• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.11.2020

13:29

LALATOVIĆ PRED DERBI! "Ne bi bilo normalno da hoću da pustim Zvezdu! Četiri puta me nisu pobedili, a jednom ih je i sudija pogurao"

Fudbal

LALATOVIĆ PRED DERBI! "Ne bi bilo normalno da hoću da pustim Zvezdu! Četiri puta me nisu pobedili, a jednom ih je i sudija pogurao"

Podeli vest

U derbiju 15. kola SuperligeSrbije, fudbaleri Vojvodine u nedelju dočekuju Crvenu zvezdu na "Karađorđu". Biće to duel između dve prvoplasirane ekipe na tabeli, pa ljubitelji fudbala u Srbiji s pravom očekuju dobar fudbal i zanimljivu utakmicu

Vojvodina će u taj meč ući oslabljena, pošto zbog povreda neće moći da računa na štopera Sinišu Saničanina i vezistu Mirka Topića, ali uprkos tome, šef stručnog štaba crveno-belih Nenad Lalatović veruje da njegov tim ima šanse za dobar rezultat.

– Crvena zvezda ima mnogo kvalitetnih igrača. Ko je pratio njene utakmice, video je da je bila dominantna. Protiv Zlatibora je imala 14 šuteva u okvir gola, ali lopta nije htela u mrežu. Gubili su 0:2, ali su zahvaljujući individualnom kvalitetu preokrenuli utakmicu i za 15 minuta dali četiri gola. Međutim, svaki tim ima mane, pa tako i Crvena zvezda. Mi znamo koje su to mane i pokušaćemo da ih iskoristimo, a vrline da im neutrališemo, kako bismo napravili povoljan rezultat za nas – kaže Lalatović.

Prema njegovim rečima, svi u ekipi Vojvodine su silno motivisani pred ovaj meč.

– Kad igraju protiv Crvene zvezde i Partizana, mojim igračima ne manjka motivacije, jer to su, uz Vojvodinu, naši najveći klubovi. Odigrao sam mnogo derbija kao igrač i vodio ih mnogo kao trener, tako da znam da tu motivacija nije potrebna. To su mečevi na kojima se prave heroji, a ja se nadam da će u nedelju heroj biti neko iz Vojvodine. Mojim igračima veća motivacija treba za, na papiru, manje utakmice – ističe Lalatović.

Foto: Starsportphoto

 

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri, on je četiri puta ostao neporažen protiv Crvene zvezde.

– Pobedio sam je sa Voždovcem 1:0. Kad nam je trebalo za Evropu, sa mojom Vojvodinom sam je pobedio na "Marakani" 1:3. Crvenoj zvezdi sam takođe prekinuo pobednički niz kada su jurili evropski rekord Benfike, u meču kada je na "Karađorđu" bilo 0:0, a u vreme kada je gospodin Milojević bio trener, kao trener Radničkog sam igrao 2:2 u Nišu. Nije baš da je Crvena zvezda uvek pobeđivala Nenada Lalatovića i nadam se da će se u nedelju to desiti i peti put – napominje Lalatović.

On ističe da ovaj meč doživljava isto kao i svaki drugi.

– Ljudi misle da ja hoću da pustim Crvenu zvezdu, ali to nije normalno. Ja sam profesionalac i apsolutno želim da pobedim Crvenu zvezdu, kao i svaki drugi klub. Crvena zvezda je u poslednje tri godine osvojila tri titule i nije da samo ja gubim od nje kao trener, već to čini 90 posto timova. Kao trener Čukaričkog, protiv najjačeg sastava Crvene zvezde sam vodio 1:0, a u drugom poluvremenu, za Crvenu zvezdu je sviran penal, moj igrač je isključen, oštećeni smo za nedosuđeni jedanaesterac itd. Nekad je i nemoguće pobediti, iako, hteo to neko da prizna ili ne, Crvena zvezda je dva puta bila učesnik Lige šampiona, sad je učesnik Lige Evrope i ima sjajne rezultate. Igraju dobro, organizovan su klub, imaju najveći budžet, najskuplje igrače i najveći fond igrača u Superligi, tako da je teško suprotstaviti im se. Međutim, u nedelju ćemo dati sve od sebe za povoljan rezultat, a to je sve osim poraza – kaže Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine najavljuje da će njegova ekipa i u derbiju igrati kao i na svakom drugom meču.

– Nema razloga da se prilagođavam Crvenoj zvezdi, kao što ne verujem da će se oni prilagođavati meni. Kako igramo protiv Partizana, Čukaričkog ili Javora, tako ćemo i protiv Crvene zvezde. Moj stručni štab i ja smo već odgledali tri-četiri njihove utakmice i znamo kako igraju. Mogu da menjaju formaciju, ali spremni smo na to. Crvena zvezda se pobeđuje tako što igrači budu koncentrisani da svih 90 minuta ispunjavaju zahteve koje postavim ispred njih. Ti zahtevi nisu nimalo lako, pa zato fizički i mentalno morate biti maksimalno spremni – ističe Lalatović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija