• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.10.2020

08:05

SKANDALOZNA IZJAVA HRVATA! Nisam čuo da se skandira "Ubij Srbina"! Zašto su SRBI POVLAŠĆENI U HRVATSKOJ?

Fudbal

SKANDALOZNA IZJAVA HRVATA! Nisam čuo da se skandira "Ubij Srbina"! Zašto su SRBI POVLAŠĆENI U HRVATSKOJ?

Podeli vest

Skandalozna izjava nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca i selektora Igora Štimca

Kaže da se preterano ukazuje na uvrede na račun Srba na hrvatskim stadionima. Odnosno, on smatra da se tamošnji Srbi tako stavljaju u povlašćeni položaj u odnosu na druge, u koje ubraja i sebe.

Na pitanje o tamošnjem navijačkom ekstremizmu i povicima "Ubij Srbina" na stadionu Hajduka iz Splita, on je odgovorio...

Foto: Starsportphoto

 

- Nisam ti baš čuo da se skandira "Ubij Srbina". Čuo sam "Štimac, Turčine, napuši se ne znam čeg". Nisam video da je neko bio kažnjen, da su navijači bili kažnjeni kada se to viče. Kada vređaju nas koji nismo simpatični u određenom kontekstu vremena, onda to niko ne potencira i ne javljaju se udruženja da kažu da se radi o diskriminaciji, o uvredljivim porukama i da bi to trebalo kazniti  - rekao je on za Index.hr.

- Skače se samo na zadnje noge kada se dogodi povik prema srpskoj manjini. Zašto je to tako? Zašto su oni različiti? Ne treba nikoga vređati. Šta je sportsko borilište, poligon za vređanje? Ko hoće da vređa neka ostane kod kuće i neka kod kuće reši sa onim s kime bi to trebalo da reši. Nije to mesto gde bi trebalo vređati bilo koga. Ali zašto stalno apostrofiramo mržnju prema Srbima? Nisu oni jedini prema kojima se ispoljava mržnja na sportskim borilištima. Hajde da sve tretiramo na isti način. Neka ne budu povlašćeni u ovoj situaciji, a stalno se traži neka povlašćenost za njih. I to iritira ljude. To dodatno iritira hrvatske domoljube - dodao je Štimac.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 3 godine

Ovaj kolikogod da je bio dobar fudbaler mnogo više je loš psiholog. Veđanje jedne osobe koja to možda i zaslužuje nije isto što i vređanje cele jedne nacije čija ogromna većina to ne zaslužuje. Osim toga ponajmanje uvreda na račun nacionalnosti Srba je na sportskim borilištima. Daleko više ih je u svim drugim sferama društvenog života u Hrvatskoj.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija