• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.12.2020

08:55

NOVO ŠOK OTKRIĆE! Maradona pred SMRT POPIO ŠAKU LEKOVA!

Fudbal

NOVO ŠOK OTKRIĆE! Maradona pred SMRT POPIO ŠAKU LEKOVA!

Podeli vest

Dijego Maradona preminuo je 25. novembra od srčanog udara, smrt legendarnog fudbalera u dalje je u centru pažnje zbog sumnjivih okolnosti

Kako prenose mediji u Argentini, Maradona neposredno pred smrt popio koktel lekova, pa je moguće da je to uzrokovalo zastoj srca.

U pomenutim medikamentima bilo je navodno antidepresiva i antipsihotika koji se koriste i za lečenje bipolarnog poremećaja. Sem "Kvetijapina" i "Gabapentina", u koktelu je bio i lek "Naltrekson" koji se koristi i za lečenje od alkohola, kao i antidepresiv "Venlafaksin" koji se koristi za napade panike, zatim "Lurasidon" koji se koristi za smirenje i "Omeprazol" koji smanjuje lučenje želudačne kiseline, uz kompleks vitamina B.

Foto: Reuters

 

Specijalista neurologije Nelson Kastro argentinskim medijima rekao je da sve zavisi od količine navedene terapije.

- Moralo bi da bude ispitano koliko mu je tih lekova dato i koji su bili kriterijumi za uzimanje, da li je bilo istovremeno ili je počeo sa jednim, pa promenio na drugi. Bilo je dosta mešanja antidepresiva i antipsihotika. Nekoliko ovih lekova, primera radi kvetijapin, lurasidon, venlafaksin. imaju efekte na srce, a jedan je porast srčane frekvencije - rekao je specijalista neurologije Nelson Kastro.

Foto: Reuters

 

Lekari su uz to ustanovili proširenu kardiomiopatiju, zdravstveno stanje koje izaziva da srčani mišić oslabi i ne može da ispumpa dovoljno krvi za ostatak tela. 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija