• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: J. N.

18.10.2020

08:02

163. VEČITI DERBI PRED PRAZNIM TRIBINAMA - Partizan juri poslednji voz za titulu!

Fudbal

163. VEČITI DERBI PRED PRAZNIM TRIBINAMA - Partizan juri poslednji voz za titulu!

Podeli vest

Crno-beli imaju osam bodova zaostatka za Zvezdom i trijumf im je neophodan ako žele da ostanu u trci za prvo mesto * Iz oba tima poručuju da ih zanima samo pobeda

Interesuje nas samo pobeda, poručuju iz Partizana i Zvezde uoči 163. večitog derbija! Fudbaleri crno-belih dočekaće gradskog rivala u nedelju od 17.00 časova (B92/Arena sport 1) u meču 11. kola Superlige Srbije.

Prednost

Zvezda je bolja u prvenstvu, ali u večitim derbijima mi smo ti koji dominiraju
Aleksandar Stanojević, trener Partizana


Klubu iz Humske ovo je jedna od poslednjih šansi da uhvati priključak za najvećim rivalom u borbi za titulu, pošto Zvezda trenutno ima osam bodova prednosti.

Pojačanja tek stigla

Trener Partizana Aleksandar Stanojević uveren je da će njegovi igrači uspeti da savladaju Zvezdu, bez obzira na to što tim s "Marakane" važi za blagog favorita, pre svega zbog činjenice da ima bolje rezultate u dosadašnjem toku prvenstva.

- Imamo osam bodova zaostatka, igramo na našem stadionu, moramo da pobedimo. Bio bih zadovoljan bilo kakvim trijumfom. Neka bude i 5:4, nemam ništa protiv. Jedino mi je žao što neće biti publike, mnogo bi nam značila. Vidim da iz Zvezde tvrde da su dominantni u poslednje vreme, ali ja sam pre za činjenice. Ako gledamo derbije u poslednjih nekoliko godina, onda je Partizan dominantan. Ako hoće oni da budu dominantni, moraju da dobiju narednih deset ili 15 derbija. Poštujemo to što imaju osam bodova prednosti, jesu dominantni u prvenstvu, ali ako budu dobili deset narednih utakmica protiv nas, mogu da kažu da su dominantni u odnosu na Partizan - pecnuo je Stanojević crveno-bele.

Foto: Starsportphoto

 



Problem sa igračkim kadrom Partizana mogao bi da bude to što su pojedini igrači u klub stigli tek pre nekoliko dana. Ofanzivac Filip Holender bio je sa reprezentacijom i priključio se timu u petak. Tek nekoliko treninga odradio je i novajlija Žan-Kristof Bajbek, koji je doveden umesto Umara Sadika.

Gavrić će igrati i pod injekcijama

 

Fudbaler Crvene zvezde Željko Gavrić pokušaće da odigra makar 45 minuta pod injekcijama, pošto ima povredu zadnje lože. Pravila nalažu da u ekipi moraju da budu najmanje dvojica igrača koja nemaju više od 21 godine. Pored Veljka Nikolića, u Zvezdi bi voleli da to drugi bonus igrač bude Gavrić. To znači ujedno da na teren ne bi morao Strahinja Eraković, tako da bi crveno-beli počeli sa uigranim štoperskim tandemom Miloš Degenek - Nemanja Milunović.

S druge strane, u Zvezdi imaju problem jer Mirko Ivanić i Gelor Kanga imaju koronavirus, dok se Željko Gavrić povredio. Stanojević ističe da je ne zna u kojem sastavu će igrati njegov tim, dok je za crveno-bele spreman za sve varijacije.

- Treneru nikad dovoljno vremena za uigravanje. Još nismo odlučili ko će igrati, neki reprezentativci tek su stigli u Beograd. Što se Zvezde tiče, možda bi meni kao treneru odgovaralo da igraju Kanga ili Ivanić. Ovako, možda će ući neki viši igrač, biće jači na prekidu. Imaju dobru levu stranu sada, tu su Rodić i Katai. Šta će biti, ne znamo, ali ne možemo da kalkulišemo - istakao je Stanojević.

Zvezda dočekuje derbi u daleko lagodnijoj poziciji od Partizana, ali to ne znači da bi se na "Marakani" zadovoljili bodom. Prvotimac crveno-belih Marko Gobeljić kaže da je u duelima sa večitim rivalom uvek cilj pobeda.

- Na derbiju je uvek važno pobediti. Značilo bi nam da uvećamo prednost u odnosu na Partizan. Ipak, ne bih rekao da će prvenstvo biti rešeno ukoliko trujumfujemo. Ima još mnogo da se igra i biće neophodno da budemo koncentrisani u svim mečevima do kraja sezone. Mnogo bodova je još u igri - rekao je Gobeljić.

Foto: Starsportphoto

 

Golovi kao na traci

Sa 34 postignuta gola u deset mečeva ekipa sa "Marakane" ubedljivo je najefikasnija ekipa u Superligi. Gobeljić veruje da će njegov tim nastaviti u istom ritmu i u Humskoj.

- Pokazali smo da svakom možemo da damo gol, pa i Partizanu. Učinićemo sve da pobedimo, a to podrazumeva da moramo da damo gol. Imamo izuzetno dobar tim, svaki igrač može da reši utakmicu. Partizan takođe ima kvalitetan tim, dobro smo ih analizirali i nema tu nekog iznenađenja. Ipak, ne bih da ulazim u detalje i izdvajam nekog od njihovih igrača kao posebno opasnog - poručio je Gobeljić.
 

Foto: Starsportphoto

 

 

Bonusn video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija