• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.11.2020

12:40

TUMBAKOVIĆ UPOZORAVA PRED MEČ DECENIJE! Škoti nemaju Halanda, ali imaju KARAKTER, igraju fudbal 150 godina...

Fudbal

TUMBAKOVIĆ UPOZORAVA PRED MEČ DECENIJE! Škoti nemaju Halanda, ali imaju KARAKTER, igraju fudbal 150 godina...

Podeli vest

Fudbalsku reprezentaciju Srbije 12. novembra čeka meč decenije, duel sa Škotskom u Beogradu u finalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine

- Nastup za reprezentaciju je dovoljan motiv, ni mi treneri ne bi trebalo da moramo da ih motivišemo. Mislim da sami igrači imaju tu motivaciju. To što igramo finale baraža i šansa da se plasiramo na EP su sasvim dovoljan motiv da igrači daju svoj maksimum. Da potvrde vrednosti iz prethodnih utakmica. Motivi nam ne nedostaju. Nedostajaće nam samo neki mir, atsmofera i ambijent koji bi trebalo da rezultira kroz tu mirnoću - rekao je selektor Tumbaković na počeku obraćanja javnosti.

Foto: Starsportphoto

 

 

Moraće "orlovi" bez podrške navijača da ozbore odlazak na Evropsko prvenstvo posle 20  godina. Možda je to i olakšavajuća okolnost, biće manji pritisak...

- Neće nam biti lakše pred praznim tribinama, nikad nije lakše bez navijača, posebno kad treba da igraš pred svojim navijačima. Bićemo hendikepirani iako smo domaćini, bilo bi bolje i motivacioni detaj bi bio na višem nivou da igramo pred navijačima. Ali, kako nama tako i protivniku. U Norveškoj smo igrali pred favorizovanim rivalom koji je igrao pred 1000 svojih navijača, međutim, sam detalj koji je vezan za kvalitet ekipe, praktično nam neće značiti što publika nije tu, zbog činjenice da imamo veliki motiv da se plasiramo na Evripsko prvenstvo.

Osvrnuo se selektor na Škote.

- Škoti imaju motiv, njihova grupa gde bi trebalo da upadnu je upravo u Škotskoj. Hoćemo da dođemo do onog što je zacrtano pre dve godine. Došli smo do cilja. To moramo da pokažemo na terenu. Ko će to da napravi, pa igrači. Probaćemo da u psihološkoj pripremi pokažemo veliku koncentraciju, borbenost i motivisanost. Kada je škotski fudbal u  pitanju, nismo realni. Škotska je uz Englesku jedna od najstarijih zemalja koje su počele da igraju fudbal. Imaju posebnu tradiciju i nivo kultura življenja u Škotskoj, njihov derbi ima posebnu dimenziju, sportsku i versku. Kad oni igraju, sve staje u Škotskoj. Počeli su pre 150 godina da igraju fudbal.

Foto: Reuters

 

- Imaju oni kvalitet, imaju vanserijske igrače koje igraju Mančesteru Mektominija, Robertsona u Liverpulu koji je jedan od najboljih krilnih bekova na svetu. Imaju igrače u ozbiljnim kubovima Premijer lige. Do finala baraža su dobili sa šest dobijenih utakmica od poslednjih osam. Teško primaju golove, čvrsto igraju, disciplinovano. Sigurno da nemaju pojedinačni kvalitet kakvi su Edegor i Haland, ali imaju nešto drugo, imaju kompaktnost, čvrstinu, disciplinu, škotski karakter koji je izražen u njihovom načinu života. Oni će to verovatno da pokažu i na našem terenu.

Škotska je u poslednjih osam utakmica primila samo četiri gola, a nijedan u poslednje tri.

Foto: Reuters

 

- Potpuno je apsolviran njihov način igre, dobili su u poslednjih desetak utakmica dimenziju koja je stabilna. Kvalitet pojedinih igrača i polivalentnost igrača sa Ostrva daje njihovom treneru slobodu da bude kreativniji i prilagodi svoj način igre našem načinu igre i našim kvalitetima. U isto vreme, mi ne možemo da pobegnemo mnogo od našeg načina igre. Moramo da napravimo model igre koji je prepoznatljiv, da oblikujemo reprezentativce koje se uklapaju u taj model igre. Odstupanja su minimalna i prilagođena kvalitetu protivnika. To ćemo uraditi i ovog puta. Želimo da nama bude ugodno i da takav način igre prilagodimo kako bi mogli da ostvarimo rezultat.

Biće i Škoti pod pritiskom. 

- Nisu igrali na završnoj smotri od 1996. godine. Sada imaju šansu i to na svom terenu. Može to da budde psihološko opterećenje, isto kao i kada smo mi u pitanju. Favoriti smo i igramo kod kuće. Moramo da pokažemo veću želju od rivala.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Atlija Milorad 60

pre 3 godine

E moj Timba, a Vi nemate karalter ? Prazne price Pozdrav

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Telekom Srbija za milion korisnika u Nemačkoj!
Društvo

Telekom Srbija za milion korisnika u Nemačkoj!

Vladimir Lučić: Kada do kraja godine startujemo u SAD, bićemo jedan od većih svetskih operatora u smislu teritorije koju pokrivamo i na vrlo realnom smo putu da srpski Telekom postane velika i uspešna globalna kompanija

16.04.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija