• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.12.2020

19:50 >> 23:12

(VIDEO) LIVERPUL I PORTO U OSMINI FINALA LIGE ŠAMPIONA! Goleada i VAR sačuvali Inter! Da li je veći Atalantin ili Onanin kiks?

Fudbal

(VIDEO) LIVERPUL I PORTO U OSMINI FINALA LIGE ŠAMPIONA! Goleada i VAR sačuvali Inter! Da li je veći Atalantin ili Onanin kiks?

Podeli vest

Odigrano je prvih osam utakmica petog kola Lige šampiona, a ekipama koje su prošle nedelje overile plasman u osminu finala su se sada pridružili Liverpul i Porto

Atletiku iz Madrida je plasman u nokaut fazu isklizao iz ruku u 86. minutu kada je Tomas Miler doneo bod Bajernu iz penala, pošto je utakmica završena 1:1. Pre toga je u ranijem temrinu Salcburg sa 3:1 slavoi protiv Lokomotive u Moskvi. Uoči poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona u grupi A se zna da će Bajern sa prvog mesta u osminu finala, dok će Atletiko i Salcburg u Austriji rešavati pitanje drugog tima koji prolazi dalje.

Prava goleada viđena je u Menhengladbahu gde je Inter slavio sa 3:2. Vodili su "neroazuri" sa 1:0 i 3:1, ali ih je na kraju VAR sačuvao, pošto je Alasaneu Plei poništen gol za izjednačenje i het-trik sedam minuta pre kraja. U ranijem terminu je Šahtjor savladao Real sa 2:0 i u poslednjem kolu će biti totalno ludilo u grupi B, pošto sve četiri ekipe imaju šansu za prolaz i za ispadanje. Borusija ima osam bodova, Šahtjor i Real po sedam, a Inter pet, s tim što Italijani imaju bolji međusobni skor od Nemaca, pa je potpuno sve moguće. U poslednjem kolu će se sastati Real i Borusija u Madridu, odnosno Inter i Šahtjor u Milanu.

Sve je rešeno u grupi C, bar što se tiče odlaska u nokaut fazu Lige šampiona. Porto i Mančester siti su odigrali meč bez golova u Portugalu, s tim što je pogodak Gabrijela Žesusa poništen u završniic zbog ofsajda. Sa druge strane, Marsej je kod kuće posle preokreta savladao Olimpijakos sa 2:1, zahvaljujući Dmitriju Pajeu koji je dva puta bio precizan sa bele tačke u drugom poluvremenu, a pre toga su Grci poveli u prvom delu preko Madija Kamare. Mančester siti će u osminu finala otići kao prvoplasiran, Porto kao drugoplasiran, dok se Olimpijakos i Marsej bore za Lige Evrope.

Fudbaleri Midtjilanda su osvojili prvi bod u sezoni pošto su odigrali 1:1 sa Atalantom u Bergamu. Danci su čak mogli i do pobede pošto su vodili od 13. minuta, ali je "boginja provincije" do izjednačenja došla u 79. minutu preko Kristijana Romera. U drugom meču grupe D Liverpul je minimalnim rezultatom savladao Ajaks na "Enfildu", a jedini gol postigao je Kurtis Džons posle katastrofalne procene golmana Onane. Liverpul je tom pobedom obezbedio prolaz dalje i prvo mesto u grupi, Midtjiland nema nikakve šanse ni za Ligu Evrope, a Atalanta ima bod više od Ajaksa, ali u poslednjem kolu gostuju baš "kopljanicima" i tu će se sve rešavati.

Liga šampiona

Grupa A

Lokomotiva - Salcburg 1:3 (0:2)
/Mirančuk 79 - Beriša 28, 41, Adejemi 81/

Atletiko Madrid - Bajern Minhen 1:1 (1:0)
/Žoao Feliks 26 - Miler 86 p/

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa B

Šahtjor - Real Madrid 2:0 (0:0)
/Dentinjo 57, Solomon 82/

Borusija Menhengladbah - Inter 2:3 (1:1)
/Plea 45+1, 76 - Darmijan 17, Lukaku 64, 73/

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa C

Porto - Mančester siti 0:0

Marsej - Olimpijakos 2:1 (0:1)
/Paje 55 p, 75 p - Kamara 33/

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa D

Liverpul - Ajaks 1:0 (0:0)
/Džons 58/

Atalanta - Midtjiland 1:1 (0:1)
/Romero 79 - Šolc 13/

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

UŽIVO

KRAJ! Utakmice su završene!

86. minut - Tomas Miler sa bele tačke donosi izjednačenje Bajernu.

83. minut - VAR poništava i izjednačujući gol Borusije. Bio bi to het-trik Plee, ali ništa od toga.

80. minut - Poništen je gol Gabrijela Žesusa protiv Porta zbog ofsajda.

79. minut - Kristijan Romero donosi izjednačenje Atalanti protiv Midtjilanda.

76. minut - Plea drugim golom na meču smanjuje prednost Intera na 3:2.

75. minut - Paje preokreće rezultat protiv Olimpijakosa, ponovo iz penala iako je bio pročitan.

73. minut - Inter vodi 3:1! Ponovo je Lukaku zatresao mrežu Borusije.

64. minut - Inter ponovo vodi! Romelu Lukaku je strelac.

58. minut - Liverpul vodi 1:0! Kurtis Džons je načeo mrežu Ajaksa posle katastrofalne procene Onane.

55. minut - Dmitri Paje donosi izjednačenje Marseju sa bele tačke.

46. minut - Utakmice su nastavljene.

Poluvreme! Samo pet golova je viđeno na šest utakmica.

45+1. minut - Izjednačenje u Menhengladbahu! Alasane Plea poravnava rezultat.

33. minut - Olimpijakos je poveo na "Velodromu", a gol je postigao Madi Kamara.

26. minut - Žoao Feliks donosi prednost Atletiku protiv Bajerna.

17. minut - Inter vodi u Menhengladbahu, strelac je Mateo Darmijan.

13. minut - Prvi gol pao je u Bergamu, ali ga nije postigla Atalanta, već štoper Midtjilanda Aleksander Šolc.

10. minut - I dalje nema golova na terenima širom Evrope.

Utakmice su počele!

20.50 - Utakmice koje su se igrale od 18.55 završene su, a pobede su ostvarili Šahtjor i Salcburg, nad Realom, odnosno Lokomotivom.

20.05 - Pojavile su se postave za sve mečeve, a od srpskih igrača će se na terenu naći samo Dušan Tadić koji će sa kapitenskom trakom oko ruke predvoditi Ajaks na "Enfildu".

Takođe, šansu sa klupe za rezerve čekaće centarfor Atletika Ivan Šaponjić protiv Bajerna i golman Intera Filip Stanković u Menhengladbahu.

Van protokola su ostali Nemanja Radonjić i Lazar Ranđelović koji su mogli da budu rivali na terenu, Aleksandar Kolarov, kao i Marko Grujić.

19.50 - Dobrodošli na Informerov lajv blog utakmica Lige šampiona koje se igraju od 21 čas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ŠOK! Klop se vraća u Dortmund!
Fudbal

ŠOK! Klop se vraća u Dortmund!

Utakmica poslednjeg kola Lige šampiona između fudbalera Midtjilanda i Liverpula neće se igrati u Danskoj već u Dortmundu, objavio je nemački klub

27.11.2020

16:11

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17