• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.01.2021

07:10

STEPANOVIĆ ZA INFORMER.RS! Jović u Ajntrahtu daje golove jer tu oseća ljubav! Mora da ostavi privatne avione, kamione, pa će da rešeta i u Realu

Fudbal

STEPANOVIĆ ZA INFORMER.RS! Jović u Ajntrahtu daje golove jer tu oseća ljubav! Mora da ostavi privatne avione, kamione, pa će da rešeta i u Realu

Podeli vest

Nekada proslavljeni srpski fudbaler, a kasnije i trener Dragoslav Stepanović je karijeru gradio u Nemačkoj, pa je definitivno jedan od najkompatibilnijih za razgovor o Luki Joviću koji je ponovo briljira u dresu Ajntrahta iz Frankfurta

Stepanović je u razgovoru za portal informer.rs govorio o tome kako je reprezentativac Srbije eksplodirao odmah po povratku u Nemačku, o tretmanu koji je imao u Madridu, kao i o razlici kako na njegov razvoj utiču Zinedin Zidan i Adi Hiter.

Šta čeka Jovića u Ajntrahtu posle dva gola na povratničkom debiju?

Osetilo se koliko je bilo važno da odigra tamo gde ga poštuju i vole i gde saigrači rade za njega. Videli ste koliko je bio srećan, sve ih je grlio i ljubio. On je izvanredan špic, uvek je na pravom mestu u pravom trenutku.

Moram da kažem i da Kostić odjednom ima mnogo bolji tretman u klubu. Filip zna tačno gde da centrira, jer se Luka uvek nalazi oko peterca i njih dvojica su pravi tandem. U Madridu je za 18 meseci dao dva gola, a ovde isto toliko za pola sata. To je sve zbog toga što trener stoji iza njega. Adi Hiter je vratio mnoge u formu, jer čeka igrača po nekoliko utakmica i ja najveće nade polažem u njega.

Da li mu (i zbog čega) više "leži" Bundesliga od Primere?

Ovde je igrao dve godine, pa mu je sve poznato, dok je u Španiji igrao vrlo malo. Zidan ne voli mlade igrače i priliku im pruža samo kad nemo koga da stavi. Možda Bundesliga jeste za nijansu slabija od Primere, mada ja u to ne verujem jer je Bajern prošle sezone dominantno osvojio Ligu šampiona. Ipak, verujem da je ključ svega što se Luka ovde oseća prijatnije i što igra sa drugarima sa kojima je već dao 46 golova.

Foto: Starsportphoto

Dragoslav Stepanović

Šta ga čeka u Realu kada se vrati na kraju sezone?

Jović ne treba da misli da će uvek biti baš ovako kao na debiju. Sad će štoperi biti mnogo više orijentisani na njega i čeka ga mnogo više duela. Sigurno će biti utakmica kada neće dati gol, a baš tada mora da zapne još više i radi jače. Ne mogu da verujem da je samo Zidan kriv za proteklih godinu i po dana, jer niko ne seče granu na kojoj sedi, već sigurno ima i Jovićeve krivice.

U Realu su videli da je Luka kao od šale tresao mreže u Frankfurtu i tada su videli sve njegove pozitivne strane, pa se može reći da je to bila ljubav na prvi pogled. Međutim, tek kada igrač dođe u klub se vide i njegove loše strane, a to su se u Madridu uverili na treninzima.

Ipak, on bi ovu pozajmicu trebalo da shvati kao odskočnu dasku da se vrati na velika vrata u Real i verujem da će u tome i uspeti, ako se ne bude bavio drugim stvarima.

Pogrešio je kada je otišao u Real

Foto: reuters

Luka Jović

Da li je uopšte bio spreman za odlazak u Real i da li je tada pogrešio?

Pogrešio je, nije bio pravi trenutak za njega. Trebalo je da se potvrdi još jednu sezonu u Ajntrahtu i da vidi da li može da ponovi takve partije. U Realu je jača konkurencija nego što je imao u Nemačkoj. Međutim, Real samo jednom zove i ako spustiš slušalicu završio si sa njima zauvek.

Nadam se da je sve greške koje je pravio u Madridu tamo i ostavio, pa da u Ajntrahtu krene iz početka. Ima 23 godine i trenutno mu je karijera u padu, a ja se plašim da mu je moćda ovo i poslednja prilika da se vrati na pravi kolosek, jer ako ne uspe imaće gotovo 24 godine, a tada igrač više nije toliko mlad i dolaze novi fudbaleri koji grabe šansu.

Da li bi trebalo da čeka novu šansu u Madridu ili mu je bolje da narednog leta promeni sredinu za stalno? Ukoliko bi otišao, gde bi mu bilo najbolje?

Ukoliko bi do kraja sezone dao 10-15 golova moći će da bira gde želi da nastavi karijeru. S druge strane, u fudbalu se nikad ne zna... Ako Zidan ode iz Reala i dođe neki novi trener, onda sve kreće iz početka.

Foto: Tanjug/AP

Adi Hiter i Luka Jović

Kako god, Jović mora da pokaže kvalitete koje svakako poseduje, a to su pre svega strašni udarci s obe noge, a i glavom, pa postavljanje, kretanje i osećaj za prostor. Treba da postigne što više golova i onda će mu sva vrata biti otvorena, a verujem da će mu u tome pomoći i Adi Hiter. On nije kao drugi treneri da previše forsira igrača, već mu daje i priliku da se odmori i vrati svežinu, što će Luki svakako pomoći.

Za kraj, da li imate neki savet za Jovića?

Da ostavi sve greške koje je pravio, da ostavi privatne avione, kamione, automobile... Mora da pokaže da je naučio lekciju u Realu kada je sedeo na klupi i da to više neće uraditi. Jović je igrač koji treba da igra, a njemu je potrebno samo da oseti da ga u klubu vole i podržavaju i on će to vratiti golovima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija