• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.11.2020

21:06

KAKAV ZLOTVOR! Govor mržnje namenjen Jermenima! UEFA odmah reagovala...

Fudbal

KAKAV ZLOTVOR! Govor mržnje namenjen Jermenima! UEFA odmah reagovala...

Podeli vest

Evropska fudbalska unija (UEFA) suspendovala je danas portparola ekipe Karabaga, Nurlana Ibrahimova dok traje istraga zbog objavljivanja uvredljivih komentara o Jermeniji na društvenim mrežam

Ibrahimov se suočava sa optužbama za rasističko i diskriminatorno ponašanje i kršenje osnovnih pravila pristojnog ponašanja, navodi se iz UEFA.

On zbog toga neće moći da radi na utakmici sa Sivasporom u utorak u Ligi Evropa.

 


Postupak protiv Ibrahimova je drugi koji je disciplinska komisija UEFA pokrenula, a koji uključuje nekoga iz Karabaga.

Više od 20 fudbalera i zvaničnika Karabaga prethodno je dobilo opomenu zbog vojnog pozdrava na utakmici Lige Evropa igranoj u Poljskoj.

 


Fudbalski savez Jermenije pozvao je UEFA da izbaci Karabag iz evropskih takmičenja zbog, kako se navodi, Ibrahimovih komentara koji su "pozivali na ubistvo svih Jermena, starih i mladih, bez razlike".

- Govor mržnje, pozivi na nasilje i ksenofobija se moraju iskoreniti iz fudbala - navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Jermenije.

Post Ibrahimova na društvenim mrežama je kasnije obrisan.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija