• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. S. - V. T.

16.11.2020

07:48

INFORMER SAZNAJE! Završio je s reprezentacijom Srbije! UVREĐEN JE!

Fudbal

INFORMER SAZNAJE! Završio je s reprezentacijom Srbije! UVREĐEN JE!

Podeli vest

Aleksandar Kolarov odbio da igra protiv Škotske pod pritiskom čelnika Intera i tako doprineo da Srbija ne ode na Evropsko prvenstvo * Ostali igrači besni na njega, ne žele ga više u timu

Kapiten Srbije Aleksandar Kolarov završio je reprezentativnu karijeru, saznaje Informer. Štoper Intera odbio je da igra utakmicu decenije protiv Škotske prošlog četvrtka u finalu baraža za Evropsko prvenstvo, i to pod pritiskom ljudi iz Intera. Srbija je bez kapitena na terenu izgubila od Ostrvljana na penale i ostala bez plasmana na EP.

Digli ruke

Niko nije ni pokušavao da ga ubedi da izađe na teren jer je Tumbaković morao da smisli s kim da počne utakmicu
Izvor Informera

Kolarovu su saigrači žestoko zamerili zbog neočekivanog postupka, pošto su tri dana uigravali taktiku za meč sa Škotima upravo sa Kolarovim na mestu štopera. Oni su ljuti na igrača Intera i ne žele ga više ni za kapitena, niti da uopšte bude deo nacionalnog tima.

Konteov ultimatum

Fudbalera Intera je, kako je preneo selektoru Ljubiši Tumbakoviću i direktoru Vladimiru Matijaševiću, pozvao trener italijanskog kluba Antonio Konte u četvrtak u 17.15 i uputio mu ultimatum: "Ako odigraš protiv Škotske, ne moraš ni da se vraćaš u Inter." Kolarov se navodno uplašio ove pretnje i odbio je da igra.

- Danima je uigravana taktika sa Kolarovim kao jednim od tri štopera. On se oporavio od povrede, odradio je nekoliko treninga i bio je spreman da igra. Međutim, primio je poziv od Kontea neposredno pred utakmicu i nije se dvoumio, samo je saopštio da ne može na teren. Tako je u minut do 12 ostavio saigrače na cedilu. Niko nije ni pokušavao da ga ubedi da izađe na teren, jer se selektor Tumbaković odmah bacio na smišljanje taktike bez kapitena - objašnjava naš izvor.

Foto: Starsportphoto

 

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije, pa i većina igrača, smatraju da je Škotska morala da padne na "Marakani" čak i bez kapitena Kolarova na terenu. Ipak, ostali igrači su se osećali izdanima i maltene su ignorisali Kolarova narednog dana u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

- Kolarov je u jednom momentu primetio da ga ostali ogovaraju, da komentarišu njegov postupak, ali da njemu lično niko ništa ne govori. Nakon toga se ponašao kao da bi on trebalo da je uvređen. Posle ovoga što je uradio za njega više nema mesta u reprezentaciji. Čak i da ga pozove selektor koji bude zamenio Ljubišu Tumbakovića, ostali igrači neće želeti više da im Kolarov bude kapiten. I to je sasvim očekivano - naglašava naš izvor.

Foto: Reuters/Bernadett Szabo

 

Imao drugačije planove

Tako se na veoma neslavan način završila karijera jednog od igrača s najviše nastupa u istoriji reprezentacije. Kolarov je do meča sa Škotskom 94 puta igrao za Srbiju i postigao je 11 golova, a želja mu je bila da reprezentativnu karijeru zaokruži nastupom na Evropskom prvenstvu.

- Kolarov ima 35 godina i bilo je nagoveštaja da će se povući iz reprezentacije posle Evropskog prvenstva. Pogotovo nakon pobede u Norveškoj više niko nije ni pretpostavljao da nećemo igrati na EP, svi smo verovali u pobedu nad Škotskom. Kolarov je samo jednom u neformalnom razgovoru rekao da će se povući odmah ako nas Škoti izbace, ali tu se sva priča završila - kaže naš izvor.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzioner

pre 3 godine

Neka ostane u Italiji i neka se nikad ne vrati u Srbiju, kada mu je preči njihov klub od naše reprezentacije!

Selekom

pre 3 godine

Ma bolje da nikad nije ni igrao, zbog njega direktno nismo otišli na tri velika takmičenja ( kiksevi protiv Hrvatske,Portugalije i Francuske) su nas puno koštali.

Srbijanac

pre 3 godine

Meni nikad nije bilo jasno kako su mogli njega da zovu da igra.. Osim dobrog suta nista od njega....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija