• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.11.2020

16:18

PRAVO U MESO! Evo kako su igrali reprezentativci! Sve je izneto na STO!

Fudbal

PRAVO U MESO! Evo kako su igrali reprezentativci! Sve je izneto na STO!

Podeli vest

Crvena zvezda je tokom pauze imala četvoricu fudbalera koji su dobila pozive da nose dres nacionalne selekcije u seniorskoj i mladoj reprezentaciji - Aleksandra Kataija, El Fardu Bena, Gelora Kangu i Nikolu Krstovića

Reprezentacija Srbije nije uspela da izbori plasman na Evropsko prvenstvo koje će se održati 2021. godine u dvanaest gradova širom Starog kontinenta. Momci koji nose nacionalni dres naše države poraženi su na stadionu „Rajko Mitić“ od reprezentacije Škotske posle penal serije, a nastup na tom meču zabeležio je prvotimac Crvene zvezde - Aleksandar Katai.

On je u 70. minutu zamenio Milinković-Savića i uneo živost u igru našeg tima. Uputio je nekoliko udaraca ka golu, učestvovao u akciji posle koje je usledio korner kada je Jović dao gol, a potom i rutinski realizovao jedanaesterac u penal seriji. Posle tog duela Zvezdina desetka vratila se klupskim obavezama i stavila na raspolaganje šefu stručnog štaba Dejanu Stankoviću.

Foto: Starsportphoto

Fenomenalne partije nastavlja da prikazuje jedan od nosilaca igre crveno-belog tima El Fardu Ben, a ovog puta je odličan bio u dresu nacionalnog tima. Reprezentacija Komorskih ostrva odigrala je dva meča protiv Kenije i zabeležila jedan nerešen rezultat i pobedu od 2:1 u okviru kvalifikacija za Kup afričkih nacija. Napadač aktuelnog šampiona Srbije je u obe utakmice proveo maksimalnih 90 minuta na terenu i u drugom duelu bio jedan od najzaslužnijih za pobedu Komorskih Ostrva, budući da se upisao u listru strelaca u 21. minutu i na taj način svoj tim približio istorijskom uspehu. Ovim trijumfom Ben i saigrači izborili su prvo mesto u grupi sa Egiptom uz osam osvojenih bodova i veoma su blizu plasmana na Kup afričkih nacija, što će učiniti ukoliko osvoje barem jedan bod na utakmicama protiv Togoa i Egipta, koje se igraju naredne godine.

Foto: Starsportphoto

Vezista Gelor Kanga takođe je bio starter na utakmicama koje je reprezentacija Gabona igrala protiv Gambije. Polovičan učinak zabeležio je nacionalni tim čije boje brani Kanga, a igrač Crvene Zvezde je imao značajnu minutažu odigravši 90 minuta u prvom duelu u kojem je Gabon upisao pobedu, dok je na drugom meču proveo 77 minuta na terenu.

Imala je Zvezda predstavnika i u mladoj reprezentaciji Crne Gore. Napadač Nikola Krstović nastavio je da prikazuje odlične partije u dresu nacionalnog tima postigavši jedini gol za svoj tim u 86. minutu meča protiv Severne Makedonije, u kojem je Crna Gora poražena na gostovanju rezultatom 2:1.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija