• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.12.2020

10:40

PLAŠE LI SE HRVATI MEČA SA SRBIMA? Evo šta košmije kažu pred žreb za Mundijal!

Fudbal

PLAŠE LI SE HRVATI MEČA SA SRBIMA? Evo šta košmije kažu pred žreb za Mundijal!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije u ponedeljak oko 18 časova saznaće rivale u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo u Katar

Zbog pandemije koronavirusa ceremonija će biti virtuelna, odnosno bez predstavnika selekcija. U žrebu će učestvovati 55 reprezentacija podeljenih u 10 grupa.

Srbija se nalazi u drugom šeširu, ali ne očekuje naše fudbalere lak zadatak do Mundijala. Pogotovo što samo prvoplasirani iz grupe ide dalje, dok će drugoplasirane selekcije igrati baraž sa još dve ekipe iz Lige nacija.

Od tih 12 selekcija samo tri će ići na SP. UEFA će ih podeliti u tri grupe po četiri ekipe, te će se igrati polufinala i finala kako bi svaka grupa dala po jednog učesnika. Kvalifikacije će se igrati od 24. marta do 16. novembra naredne godine, a Mundijal je na programu od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine.

Foto: Starsportphoto

 

Srbija bi mogla da igra čak i sa Hrvatakom koja je u prvom šeširu. Ne bi komšije bile srećene da ih žreb spoji sa orlovima.

- Srbija je u drugoj grupi i ponovno bismo mogli da igramo  protiv njih. Podsetimo, protiv Srba smo igrali u kvalifikacijama za Euro 2000. godine i u kvalifikacijama za Mundijal 2014. godine. Nisu Srbi izborili odlazak na Euro, da jesu, tamo bi u grupi bili baš s Hrvatskom, a ovako možemo da igramo samo u kvalifikacijama. Hrvatska je vicešampion sveta u kakvoj god grupi završi nema razloga za strah. Respekt da, ali strah ne - piše 24sata.hr.

Foto: Starsportphoto

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jure

pre 3 godine

Da, Hrvatska koja je viceprvak svijeta i koja je propustila samo jedno Europsko i jedno svijetsko prvenstvo se plasi reprezentacije koja je bila na jednom ili dva prvenstva.

NEBOJŠA

pre 3 godine

А ЧЕГА ИЛИ КОГА БИ СЕ ТО ОНИ ТРЕБАЛИ БОЈАТИ ???НАС???ПА ЉУДИ ВИ СТЕ ПРЕСМЕШНИ,ДО ПЛАКАЊА !!!

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Rat je zavrsio prije 27 godina . Mnogi od hrvata iz reprezentacije su tada pa i kasnije rodjeni . Od svog rodjenja pa do danasnjeg dana Srbija im je predstavljana kao naprijatelj i nikako drugacije . U skolama u crkvi na televiji na ulici u citavom drustvu tokom citavog zivota . Oni ni jednan sporstski dogadjaj ne vide kao- kroz sport , vec kao rat protiv najvecelj neprijatelja . Ima li barem jedan geadjanin u Srbiji da tako gleda na hrvate ? Nema.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija