• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.12.2020

10:28

AUSTRIJANCI U FRCI zbog milionskog duga, ostali su i bez sponzora!

Fudbal

AUSTRIJANCI U FRCI zbog milionskog duga, ostali su i bez sponzora!

Podeli vest

Austrijskom fudbalskom prvoligašu "Austria" iz Beča koronavirus kriza zadala je težak udarac po finansije, sa ogromnim "minusom" u budžetu za tekuću poslovnu godinu 2019/2020.

Nakon derbija, u kojem su protiv lokalnog rivala Rapida izborili jedan bod, usledio je pravi šok, pošto je saopsteno da je u prošloj sezoni ostvaren ogroman minus od čak 18,884 miliona evra.

Aktuelno stanje u budžetu pre poreza, kamata i otpisa, takođe, je jasno negativan sa minusom 11,903 miliona evra. U izveštaju se navodi da su otpali jedan veliki nacionalni i jedan međunarodni sponzor. Aktuelna korona kriza, kako se navodi, otežava naplatu potraživanja od strane kluba.

Na osnovu tih gubitaka zbog izostanka novca od dva velika sponzora nastala je dvocifrena milionska rupa u budžetu kluba sa dugom tradicijom i brojnim državnim titulama.

Foto: reuters

 


Takođe, zbog korona mera klub je pretrpeo ogromne izostanke prihoda i imao je dodatne troškove od marta pa sve do aktuelne sezone.

- Poslovni model "Autria" bio je uvek zasnovan na redovnom učešću u evropskim takmičenjima i na transferima. Ti prihodi su u sezoni 2017/2018, kada je klub poslednji put ušao u grupnu fazu Evrolige iznosili 11,5 milliona evra, i time više od jedne trećine tadašnjih prihoda - navodi se u saopštenju.

Klub je, zbog finansijskog problema, izradio katalog mera kojim treba da se osigura povratak u evropska takmičenja.

- Jedna od tih mera je da zajedno sa strateškim partnerima osiguramo da klub može da se razvija redovnim učešće u evropskim takmičenjima i uz transfere - navodi se u saopštenju.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija