• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N. - V. T.

02.12.2020

08:37

INFORMER SAZNAJE! KOKEZA ZVAO LEGENDARNOG MENADŽERA ARSENALA! Evo šta je Francuz poručio!

Fudbal

INFORMER SAZNAJE! KOKEZA ZVAO LEGENDARNOG MENADŽERA ARSENALA! Evo šta je Francuz poručio!

Podeli vest

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza ponudio je Arsenu Vengeru (72) mesto selektora naše reprezentacije, ali je francuski stručnjak to odbio, saznaje Informer!

Kokeza je preko posrednika stupio u kontakt sa legendarnim menadžerom Arsenala, ali je dobio odgovor da on u ovom trenutku nije zainteresovan da vodi "orlove".

Bio je to Kokezin pokušaj da se dovođenjem velikog fudbalskog imena učvrsti na mestu prvog čoveka srpskog fudbala. Njegova pozicija žestoko je uzdrmana posle neodlaska na Evropsko prvenstvo i žestokih optužbi Nemanje Vidića.

Kokeza se odbranio od Vidića

Pare nisu problem

Kokeza ne bi žalio novac da dovede inostranog stručnjaka, ali samo nekog iz samog krema evropskog fudbala
Izvor Informera iz FSS

 

Spekulisalo se čak i da će Vidić dobiti podršku državnih struktura da dođe na čelo FSS, ali Kokeza je zasad odbranio poziciju i već je krenuo u pripreme za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. Pošto se opekao sa Ljubišom Tumbakovićem u finišu kvalifikacija za EP, sad je spreman da po svaku cenu dovede kvalitetnog stručnjaka.

- Kokezi se dopao predlog jednog od saradnika iz sportskog sektora da bude angažovan stranac na mestu selektora, ali je insistirao da to bude neko čiji bi dolazak izazvao divljenje javnosti. On ne bi žalio novac da dovede inostranog stručnjaka, ali isključivo nekog iz samog krema evropskog fudbala. Bio bi spreman da obori rekord kad je reč o selektorskoj plati, a dosad je u Srbiji najviše zarađivao pokojni Radomir Antić, koji je posle izborenog plasmana na SP 2010. dobio ugovor na 1,2 miliona evra godišnje - kaže naš izvor blizak FSS.

Foto: Reuters

Arsen Venger


Uprkos najboljoj želji rukovodstva FSS, Venger je saopštio da u ovom trenutku ne razmišlja o povratku na trenersku klupu.

- Francuz je u 72. godini i odavno je prošao trenerski vrhunac. Posle dve godine pauze veliko je pitanje da li je uopšte više zainteresovan da se vraća fudbalu. Venger se lepo izrazio o srpskim igračima i reprezentaciji, zna da imamo mlad i vrlo perspektivan tim, za koji veruje da mu je mesto na sledećem Mundijalu. Ipak, ljubazno je odbio da baš on pokuša da odvede "orlove" u Katar - dodaje naš izvor.

Potpredsednik FSS Marko Pantelić i direktor Vladimir Matijašević narednih dana pregovaraće sa kandidatima koje su prethodnih dana predstavili predsedniku Kokezi kao potencijalne naslednike Ljubiše Tumbakovića.

I Savo je kandidat

Bivši trener Partizana Savo Milošević novo je ime na najužem spisku kandidata za selektora. Ništa tu ne bi bilo neobično da jedan od najboljih strelaca u istoriji reprezentacije nije, napuštajući crno-bele, rekao da nikad više neće raditi u srpskom fudbalu. Osim toga, Savo je već bio potpredsednik FSS, kao i direktor reprezentacije.

- FSS nema mnogo vremena, jer je plan da do 15. decembra bude poznat naslednik Tumbakovića. Zato će Pantelić i Matijašević u naredna dva dana razgovarati sa svim kandidatima, a treneri bi do kraja nedelje trebalo da se izjasne da li su zainteresovani da dođu na klupu "orlova" i onda bi trebalo da se krene u završne pregovore.

Paunović kandidat za selektora

I dalje važi da je Vladan Milojević, trener Al Ahlija iz Saudijske Arabije, najrealnije rešenje.

- Jedan deo rukovodstva FSS bi najviše voleo kad bi Veljko Paunović pristao da preuzme ekipu, jer okosnicu tima čine momci s kojima je on osvojio Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu 2015. Ipak, realnije je da to bude Vladan Milojević - kaže naš izvor.

Klemente i Advokat propali

Srbija je već imala dvojicu stranaca na klupi. Prvi je bio Havijer Klemente, koji je "orlove" preuzeo odmah po osamostaljenju Srbije i vodio ih u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. "Orlovi" nisu uspeli da se plasiraju na završni turnir, a Klemente je ostvario učinak od sedam pobeda, sedam remija i dva poraza.

Foto: Starsportphoto©

Havijer Klemente



Drugi pokušaj sa strancem bilo je angažovanje Holanđanina Dika Advokata pred kvalifikacije za EP 2016. On je na četiri utakmice zabeležio dva remija i dva poraza, računajući službeno izgubljenu utakmicu od Albanije u Beogradu. Upravo posle tog poraza i kazne koju je dobio FSS zbog afere "Dron" s njim je sporazumno raskinut ugovor.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 3 godine

LJUDI, TREBA NAM NAŠ ČOVEK KOJEG ĆE SVI DA PRIHVATE I KOJI ĆE DA UŽIVA AUTORITET. TAKAV JE BIO ANTIĆ. NISAM SIGURAN KO BI TO MOGAO DA BUDE. MOŽDA PAUNOVIĆ. NEZNAM. TREBA RAZMISLITI.NEKO KO ĆE NAS SVE UJEDINITI.

Srbijanac

pre 3 godine

Kokeza je loš covek, to pokazuje time sto se grcevito bori za fotelju a zna da je odgovoran za ne odlazak reprezentacije na prvenstvo.... On mora da ode zajedno sa svim saradnicima kako bi se pocelo od nule.. Smatram da treba neko iskusniji od Vidica da dodje na celo FSS a on bi mogao da uci od istog i kasnije preuzme savez i voleo bih Milojevica za selektora jer ima autoritet i veliko znanje...

NEBOJŠA

pre 3 godine

ОВАЈ НЕСРЕЋНИК ЋЕ НА КРАЈУ НАПРАВИТИ ЈОШ ВЕЋЕ СР.ЊЕ САМО ДА БИ САЧУВАО ФОТЕЉУ.ЧОВЕК КОЈИ И ПОСЛЕ ОВОЛИКЕ ПОБУНЕ ЈАВНОСТИ НЕ ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ,ПА СВЕ И ДА НИЈЕ БАШ НИШТА КРИВ,ЈЕСТЕ ЧОВЕК БЕЗ ОБРАЗА И ЧАСТИ,ЛЈИГАВАЦ КОЈИ УПРАВО ЗАТО НЕМОЖЕ И НЕТРЕБА ДА ВОДИ САВЕЗ.САМИМ ОДБИЈАЊЕМ ДА ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ ПОКАЗУЈЕ КО ЈЕ И ШТО ЈЕ И ДО ЧЕГА МУ ЈЕ ,ЈЕДИНО,СТАЛО !!!САД ЋЕ ДОВЕСТИ НЕКУ БУДАЛЕТИНУ,ЗА ДЕБЕЛЕ ПАРЕ,САМО ДА БИ УСОСИО СВОГ НАСЛЕДНИКА .СРАМОТА!!!ПОДНЕСИ БРЕ ОСТАВКУ,ПА ЋЕ МО ДО НОВЕ ГОДИНЕ ИМАТИ И НОВОГ ПРЕДСЕДНИКА И СТРУЧНИ ОДБОР И СЕЛЕКТОРА !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija