• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

09.12.2020

12:23

REAL SE BORI ZA GOLI ŽIVOT! Rasplet u poslednjem kolu Lige šampiona!

Fudbal

REAL SE BORI ZA GOLI ŽIVOT! Rasplet u poslednjem kolu Lige šampiona!

Podeli vest

Fudbaleri "kraljevskog kluba" u poslednjem kolu moraju da savladaju Borusiju iz Menhengladbaha kako bi obezbedili plasman u osminu finala * Ako budu treći, mogli bi na Crvenu zvezdu u Ligi Evrope

Real Madrid spasava sezonu! Fudbaleri najtrofejnijeg kluba na svetu večeras dočekuju Borusiju iz Menhengladbaha u poslednjem, 6. kolu B grupe najjačeg evropskog takmičenja (21.00 RTS 1).

Mimo svih očekivanja, uoči poslednjeg kola u najneizvesnijoj grupi u eliti, lider je Borusija sa osam bodova, a drugoplasirani je ukrajinski Šahtjor sa sedam, koliko ima i Real Madrid na trećem mestu. Poslednje mesto zauzima Inter sa pet bodova, ali i Italijani imaju šansu da prođu dalje ukoliko savladaju Šahtjor na svom terenu (21.00 Arena sport 1).

Nikolić pred nemogućom misijom

 

Lokomotivi iz Moskve, koju s klupe predvodi srpski trener Marko Nikolić, potrebno je da u Minhenu savlada šampiona Evrope Bajern kako bi uopšte razmišljala o trećem mestu i plasmanu u Ligu Evrope (21.00 Arena sport 4). Moskovljani su u A grupi na poslednjem mestu s tri boda, jednim manje od trećeplasiranog Salcburga. Bajern je već obezbedio prvo mesto sa 13 bodova, dok Atletiko zauzima drugu poziciju s šest poena. Salcburg i Atletiko će večeras imati direktan okršaj za drugo mesto i plasman u osminu finala (21.00 Arena sport 2).

Jović povređen

Dakle, pred poslednje kolo, sve četiri ekipe su i dalje u igri, a samo je Menhengladbah obezbedio evropsko proleće jer ne može da padne ispod trećeg mesta, koje vodi u šesnaestinu finala Lige Evrope. Sve oči uprte su u madridske "kraljeve", kojima samo trijumf nad Menhengladbahom garantuje osminu finala Lige šampiona. 

Španski klub nikad nije eliminisan u grupnoj fazi elitnog takmičenja. Poslednji put je eliminisan iz Evrope u jesenjem delu sezone daleke 1989, kad je poražen od Milana u 2. kolu Kupa evropskih šampiona. Ukoliko Madriđani sad omanu i završe na trećem mestu u grupi, biće potencijalni protivnik Crvenoj zvezdi u šesnaestini finala Lige Evrope. 

Vezista Reala, Brazilac Kazemiro (28) uzda se u pobednički mentalitet ekipe, kao i u trenera Zinedina Zidana, koji bi lako mogao da dobije otkaz u slučaju eliminacije iz elitnog takmičenja.

Foto: reuters

 


 

Tadić i Ajaks protiv Atalante za prolazak dalje

 

Vrlo  zanimljivo moglo bi da bude večeras u Amsterdamu, gde fudbaleri Ajaksa u 6. kolu D grupe dočekuju Atalantu u direktnom okršaju za plasman u osminu finala Lige šampiona (18.55 Arena sport 1). Pred poslednje kolo Atalanta ima osam bodova, a Ajaks sedam, pa je Dušanu Tadiću i saigračima potrebna pobeda protiv italijanske ekipe. U ovoj grupi odranije je jasno da je Liverpul prvi, a Midtjiland poslednji.

- Svi smo, ne samo ja, večerašnji meč shvatili kao da je finale. A znate da mi finala za ovaj klub ne igramo, već ih dobijamo. Spremili smo se dobro. Naš trener Zinedin Zidan osvojio je sve s ovim klubom. Uzeli smo dva trofeja prošle sezone, a ove imamo uspone i padove. Međutim, šta god da se dešava, mi sto odsto stojimo uz Zidana - poručuje Kazemiro.

Trener Reala Zinedin Zidan večeras neće moći da računa na srpskog fudbalera Luku Jovića. Iako je preležao koronavirus, malerozni Jović je na treningu povredio mišić i biće van terena tri nedelje.
I slavnom Interu gori pod nogama. Trostruki šampion Evrope mora da pobedi Šahtjor, a ni to mu neće garantovati ulazak u osminu finala Lige šampiona. "Neroazuri" će proći u nokaut fazu samo ako savladaju Ukrajince, a Real i Borusija ne odigraju nerešeno. 

Lukaku samouveren

Jasno je da se u redovima italijanskog vicešampiona najviše uzdaju u svoju prvu zvezdu, Belgijanca Romelua Lukakua (27). Snažni napadač puca od samopouzdanja pred večerašnji meč.

- Otkako sam prešao u Inter pre godinu i po dana, igram najbolje u karijeri. Kada je u pitanju taktika, pozicioniranje i kretnje, ne mogu da pogrešim, baš nikad. Trenutno sam među pet najboljih strelaca sveta - jasno poručuje Lukaku pred odlučujući meč sa Šahtjorom.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija