• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. LJ.

05.01.2021

08:42

UNAKAZIO SE VATROMETOM, UMALO OSTAO BEZ OKA! Doktor ima vesti o reprezentativcu Norveške!

Fudbal

UNAKAZIO SE VATROMETOM, UMALO OSTAO BEZ OKA! Doktor ima vesti o reprezentativcu Norveške!

Podeli vest

Doktor Vedat Kaja, koji je zbrinuo Omara Elabdeluija nakon što je ovaj povredio oči nepravilnim korišćenjem pirotehnike, kaže da će norveški reprezentativac sačuvati vid

Omar je iz dana u dan sve bolje i levo oko, sa kojim je bilo najviše problema, dobro se oporavlja, dok je desno u odličnom stanju, kaže doktor Vedat Kaja! Defanzivac Galatasaraja Omar Elabdelui (29) povredio se u novogodišnjoj noći koristeći pirotehnička sredstva.

Njemu je tada u ruci eksplodirao vatromet i naneo mu teške povrede pre svega levog oka, a fotografija koja se pojavila na internetu zgrozila je javnost.
Potrebno je vreme

Još je rano pričati o potpunom oporavku, ali ide nabolje i to je bitno
Mustafa Čengiz

Bolje iz dana u dan

Iskusni levi bek odmah je hospitalizovan u bolnici "Liv" u Istanbulu, a o njegovom zdravlju brine Vedat Kaja, jedan od najboljih oftalmologa u Turskoj. On kaže da je Elabdeluijevo stanje iz dana u dan sve bolje.

- Za sada se sve dobro odvija i Omar se oporavlja. Došao je sa povredama i levog i desnog oka. Ima solidnog pomaka kada je reč o levom oku, koje je pretrpelo najveći udar i najteže je povređeno. Desno oko, koje je manje zahvaćeno eksplozijom, sad je u odličnom stanju - ističe doktor Vedat Kaja.

On dodaje da u ovom trenutku ne može da tvrdi kakve će posledice po Elabdeluija ostaviti incident sa pirotehničkim sredstvima.
 

Ben: Omare, molim se za tebe

Poruku podrške Omaru Elabdeluiju poslao je fudbaler Crvene zvezde Muhamed el Fardu Ben. Njih dvojica su tri godine bili saigrači u Olimpijakosu.
- Ne mogu da verujem šta se desilo Omaru! Sve moje misli i molitve su sa tobom i želim ti da se što brže oporaviš - napisao je Ben na Instagramu.
Elabdeluijevi saigrači u Olimpijakosu bili su i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Marko Marin, kao i vezista Partizana Saša Zdjelar.

- Njegovo stanje je danas bolje nego juče i to je ono što nas ohrabruje. On u ovom trenutku može da vidi, ali ništa više od toga ne mogu da kažem. Rano je za bilo kakve prognoze - poručuje lekar.

Povodom zdravstvenog stanja Omara Elabdeluija oglasio se i predsednik Galatasaraja Mustafa Čengiz.

- Omar se dobro oseća i znatno je boljeg zdravlja nego pre nekoliko dana. Još je rano pričati o potpunom oporavku, ali ide nabolje i to je bitno. To nam uliva nadu. Mislim da ćemo morati da sačekamo nedelju ili dve da bismo mogli nešto preciznije da kažemo - kaže prvi čovek tima sa stadiona "Turk Telekom".

Podrška saigrača

Fudbaleri Galatasaraja su se prethodnog vikenda sastali sa ekipom Antalije u 16. kolu turskog šampionata. Utakmica je završena remijem bez golova, a igrači domaćeg tima su pred početak susreta na teren izašli u majicama na kojima je pisala poruka podrške povređenom saigraču. Posle utakmice su kapiten Arda Turan i trener Fatih Terim posetili Elabdeluija.

- Omar je veoma važan za našu ekipu i mi ćemo kao klub uraditi sve što možemo da bismo mu pomogli. Nadam se da će se sve dobro završiti po Elabdeluija i u ovom trenutku je najbitnije da se on u potpunosti oporavi - rekao je Terim.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija