• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.12.2020

12:13

POČINJE RAT ZA MARADONINE MILIONE! Nije ostavio testament, 11 dece i 8 žena već se tuku oko bogatstva!

Fudbal

POČINJE RAT ZA MARADONINE MILIONE! Nije ostavio testament, 11 dece i 8 žena već se tuku oko bogatstva!

Podeli vest

Kreće rat naslednika za bogatstvo preminulog Dijega Maradone, a nema sumnje da će biti dug i nemilosrdan

Pre nekoliko dana engleski mediji su preneli da je Maradona ostavio iza sebe samo 100.000 dolara, ali je istina mnogo drugačija. Maradonina imovina posle smrti procenjuje se na oko 75.000.000 dolara.

Maradona iz jednog braka i tri vanbračne veze ima petoro priznate dece. Međutim, još četiri žene tvrde da s Maradonom imaju ukupno šestoro dece, od čega dvoje u Argentini.

To će biti rat njegovih naslednika za bogatstvo koje je Maradona ostavio - rekao je novinar Hulio Čiapeta koji je svestan da će se veliki broj ljudi "otimati" za zaostavštinu velikog El Pibea.

Rat dece za milione dolara

"Celebrity Net Worth", portal specijalizovan za bogatstvo slavnih, procenjuje da je Maradona u karijeri i nakon nje zaradio oko 500 miliona dolara. Međutim, sumanuto je i trošio, kokain, prostitutke, alimentacije, raskošne nekretnine, najskuplji automobili, nakit... Nakon smrti navodno mu je ostalo 75 miliona dolara.

Foto: ap photo/tanjug

 

Maradona inače, kako mediji u Argentini prenose, nije ostavio testament, što komplikuje raspodelu njegove imovine. Za sada je u prvom redu u lovu na nju petoro Maradonine dece. Ćerke Dalma (34)  i Đanina (31), rođene u braku s Klaudiom Vilafane, jedinom ženom koja je bila Maradonina supruga. Zatim sin Dijego Junior (34), rođen u vezi s Kristinom Sinagrom, pa Jana (25) iz veze s Valeriom Sabalain te Dijego Fernando (7), rođen tokom veze s Veronikom Ojedom.

Problem je sam rat među njegovom decom. Očekuje se da njegove tri ćerke budu najborbenije u fajtu koji sledi, a inače su bile zajedno u WhatsApp grupi s Maradoninim doktorom, u kojoj ih je obaveštavao o stanju njihovog oca. Dijego, koji je rođen i živi u Italiji, je jedini u dobrim odnosima sa polusestrama i polubratom.

Maradonina imovina vredi 75.000.000 dolara

Veronika Ojeda, majka malog Dijega, najmlađeg Maradoninog deteta, koja će predstavljati sina u borbi za nasledstvo, loše se slaže s Maradoninim ćerima. Naravno, i nepriznata deca žele da se ogrebu. Sve majke nepriznate dece tvrde da je Dijego otac njihove dece. Dvoje dece je iz Argentine, a četvoro s Kube, gde je Maradona odlazio kod velikog prijatelja Fidela Kastra. Jedan od Maradoninih Kubanaca već je zatražio da se napravi DNK test kako bi saznao da mu je on otac.

Foto: Reuters

 

Pored dece milione žele i Maradonina braća ali će kako je navedeno ćerke dobiti prioritet prilikom raspodele imovine. 

Tu nije kraj. Njegov advokat Matias Morla vlasnik je prava na Maradonin brend u Argentini i SAD, pa ga niko ne može izbaciti iz testamenta. 

Foto: AP photo

 

"Marka" navodi da Maradona iza sebe ostavlja, između ostalog, mlin i tvornicu testenine u Venecueli, luksuzni hotel u Havani te pet nekretnina na elitnim lokacijama u Buenos Ajresu. U Belorusiji, gde je bio direktor Dinama iz Bresta, ostali su mu prsten s briljantima vredan 300.000 evra te možda najbizarniji komad Maradonine ostavštine - vojno  vozilo. U Kini je nekoliko škola fudbala kojima je prodao pravo na korištenje njegovog imena, dok mu je u Dubaiju ostao Rolls Royce Ghost vredan 300.000 evra, BMA osmica od 145.000 te brojni skupoceni pokloni kojima su ga šeici obasipali dok je bio trener. Maradona je imao i doživotni ugovor s Pumom, dok je Konamiju ambasador PES-a, a EA Sportsu je ikona FIFA-e. 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 3 godine

PO MENI TU NEMA NEKOG VELIKOG RATA. SVA NJEGOVA DECA IMAJU ISTA PRAVA I AKO IMA ZAKONSKU SUPRUGU SA KOJOM JE U BRAKU. OSTALI ADIO. AKO NEMA ZAKONSKU SUPRUGU DECA SVE DELE NA RAVNE ČASTI. MOJE MIŠLJENJE.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija