• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.11.2020

21:41

(VIDEO) OVO SE ČEKALO, OGLASIO SE SUDIJSKI EKSPERT! Dolio "ulje na vatru"! Sve o SPORNIM DETALJIMA i penalima na mečevima Zvezde i Partizana!

Fudbal

(VIDEO) OVO SE ČEKALO, OGLASIO SE SUDIJSKI EKSPERT! Dolio "ulje na vatru"! Sve o SPORNIM DETALJIMA i penalima na mečevima Zvezde i Partizana!

Podeli vest

Sudijski analitičar Zdravko Jokić pozabavio se spornim detaljima sa derbi mečeva 15. kola Superlige

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu u derbiju 15. kola Linglong Superlige Srbije sa 2:0. 

Kao i uvek, nakon meča bilo je govora oko spornih situacija, a jedan od sudijskih analitičara Zdravko Jokić dao je analizu događaja sa ovog susreta, ali i onog između Partizana i Proletera. 

Ognjen Đuričin srušio je Veljka Nikolića, a sudija Simović pokazao je na belu tačku. Ben je bio siguran, a Jokić kaže da je sve bilo čisto. 

- Ističem lesto da je važan dobar položaj sudije. Vidi se kontakt, sve je jasno - rekao je za Tv Arenasport Jokić.

Tražila je i Vojvodina penal u 31. minutu, kada je Eraković trapavo reagovao i srušio Bjekovića. Ipak, Jokić kaže da je i u ovoj situaciji Simović ispravno postupio. 

- Evidentno je bilo van kaznenog prostora. Imao sam utisak uživo da je to bio jači udarac, ali u montaži smo gledali, bio je blag. Žuti karton je dovoljna kazna. Bitno je da igrač protivnika vidi kad šutira, onda je kazna veća. Ali kad igrač ne vidi da mu igrač dolazi, onda je drugačije. Nema govora o penalu, bilo je van šesnaesterca.

Foto: Starsportphoto

Bila je još jedna situacija, ponovo je Eraković loše odreagovao i pao preko Nemanje Čovića, ali sudija ponovo nije svirao nastrožu kaznu. 

- Treba obratiti pažnju na noge igrača u plavom (Eraković), u momentu kad napadač Vojvodine dolazi. On dolazi, gleda levo i ne vidi protivnika, a igrač Vojvodine udara u njegovu nogu. Igrač Zvezde ne pravi kontakt nogom već stoji sa obe noge na zemlji. Sudija je dobro procenio. Drugo je da je on podigao nogu i da sapliće igrača.

Pozabavio se tada Jokić i spornim momentom na meču Partizana i Proletera, kada je Svetozar Marković pao posle jednog kornera. 

Foto: Starsportphoto

- Kontakt je sastavni deo igre i samo onaj kontakt koji onemogućava igrača da dalje igra je prekršaj. Evidentno je da ima kontakta, ali igrač staje na tu nogu, skače s te noge i pokušava da igra loptom. On je pao tek kad je skočio. Ništa nije uticalo na njegovo kretanje dalje, nije izbačen iz balansa. Čak se lepo i odrazio tom stajnom nogom. Ako se sećate jedne utakmice, Zvezda je igrala, Spiridonović je bio povučen za rame, pa je nastavio nekoliko koraka i pao je. On je tad bio izbačen iz balansa, borio se da ostane na nogama i nije uspeo. Ovde je igrač ostao na nogama čvrsto, i posle toga skočio - zaključuje Zdravko Jokić za TV Arenasport.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
a zasto

pre 3 godine

je dolio ulje... pa vi dolivate ulje a niste strucnjaci...

Atlija Milorad

pre 3 godine

Dokle vise, pun k*rac mi je tog deoskog nogometa. Pozdrav

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija