• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Tomković

08.11.2020

09:15

GOLAC BEZ DLAKE NA JEZIKU! Ne ZALUĐUJTE se da smo unapred dobili Škote! Njihove zvezde trče 90 minuta,  A KOD NAS...

Fudbal

GOLAC BEZ DLAKE NA JEZIKU! Ne ZALUĐUJTE se da smo unapred dobili Škote! Njihove zvezde trče 90 minuta, A KOD NAS...

Podeli vest

"Orlovi" će igrati protiv "suknjica" u četvrtak, 12. novembra, na "Marakani" (20.45, Nova S) u finalu baraža za Evropsko prvenstvo, a sudeći prema ceni igrača dva tima, naša ekipa apsolutni je favorit

Fudbalska reprezentacija Srbije ima za 100 miliona evra vrednije igrače od selekcije Škotske! 
Pored toga što su skuplji i što će imati prednost domaćeg terena, srpski reprezentativci su i iskusniji od protivnika. Oni u zbiru imaju skoro 200 utakmica više u nogama od igrača koji će nastupiti za Škotsku.

"Orlovi" su odigrali 607 mečeva, a Škoti 418 utakmica u nacionalnom timu.
Velika je razlika i u ukupnom broju postignutih golova, pošto su srpski igrači, predvođeni najboljim strelcem Aleksandrom Mitrovićem (36 golova), postigli 81 pogodak za reprezentaciju. Škote će, kao najbolji strelac u aktuelnom sazivu, predvoditi Džon Mekgin, koji je dao samo sedam golova, a svi izabranici Stivena Klarka uspeli su dosad ukupno da se 27 puta upišu u strelce.

Foto: fss.rs

 

Izbeći produžetke

Srpski trener Ivan Golac (70), koji je svojevremeno sa Dandi junajtedom osvojio Kup Škotske, upozorava da goste sa Ostrva ne bi trebalo posmatrati isključivo kroz pomenute brojke.

Klark uspešniji od Tumbe

Stiven Klark je na klupi škotske reprezentacije od 20. maja 2019. godine. Dosad je vodio "suknjice" na 13 utakmica i ostvario je sedam trijumfa, dva remija i četiri poraza, uz procenat pobeda 53,8 posto. Naš selektor Ljubiša Tumbaković preuzeo je "orlove" 1. jula prošle godine i vodio ih na 11 utakmica, od kojih je dobio pet, uz tri remija i tri poraza. Njegov procenat pobeda je 45,5 posto.

 


- Ne bi se trebalo zaluđivati da smo unapred dobili utakmicu ili da ćemo lagano pobediti. Jesmo blagi favoriti, ali to je odnos 51:49 odsto u našu korist. Naša prednost je domaći teren, bez obzira na to što neće biti publike. Ovaj fudbal koji se igra u uslovima epidemije zovem gluvonemi fudbal. Škotska je dostojanstvena ekipa, koja se bori do kraja, uvek igra tvrdo... Morali bismo u okviru 90 minuta da rešimo meč, jer ako se ode u produžetke ili na penale, onda će Škoti biti favoriti. Doći će do izražaja njihov mentalitet i fizička pripremljenost - kaže Golac.

Prema rečima iskusnog stručnjaka, prednost Škota biće i njihov način razmišljanja i ponašanja.

Foto: AP/Photo

 



- Škoti igraju tvrd fudbal, timski se brane, organizovani su i disciplinovani i maltene nemaju nijednu zvezdu. Izdvaja se samo Robertson iz Liverpula, koji je motor ekipe. Glavna razlika između našeg i njihovog mentaliteta je što u Engleskoj, Škotskoj, Velsu i Irskoj igrači koji važe za zvezde ujedno najviše rade na terenu, trče i rade 90 minuta. Kod nas onaj kome prilepe etiketu zvezde čeka da drugi rade i trče za njega, da mu svi budu vodonoše - objašnjava Golac.

Foto: Public

 

Nesrećne reprezentacije

Škoti od Mundijala u Francuskoj 1998. nemaju nastup na velikom takmičenju.

- Ovu utakmicu nazvao bih duelom "nesrećnih reprezentacija". I Škoti i mi smo kroz istoriju imali strašne igrače, a nikad ništa ozbiljno nismo uradili i nikad kao reprezentacija nismo predstavljali značajan faktor na fudbalskoj sceni. Ovo je prilika za iskupljenje obema ekipama - dodaje Golac.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija