• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.11.2020

22:25

POSLE POZIVA ZA REPREZENTACIJU! "Rekli su mi idi po rukavice i pravac Stara Pazova!"

Fudbal

POSLE POZIVA ZA REPREZENTACIJU! "Rekli su mi idi po rukavice i pravac Stara Pazova!"

Podeli vest

Golman fudbalskog kluba Čukarički Djordje Petrović rekao je danas da je poziv u reprezentaciju Srbije bilo ostvarenje snova i istakao da je cilj njegovog tima plasman u Evropu, svejedno da li kroz Super ligu ili Kup Srbije

- Veče pred meč protiv Rusije, trener golmana Čukaričkog Oliver Kovačević saopštio mi je da odem do kluba, da uzmem opremu i rukavice i da produžim za Staru Pazovu. Bio je to šok za mene, ali ujedno i neverovatan doživljaj i ostvarenje dečačkih snova - rekao je Petrović, prenosi klub.

Petrović je rekao da je tada i upoznao većinu reprezentativaca i istakao da je bilo lepo gledati kako Srbija igra protiv Rusije.

- Moram da pomenem Rajkovića, sjajno je intervenisao kod zicera koji su Rusi imali u prvom minutu i usmerio je utakmicu u pravcu u kojem smo želeli da ide. Da smo tada primili gol, ko zna kakav bi kasnije ishod bio. U svakom slučaju, iako sam proveo samo jedan dan sa reprezentacijom, za mene je to neverovatno iskustvo - rekao je Petrović.

Foto: Starsportphoto

Odmah posle reprezentacije, Petrović se "prebacio" na Super ligu Srbije gde je Čukarički u Lučanima osvojio bod.

- Sačuvati se poraza u Lučanima nije loš rezultat. I Zvezda i Partizan kad odu na gostovanje Mladosti, nije im lako, pa tako nije bilo ni nama. Ali, moram da istaknem da na kraju nismo bili zadovoljni bodom, obzirom na broj šansi koje smo imali i uzimajući u obzir dešavanja na terenu - rekao je on.

- Vodili smo, a gol za izjednačenje primili u 82. minutu. Teško je bilo i sačuvati koncentraciju za jedan ili dva udarca koje su domaći imali, ali sam bio nemoćan kod gola, Bojović je glavom majstorski zahvatio loptu. Opet, u dobroj smo seriji mečeva, pet utakmica smo bez poraza, probili smo se na četvrto mesto. Naš cilj je Evropa, svejedno da li kroz Super ligu ili Kup Srbije - naglasio je Petrović.

Foto: Starsportphoto

 

Već u sredu Čukarički će u okviru osmine finala Kupa Srbije gostovati Radniku u Surdulici.  

- Opet nas čeka dugo putovanje. Ali, nije to problem, niti u tome želimo da tražimo bilo kakav alibi. Nećemo kalkulisati, podjednako su nam važni i Kup i prvenstvo. Znamo kakav nas rival čeka, znamo da uvek imamo problema kad igramo u Surdulici, a i Radnik je u vrlo dobroj formi. Ipak, idemo na pobedu i plasman u četvrtfinale - rekao je Petrović.

On je naveo da Radnik ima iskusnu ekipu koju predvodi prvi strelac lige Milan Makarić.

- Nadam se da ćemo sav posao uspeti da završimo u 90 minuta, ali smo spremni za svaki scenario, pa i za jedanaesterce. Vežbaćemo ih, kao što to uvek činimo, uvek ostanemo malo duže posle treninga. Naravno da ćemo mi golmani zajedno sa našim trenerom Oliverom Kovačevićem dodatno analizirati rivale - rekao je Petrović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija