• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.12.2020

14:30

HOLANĐANI GLEDAJU SAMO U SRBINA! Tadić će odvesti Ajaks do pobede protiv Liverpula

Fudbal

HOLANĐANI GLEDAJU SAMO U SRBINA! Tadić će odvesti Ajaks do pobede protiv Liverpula

Podeli vest

Fudbaleri Ajaksa gostuju večeras Liverpulu u 5. kolu D grupe Lige šampiona (21.00), a čitava holandska javnost uzda se u sjajnog srpskog reprezentativca Dušana Tadića

Razlog tome je pre svega što se vratio u prepoznatljivu formu i prošle nedelje proglašen je za igrača 4. kola nakon što je protiv Midtjilanda (3:1) upisao dve asistencije.

U domaćem prvenstvu je iz igre izašao već u 46. minutu bez golova i asistencija, ali je Ajaks deklasirao Emen sa 5:0. Uprkos tome što Tadić nikada sebi ne daje na važnosti, holandski dnevni list "Algemen Dagblad" uoči utakmice sa Liverpulom izneo je samo hvalospeve na njegov račun.

Zna recept

Gledamo samo sebe i najbitnije je da zadržimo kontinuitet, ne zanimaju nas Liverpulovi problemi sa povredama
Dušan Tadić


- Tadić je izašao iz igre ranije u domaćem prvenstvu kad je Ajaks već držao sve pod kontrolom jer ga trener Erik Ten Hag čuva. Svestan je odlično da Ajaksova forma zavisi od Srbina -  navodi novinar čuvenog lista iz Roterdama.

S druge strane, Liverpul je za vikend kiksnuo protiv Brajtona u Premijer ligi (1:1), što sa jedne strane i ne čudi kada se uzme u obzir da su povređeni Van Dajk, Džo Gomez, Aleksander Arnold... Uprkos svemu, srpski reprezentativac ističe da njegov tim gleda samo svoja posla.

- Igrali smo veoma dobro u poslednje tri od četiri utakmice. Gledamo samo sebe i najbitnije je da zadržimo kontinuitet. To što Liverpul ima mnogo problema sa povredama uopšte ne treba da nas zanima jer imaju širok izbor igrača - jasan je Tadić.

Ajaks je pre dve sezone zadivio Evropu sjajnim partijama i plasmanom u polufinale, a Tadić zna
recept za uspeh.

- Prerano je da upoređujemo našu igru pre dve sezone i sada. Ali znam šta nam treba za samu završnicu. Bili smo stabilni i protivnike smo umarali. Probaćemo da to uradimo opet - zaključio je Tadić.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija