• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.10.2020

22:54

(VIDEO/FOTO) LUDO VEČE NA STARTU LIGE ŠAMPIONA! Rašford ŠOKIRAO Nejmara, SMS je ANTIBIOTIK za Halanda, pukla "petarda" u Barseloni!!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) LUDO VEČE NA STARTU LIGE ŠAMPIONA! Rašford ŠOKIRAO Nejmara, SMS je ANTIBIOTIK za Halanda, pukla "petarda" u Barseloni!!

Podeli vest

Odigrane su sve utakmice današnjeg programa na startu nove sezone u Ligi šampiona. Viđeno je mnoštvo zanimljivih i neizvesnih mečeva ove večeri širom evropskih terena

Barselona je bez mnogo muke slavila na "Kamp Nou" protiv Ferencvaroša sa 5:1, međutim, Mađari su pružili solidan otpor Kataloncima.

Foto: ap photo/tanjug

 

Poništen im je gol na startu duela, a kasnije su imali i jednu sastivu, a do pogotka su došli sa bele tačke sredinom drugog dela igre.

Mesi sa bele tačke i Fati u finišu prvog dela igre doneli si Barsi dva gola prednosti na poluvremenu.  Filipe Kutinjo koji je u 52. minutu povećao na 3:0. Mrlju na trijumf Katalonaca stavio je crveni karton Pikea posle kojeg je Karatin smanjio rezultat u 71, ali je svaku dilemu otklonio tinejdžer Pedri pogtkom u 82. minutu. Tačku na "petardu" i spektakularno izdanje Katalonaca stavio je Usman Dembele u 89. minutu. 

Foto: ap photo/tanjug

 

Lacio je u italijanskom stilu "odradio" Borusiju iz Dortmunda u Rimu, a srpski as Sergej Milinković-Savić odigrao je svih 90. minutu za rimski klub. Golove za domaći tim postigli su Ćiro Imobile zatim Felipe i Akpa Akpro, dok je na drugoj strani Erling Haland upisao jedini gol na ovoj utakmici za "milionere".

Lajpcig je na svom terenu opravdao ulogu favorita i potpuno zasluženo savladao turski Bašahšehir sa 2:0.

 

 

Najzanimljivije je ipak bilo u Parizu! Junajted je došao do prednosti golom iz ponovoljenog jedanaesterca Bruna Fernandeša, pošto se pethodno Kejlor Navas kretao na gol liniji. Kasnije je Rašford autogolom poravnao na 1:1.

Imao je PSŽ veliki broj prilika na ovoj utakmici, međutim, do pobede su ipak došli gosti! Rašford je na asistenciju Pogbe pocepao mrežu za konačnih 1:2 u prestonici Francuske. 
Markus Rašford je sve sam uradio, prihvatio loptu na 20-ak metara, okrenuo se i matirao nemoćnog Navasa za 2:1.

 

 

Krasnodar i Ren su podelili bodove (1:1), a identično je bilo i u Londonu, ali bez golova u duelu Čelsija i Sevilje.

U mečevima odigranim nešto ranije od 18. 55, Juventus je bio bolji u Kijevu od Dinama sa 2:0, dok je Klub Briž savladao Zenit usred Rusije rezultatom 2:1

 

LIGA ŠAMPIONA 1. KOLO

 
Utorak:

Grupa E
Čelsi - Sevilja 0:0(0:0)

Ren - Krasnodar 1:1(0:0)
(Žirasi 56 - Rodrigez 58)

Grupa F

Zenit - Briž 1:2(0:0)
(Horvat 74 ag. - Denis 63, De Ketelare 90+3)

Lacio - Borusija Dortmund 3:1(2:0)
(Imobile 6, Felipe 24, Akpa Akpro 75-Haland 71)

Grupa G

Dinamo Kijev - Juventus 0:2(0:0)
(Morata 46, 84)

​Barselona - Ferencvaroš 5:1 (2:0)
(Mesi 27, Fati 42, Kutinjo 52, Pedri 83, Dembele 90 - Haratin 70)

Grupa H

PSŽ - Mančester Junajted 1:2(0:1)
(Fernandeš 23-Marsijal 56 ag, Rašford 90)

Lajpcig - Istanbul Bašakšehir 2:0(2:0)
(Anhelinjo 16, 20)

KRAJ
 

90. minut - Petarda Barselone, strelac zaboravljeni i odbačeni Osman Dembele - 5:1. 

87. minut - GOOOOOOOOL! Markus Rašford donosi novu prednost Mančester junajtedu, verovatno vrednu pobede u Parizu 2:1!

83. minut - GOOOOOOOL! Barselonin rezervista Pedri pogodio je za 4:1 i tako otklonio sve sumnje o pitanju pobednika.

76. minut - Goleada u Rimu. Lacio ponovo ima dva gola prednosti! Sjajno su kombinovali Luis Alberto i Ćiro Imobile, a strelac prvog gola sjajno je uposlio Akpa Akpru na drugoj stativi za 3:1. 

71. minut - GOOOOOOOOL! Erling Haland smanjuje zaostatak Dortmunda, sada je 2:1! Imamo neizvesnu završnicu u Rimu! VIdelo se da je živnula Borusija ulaskom Đovanija Rejne, a upravo je on asistirao Norvežaninu za 11. gol na devet utakmica u Ligi šampiona.

69. minut - Penal i crveni karton! Đerar Pike je srušio Tokmaka u kontri, a sudija Šerer pokazao je na belu tačku. Haratin je bio siguran iz penala 3:1!

60. minut - Dve sporne situacijie u samo minutu, prvo je Mojze Kin srušen na jednoj strani, dok je Markus Rašford tražio penal na drugoj strani. Ipak, sudija je odlučio posle konsultacija sa VAR-om da nema materijala za najstrožu kaznu.

58. minut - IZJEDNAČENJE! Nije dugo trajala sreća Rena, pošto je Krasnodar posle samo dva minuta poravnao rezultat 1:1, a gol je upisao Kristijan Rodrigez. 

56. minut - GOOOOOOOL! Antoni Marsijal je postigao autogol i tako poravnao rezultat 1:1. Loše je Francuz odreagovao posle kornera.

56. minut - GOOOOOOOOL! Vodi Ren golom sa bele tačke 1:0. Gol za debitanta u Ligi šampiona ove sezone postigao je Seru Žirasi.

52. minut - GOOOOOOOOL! Ponovo u Barseloni i velikih 3:0 za Katalonce. Strelac je Filipe Kutinjo.

47. minut - Velika šansa za Mbapea! Izbacio je Mektomineja, a potom i Van Bisaku, ali je De Hea odlično odreagovao.

POLUVREME!

45. minut - Pokušao je Luis Alberto direktno iz kornera, ali je Hic bio pribran i dobro odreagovao. Ostaje 2:0.

41. minut - GOOOOOOOOOL! Ansu Fati postiže pogodak i donosi Barseloni 2:0 protiv Ferencvaroša.

34. minut - Već tri sporne situacije u kojima sudija Mateo Lahos nije svirao penal za PSŽ, to je iznerviralo Nejmara koji je burno reagovao, a arbitar mu je pokazao žuti karton zbog progovora!

27. minut - Barselona dolazi do prednosti iz penala! Lionel Mesi je strelac. Imali su Mađari dve ogromne prilike, stativu i poništen gol, a sada je stigla kazna. 

21. minut -GOOOOOOOOOL! Novi gol Lacija, Luiz Filipe je strelac 2:0! Alberto je ubacio iz konrera na prvu stativu, a štoper rimskog tima glavom je sproveo loptu u mrežu.

21. minut - GOOOOOOOOOL! Mančester junajted vodi golom sa bele tačke! Bruno Fernandeš izveo je penal, prvobitno je Kejlor Navas odbranio, ali je sudija posle konsultacija sa VAR tehnologijom ponovio penal. Ovoga puta Portugalac je bio siguran!

20. minut - GOOOOOOOOL! RB Lajpcig duplirao je svoju prednost na 2:0, ponovo Anhelinjo!

19. minut - Šansa za Mančester junajted na Parku Prinčeva! Antoni Marsijal našao je prostora da šutira, ali je lopta otišla daleko preko gola.

16. minut - GOOOOOOOL! Anhelinjo dovodi RB Lajpcig do prednosti protiv Bašakšehira 1:0!

15. minut - Posle četvrt sata igre samo jedan gol na terenima širom Evrope i to u Rimu!

13. minut - Velika šansa za PSŽ! Lejvin Kurcava je pokupio otpadak u šesnaestercu, ali je David De Hea dobro odreagovao i spasao svoj tim.

11. minut - VAR spašava Barselonu! Tokmak Nguen postugao je pogodak za Ferencvaroš, ali je gol poništen zbog ofsajda!

6. minut - GOOOOOOOL! Lacio vodi u Rimu protiv Borusije Dortmund 1:0, a strelac je Ćiro Imobile! 

21:00 - Utakmice su počele! 

20:56 - Danijel Aleksić meč svog Bašakšehira počinje sa klupe. Turski šampion u okviru prvog kola Lige šampiona gostuje RB Lajpcigu.

 

 

20:53 - Izgleda da je kiks Kepe Arizabalage u duelu protiv Sautemtona predstavljao kap koja je prelila čašu, pa će danas od prvog minuta na golu Čelsija stajati Eduard Menti!

 

 

20:51 - Nešto više od deset minuta ostalo je do početka meča između PSŽ-a i Mančester junajteda, a jedan navijač "crvenih đavola", siguran je da će debitant na današnjem meču i letošnje pojačanje, Aleks Tales postići pogodak iz slobodnog udarca!

 

 

20:47 - Juventus i Klub Briž upisali su prve trijumfe u novoj sezoni Lige šampiona! Juventus je slavio protiv Dinamo Kijeva sa 2:0, a oba gola postigao je Morata, dok je Briž u poslednjim sekundama meča uspeo da savlada Zenit u gostima 2:1! Opširnije o utakmicama OVDE.

 

 

 

 

20:45 - GOOOOOOOL! Klub Briž dolazi do pobede u nadoknadi vremena golom Čarlsa De Ketelara u 93. minutu!

20:37 - GOOOOOOOL! Ponovo Alvaro Morata, Juventus je duplirao svoju prednost na 2:0 i čini se da su upisali prvu pobedu u novoj Ligi šampiona! 

20:35 - Aktuelni osvajač Lige Evrope, Sevilja gostuje Čelsiju, a sprski reprezentativac Nemanja Gudelj nalazi se u startnih jedaneast. 

 

20:26 - GOOOOOOOL! Stiže Zenit do izjednačenja, golčinu je postigao Dejan Lovren i već u prvom kolu istakao kandidaturu za najlepši gol sezone! 

20:22 - Sergej Milinković-Savić od starta u timu Lacija, sa druge strane počinje za "milionere" počinje Erling Haland!

 

20:15 - GOOOOOL! Nigerijac Emanuel Denis dovodi prednost Brižu protiv Zenita - 1:0!

20:00 - Ovogodišnji debitant u Ligi šampiona, Ren, na svom terenu dočekuje ekipu Krasnodara. 

 

 

19:57 - PRVI GOL U NOVOJ SEZONI LIGE ŠAMPIONA! Juventus vodi u Kijevu, a strelac je Alvaro Morata u 47. minutu!

19:51 - Barselona na Kamp Nou dočekuje Ferencvaroš. Mađarska ekipa je prvi put posle 25 godina ponovo u elitnom klupskom takmičenju, a među igračima koji meč počinju sa klupe nalazi se nekadašnji štoper Crvene zvezde Abraham Frimpong.

 

 

 

 

19:45 - Prve dve utakmice današnjeg programa su već počele, a posle 45 minuta igre nema golova. Dinamo Kijev na svom terenu dočekao je Juventus, dok je Zenitu današnji rival Klub Briž.

 

19:40 - Fudbaleri Lacija stigli su na stadion, gde ih očekuje duel sa Borusijom Dortmund. 

 

 

 

19:35 - Dobrodošli na lajv prenos prvog kola ovogodišnje Lige šampiona! Od 21.05 očekuje nas šest utakmica, a duel koji najviše privlači pažnju igra se u Rimu. Borusija Dortmund izlazi na megdan Laciju, a Sergej Milinković-Savić i Erling Haland ponovo će biti oči u oči. 

LIGA ŠAMPIONA 1. KOLO
 
Utorak:

Grupa E

Čelsi - Sevilja 0:0(0:0)

Ren - Krasnodar 1:1(0:0)
(Žirasi 56 - Rodrigez 58)


Grupa F

Zenit - Briž 1:2(0:0)
(Horvat 74 ag. - Denis 63, De Ketelare 90+3)

Lacio - Borusija Dortmund 3:1(2:0)
(Imobile 6, Felipe 24, Akpa Akpro 75-Haland 71)

Grupa G

Dinamo Kijev - Juventus 0:2(0:0)
(Morata 46, 84)

Barselona - Ferencvaroš 5:1 (2:0)
(Mesi 27, Fati 42, Kutinjo 52, Pedri 83, Dembele 90 - Haratin 70)

Grupa H

PSŽ - Mančester Junajted 1:2(0:1)
(Fernandeš 23-Marsijal 56 ag, Rašford 90)

Lajpcig - Istanbul Bašakšehir 2:0(2:0)
(Anhelinjo 16, 20)


Sreda:

Grupa A

Salcburg - Lokomotiva Moskva 18.55
Bajern - Atletiko Madrid 21.00

Grupa B

Real Madrid - Šahtjor 18.55
Inter - Borusija Menhengladbah 21.00

Grupa C

Mančester siti - Porto 21.00
Olimpijakos - Marselj 21.00


Grupa B

Ajaks - Liverpul 21.00
Midtjilend - Atalanta 21.00



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SPREMITE SE, KREĆE LIGA ŠAMPIONA!
Fudbal

SPREMITE SE, KREĆE LIGA ŠAMPIONA!

Nova sezona u fudbalskoj Ligi šampiona, 29. u ligaškom formatu, a ukupno 66. u borbi za titulu prvaka Evrope, počinje sutra na osam stadiona širom Starog kontinenta

19.10.2020

12:51

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija