• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

28.12.2020

13:12

MITRE, BEŽI IZ FULAMA! Srpski golgeter pao u drugi plan, sve manje dobija šansu u Premijer ligi! /VIDEO/FOTO/

Fudbal

MITRE, BEŽI IZ FULAMA! Srpski golgeter pao u drugi plan, sve manje dobija šansu u Premijer ligi! /VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Aleksandar Mitrović u poslednjih mesec dana pao u drugi plan u engleskom prvoligašu Fulamu, šansu dobija s klupe i zbog toga mu srpski treneri Zoran Filipović i Ljubinko Drulović preporučuju selidbu u drugi klub

Aleksandar Mitrović bi morao da ode iz Fulama i nađe klub gde će davati golove, poručuju poznati srpski stručnjaci i nekadašnji golgeteri Zoran Filipović i Ljubinko Drulović!

Oni veruju da bi Aleksandar Mitrović (26) trebalo da pronađe klub koji igra napadački fudbal i koji se ne bori za opstanak u ligi kao Fulam.

22
MILIONA EVRA
 

VREDI ALEKSANDAR MITROVIĆ PO PROCENI "TRANSFERMARKTA"

Prvi napadač reprezentacije Srbije u poslednjih mesec dana pao je u drugi plan kod trenera Skota Parkera, koji mu šansu uglavnom daje s klupe. Na poslednjih sedam mečeva, Mitrović je bio starter samo protiv Njukasla i tada je izveden iz igre u 77. minutu. Na preostalim duelima ulazio je s klupe, a protiv Lestera 30. novembra i Sautemptona prekjuče dobio je ponižavajućih tri, odnosno sedam minuta da pokaže šta zna. Ukupno ove sezone sakupio je 15 mečeva, a bio je strelac samo tri puta.

Škotska poremetila Mitrović

Nekadašnji golgeter Crvene zvezde Zoran Filipović, koji je s Aleksandrom Mitrovićem sarađivao u reprezentaciji Srbije, kaže za Informer da je jedno od rešenja promena kluba.

- Fulam je ekipa koja igra defanzivan fudbal i Mitrovićevi kvaliteti ne dolaze do izražaja. Sigurno bi bio mnogo opasniji u ekipi koja napada, a ne u timu koji se zatvori i bori za opstanak. Istina, bez Mitra u prvoj postavi su osvojili neke bodove i verovatno je to razlog što počinje s klupe. Ipak, mislim da je promena kluba najbolje rešenje - kaže Filipović.

Foto: reuters

Aleksandar Mitrović mora da ode iz Fulama


Slučajno ili ne, Mitrovićevo sklanjanje u drugi plan došlo je nakon neuspeha reprezentacije Srbije i njegovog promašenog penala protiv Škotske. Pre toga, nekadašnji golgeter Partizana bio je standardan i gotovo na svakom meču igrao je svih 90 minuta.

Foto: Tanjug/AP

 

 

MITROVIĆEV UČINAK U FULAMU
Utakmica 115
Golova 52
Asistencija 9

MITROVIĆ OVE SEZONE
Utakmica 15
Golova 3
Asistencija 2

- Moguće da je na njega uticao i promašen penal protiv Škotske, pošto je on sebe krivio za eliminaciju reprezentacije, a ne bi trebalo tako da bude. On je sjajan momak, odličan strelac i sigurno će ovaj teži period uskoro biti iza njega - dodaje Filipović.

Bez Mitrovića u timu Fulam nije efikasan, ali se u poslednje vreme stabilizovao. Ekipa je u poslednja četiri kola sakupila isto toliko bodova i sada je na 18. mestu, sa svega bod manje od sigurne zone. Mitrovićev nekadašnji trener iz mlade reprezentacije Ljubinko Drulović smatra da bi momku rođenom u Smederevu više prijao tim sa pobedničkim ambicijama.

- Pratim njegove igre i vidim da je u poslednje vreme, izuzev meča s Njukaslom, na klupi. Mitroviću bi odgovarala ekipa koja igra ofanzivno, s brzim krilima koji centriraju. Fulam je na granici Premijer lige i Čempionšipa, pokušava defanzivnim fudbalom da opstane u ligi i zato Mitar ima manju minutažu - kaže Drulović.


Rođeni lider

Ipak, nekadašnji šampion Evrope s "orlićima" i bivši selektor A tima očekuje da će Mitrović ponovo zaigrati na visokom nivou.

Foto: Starsportphoto

Škoti dotukli Aleksandra Mitrović



- Trenutno ga iz taktičkih razloga menja Portugalac Kavaleiro, kojeg takođe odlično poznajem. Međutim, Mitrović je psihički jak i nema sumnje da će se vratiti na visok nivo. On je rođeni lider - zaključuje Drulović.

Prošle sezone pogodio čak 26 puta

Aleksandar Mitrović prošle sezone u dresu Fulama postigao je čak 26 golova na 41 utakmici. Srpski golgeter blistao je u Čempionšipu, a potom i u finalu plej-ofa za ulazak u Premijer ligu. Na tom meču protiv Brentforda takođe je počeo s klupe, doduše zbog povrede, ali onda je ušao u igru u produžetku i asistirao Džou Brajanu za pogodak kojim je Fulam ušao u elitu.


Bonus video



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17