• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ljubenović

19.11.2020

09:30

DA LI ĆE ON BITI NOVI SELEKTOR? Viša sila će ODLUČITI, Srbija je u mom srcu!

Fudbal

DA LI ĆE ON BITI NOVI SELEKTOR? Viša sila će ODLUČITI, Srbija je u mom srcu!

Podeli vest

Viša sila će odlučiti da li ću nekada biti selektor Srbije, kaže za Informer Veljko Paunović!

Fudbalski trener koji je sa omladinskom selekcijom naše zemlje osvojio Svetsko prvenstvo 2014. na Novom Zelandu kaže da mu je teško pao neuspeh "orlova" u baražu za plasman ne Evropsko prvenstvo.

Mnogi u Srbiji bi vrlo rado videli Paunovića na klupi A tima Srbije, međutim, on je trenutno fokusiran na svoj klub Reding, koji se bori za plasman u englesku Premijer ligu.

Kada god se povede priča o selektoru, vi ste u javnosti jedan od kandidata i veliki broj navijača bi voleo da vas vidi na klupi "orlova". Da li ćete im ispuniti želju?

Foto: Starsportphoto

Veljko Paunović

- Srbija je u mom srcu, ali o tome gde ću raditi odlučuje sila koja je mnogo veća od mene. Ne znam šta će u budućnosti biti. Ljubiša Tumbaković je bio moj trener, moj otac je radio sa njim. Imam veliko poštovanje za aktuelnog selektora Ljubišu Tumbakovića i njegov rad.

Bili smo ubeđeni da će se naša reprezentacija posle dve decenije naći na Evropskom prvenstvu, ali to se nije desilo. Koliki je neuspeh što nas tako dugo nema na Euru?

Nedostaju mi otac i Radomir Antić

 

Ove godine je preminuo Radomir Antić. Koliko vam nedostaju njegovi saveti s obzirom na to da ste u više navrata isticali da je on, uz vašeg oca Blagoja, najviše uticao na vašu karijeru?
- Na prvom mestu mi nedostaju razgovori sa mojim ocem i njegova iskustva i saveti. Još uvek je mogao mnogo toga da mi prenese. Isto tako i sa Radomirom. Za mene je bio jako važan na početku profesionalne karijere, a i kasnije, kao i kada smo postao trener. Dva velika gubitka za mene.

- Previše vremena je prošlo od poslednjeg nastupa naše selekcije na Euru. Tada smo bili Jugoslavija, sama ta činjenica dovoljno govori. Istina, igrali smo na tri Svetska prvenstva, nije to totalni neuspeh, ali opet... Moja generacija je propustila EP, doduše, ja nisam igrao, ali nisam imao priliku ni da gledam reprezentaciju na kontinentalnom šampionatu. Ni generacija posle moje nije uspela, iako je bila veoma talentovana.

U Srbiji se i dan-danas priča o Mundijalitu. Kako vi posle pet godina gledate na titulu prvaka sveta koju ste osvojili na Novom Zelandu?

- To je za mene neverovatan uspeh, nešto najlepše što mi se desilo u fudbalu. S vremena na vreme pogledam "hajlatse" i golove iz finalnog meča i to me uvek razgali. Ponosan sam na to što smo uradili, na sve momke koji su bili deo tima.

Letos ste preuzeli Reding, kom su mnogi prognozirali borbu za opstanak u Čempionšipu, a vaš tim je posle 11 kola prvi na tabeli. Da li ste očekivali ovakav početak u Engleskoj?

- Ja se zaista ne bavim time ko šta kaže, gledam svoja posla. Što se tiče Redinga, prepoznao sam određeni potencijal. Naravno, uvek postoji rizik. Da unapred znamo šta će se desiti, život ne bi bio zanimljiv. Naučio sam da se fokusiram na stvari koje mogu da kontrolišem, a ne na ono na šta ne mogu da utičem. Ovo je bio izazov u svakom pogledu.

Foto: Starsportphoto

 

Da li su posle dobrog starta porasle ambicije i da li se priča o plasmanu u Premijer ligu?

- Ne dozvoljavam nikome da priča o tome. Još je rano, ovo je maraton, a trka je tek počela. Mi gledamo kalendar, ne tabelu. Neće nam ništa dobro doneti ako počnemo da razmišljamo da smo blizu ili da ćemo lako doći do cilja. Ne krijemo da želimo plasman u Premijer ligu, ali kada dođe april, maj, tada ćemo da vidimo gde smo i da li možemo u elitu.

Kada ste preuzeli klub, kapiten Lijam Mur je rekao da nije čuo za vas i da je morao da vas "gugla". Kako ste reagovali na to i da li vas je sada upoznao?

- Prvi put čujem za to, ali ako je tako bilo, ne vidim ništa loše u tome. Ne očekujem da on ili bilo ko drugi mora da zna za mene.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija