• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.12.2020

17:13

ŠOK ZA ŠOKOM U VEZI SA SMRĆU MARADONE!

Fudbal

ŠOK ZA ŠOKOM U VEZI SA SMRĆU MARADONE!

Podeli vest

Legendarni Dijego Armando Maradona, preminuo je u 60. godini života od srčanog udara. Medicinska sestra koja je vodila računa o Maradoni nakon operacije glave, ističe da su joj lekari naredili da ne obilazi Dijega, što je šoiralo čitavu planetu

Nakon što je bolničarka koja je bila angažovana da u kući brine o stanju čuvenog asa posle operacije glave isprva privatnoj kompaniji za koju radi poslala izveštaj da je ujutru "redovno obilazila Maradonu", ali je potom u dva odvojena iskaza istražnim organima rekla da, ipak, uopšte nije to činila, njen advokat je novim nastupom u javnosti otkrio da su dešavanja u kući u kojoj je umro velikan fudbala imale obrise horor filma.

Naime, izneo je nove šokantne podatke, nakon prethodnih - da je slavni as po dolasku iz bolnice pao, povredio glavu, a niko ga potom nije odveo na pregled: po njegovim rečima, doktori su naredili bolničarki da uopšte ne prilazi Maradoni, a kamoli da mu proverava vitalne životne funkcije.

Evo kako je Rodolfo Bakve, advokat Dajane Žizele Madrid, pomenute bolničarke, opisao sedam dana posle Maradonine smrti - kroz šta je sve ona prošla, i koliko je nebrige bilo oko Dijega u njegovim poslednjim danima.

Foto: ap photo

- Njoj su date direktive vezane za psihijatrijske lekove, od strane psihijatra, a imala je i jedan razgovor sa (ličnim Maradoninim lekarom), Lukveom. Bila je... da tako kažem, 'oslobođena obaveza da bude u kontaktu sa pacijentom - počeo je advokat priču za lokalni "TN".

Prema njegovoj tvrdnji, Dajana Žizela Madrid je "angažovana u sredu, 13. novembra", odnosno dva dana nakon što je Maradona napustio Olivos kliniku, gde mu je operisana glava zbog subduralnog hematoma.

- Kada je došla, imala je normalan pristup, čak su tu bili i pomoćni terapeuti koji su o Maradoni brinuli 24 sata. Ali, kada se u ponedeljak vratila na posao, njih nije bilo - nastavio je Bakve.

Kako kaže, Dijego Armando Maradona je tražio tog ponedeljka da mu "ni ona više ne dolazi", a ona je ostala da sačeka smenu - koja nikada nije došla.

Kada je konačno otišla, pozvali su je da se (i narednih dana) vrati, ali da "više ne viđa bivšeg fudbalera".

Foto: ap photo

- Dakle, od sledećeg trenutka, naša čuvena 'desetka' je bila ostavljena bez prisustva nekog stručnjaka, Dijego je bio zaključan u sobi kuće u kojoj je jedva mogao da ima 'hemijsko' kupanje. Nije tu postojao ni defibrilator, niti ambulantna kola u slučaju moguće hitne situacije - naglašava advokat.

Rodolfo Bakve je na kraju istakao da su postojali jasni znaci da sa srcem čuvenog asa nije sve u redu, a to mu je 25. novembra i presudilo:

On je uperio prst i na psihijatra, doktorku koju smatra odgovornim što bolničarka Dajana nije brinula o velikom Dijegu kao što bi to inače trebalo da je slučaj:

- Nije ona odustala od ulaska u njegovu sobu zato što joj se to prohtelo, već zato što je baš to bila njena obaveza prema pisanom uputstvu nadležnih lekara. U ovom slučaju, to je Agustia Kosačov, specijalista za bolesti zavisnosti - zaključio je advokat Bakve.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija