• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.12.2020

11:08

VELIKI ROSI JE VOLEO BEOGRAD! Cenio je srpske igrače, a u sećanju mu je zauvek ostao meč sa Jugoslavijom!

Fudbal

VELIKI ROSI JE VOLEO BEOGRAD! Cenio je srpske igrače, a u sećanju mu je zauvek ostao meč sa Jugoslavijom!

Podeli vest

Samo dve nedelje nakon smrti Dijega Armanda Maradone, preminuo je još jedan fantastični fudbaler i heroj Svetskih prvenstava

U 65. godini u Rimu je preminuo Paolo Rosi. Nekadašnji italijanski napadač je obeležio Mundijal 1982. godine, donevši "azurima" tiutlu prvaka sveta, a ne tako davno bio je gost Beograda i Srbije.

Čuveni fudbaler posetio je Beograd tokom 2016. godine kao promoter italijanskog kampa za dečake i devojčice od 7 do 14 godina.

Rosi - koji je u Italiji dugo bio na stubu srama, ali je potom bio pomilovan - oktrio je tada da dobro pamti brojne srpske fudbalere, pričao je o lepotama Beograda, ali i jednom porazu koji je doživeo od Jugoslavije.

Foto: APphoto

Rosiju je fudbal bio u krvi

"Tokom karijere nisam imao priliku da igram ovde. Veliko mi je zadovoljstvo što sam u Beogradu. Kada ste fudbaler nemate mnogo vremena za razgledanje, a sada je drugačije. Zaista uživam u vašem gradu. Zapamtiću i rado se sećati naklonosti ljudi na koju sam naišao. Vidim da me se mnogi sećaju, pamte moje igre i zbog toga mi je veoma drago", pričao je legendarni Rosi.

Italijan, koji je bio najbolji strelac Svetskog prvenstva u Španiji sa šest golova, rekao je da mu je omiljeni gol u karijeri bio onaj prvi protiv Brazila, kada je postigao het-trik u pobedi Italije 3:2.

Foto: APphoto

Paolo Rosi

O srpskim igračima je govorio u pohvalnom tonu, a jednog je posebno istakao.

"Ljajić je odličan, Basta, Tomović, Maksimović takođe. Tu je i Milinković-Savić koji ima tek 21 godinu i mnogo toga pred sobom...", nagovestio je Rosi pre četiri godine lepu karijeru za vezistu Lacija.

Prisetio se i meča sa Jugoslavijom... 


"Igrao sam protiv reprezentacije Jugoslavije 1979. godine u Zagrebu, kada smo izgubili 1:4. Sećam se da je bilo odličnih igrača u tom timu", podsetio je Rosi na prijateljski duel u kojem je Safet Sušić postigao tri gola, a odličnu partiju pružio i Blaž Slišković. Strelac četvrtog gola za Jugoslaviju bio je Velimir Zajec, dok je jedini gol za Italijane dao upravo Rosi.

Setio se i igrača koji su tokom 90-ih i 2000-ih učinili da ih cela Italija zapamti.

"Srbi su odlični fudbaleri, imate talenta. Stanković i Mihajlović su zaista ostavili veliki trag ne samo u klubovima za koje su igrali, već u celoj Italiji. Dejan je odlučio da ne ulazi u trenerske vode za razliku od Siniše, koji iza sebe nema uspešnu sezonu kao trener Milana, ali verujem da će biti uspešan u budućnosti. Videćemo šta će napraviti u Torinu. Očigledno je da se u Milanu nešto loše dogodilo. Nije pristao na određene kompromise, ali kada je došao u klub, situacija već nije bila dobra. Mislim da je Milan mogao da ima više strpljenja sa njim", pričao je Paolo Rosi te 2016. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 3 godine

MISLIM DA JE PRE MNOGO GODINA DOK JE BILA CELA JUGOSLAVIA PLATIO LECENJE I OPERACIJU JEDNOM DETETU IZ NASE ZEMLJE...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija