• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: J.R.

25.01.2021

21:53

DAO JE GOLČINU ATLETIKU O KOJOJ SE I DALJE PRIČA! Sjajni Srbin za Informer priča zašto je želeo tu loptu! Znao sam da će se sve vratiti!

Fudbal

DAO JE GOLČINU ATLETIKU O KOJOJ SE I DALJE PRIČA! Sjajni Srbin za Informer priča zašto je želeo tu loptu! Znao sam da će se sve vratiti!

Podeli vest

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Uroš Račić, je majstorski zatresao mrežu prvoplasiranom timu španske lige i doneo prednost svojoj Valensiji. Ipak, Atletiko Madrid je na kraju slavio (3:1), a izvanredni mladi Srbin je pokupio simpatije širom Evrope i skrenuo pažnju na sebe

U razgovoru za Informer.rs  otkrio je kako je tekao njegov put nakon odlaska iz šampiona Srbije i koliko je truda uložio da sa 22 godine u jednoj od najjačih liga na svetu zatrese mrežu lideru

Igrao se 11. minut susreta između Atletiko Madrida i Valensije, kada je Uroš Račić naterao svakog komentatora koji je uživo prenosio taj meč da "vrisne" i sa oduševljenjem priča o evrogolu mladog Srbina! 

Gol za tv špice! Pogodak o kome se i dan nakon meča priča! Uroš Račić je u maniru prekaljene fudbaleske zvezde, pun samopouzdanja raspalio po lopti i naterao Jana Oblaka da  je vadi iz mreže!

Svi su primetili Račićevu gestikulaciju kada je saigračima signalizirao da ga "uposle", rešen da pokuša da matira jednog od najboljih golmana današnjice.

-  Mahao sam rukama , video sam da je to pozicija za mene i želeo sam tu loptu! Na kraju se ispostavilo da sam bio u pravu!

Ipak, ostaje žal što Valensija nije uspela da dođe makar do remija protiv Atletika, a Račić je izneo svoje viđenje meča.

- Utakmica je bila veoma zahtevana i fizički i emotivno. Mogli smo više da smo uspeli da sačuvamo mrežu u prvom poluvremenu, ali na kraju Atletiko je ipak suvereni lider prvenstva i sa Suarezom koji igra kao u najboljim danima i onakvom odbranom teško je bilo nešto više uraditi u Madridu! Oni su bili domaćini , a iako igramo bolje protiv kvalitetnijih (ove godine smo pobedili Real i na strani uzeli bod Barsi) u Madridu nismo mogli više posle svega!

Foto: reuters

 

Fenomenalni mladi vezista, kaže da je gol plod velikog rada i upornosti i da mu se sada sreća osmehnula nakon  što je nekoliko puta bio vrlo blizu da se upiše u strelce.

- Ovaj pogodak je plod jednog velikog rada. Do sada sam imao pet - šest stativa i prečki i dešavalo se da mi golmani brane nemoguće, kao što je uradio naš Dmitrović. Ipak, nisam bio zabrinut, znao sam da će sve da se vrati. Bio sam strpljiv i nastavio da šutiram sa distance i dalje. Imao sam sreću da sam ovaj put gađao neodbranjivo i to jednom takvom golmanu kao što je Oblak! Dao sam puno lepih golova sa distance, ali hajde da kažemo da je ovaj najlepši do sada! 

 

 

Otkrio je nekadašnji igrač Crvene zvezde da bi ipak sada menjao gol da može.

-Nije fraza, ali dao bih ovakav gol, protiv ovakvog protivnika, za samo jedan bod koji nažalost nismo uspeli da ga uzmemo! 

Račić kaže da ima veliku podršku trenera Havija Garsije, iako zbog poraza nisu stigli da razgovaraju o golu.

- Izgubili smo i niko nije srećan, ali u njemu imam veliku podršku kao i u ljudima u klubu od samog starta! Želim da im to vratim na terenu na najbolji mogući način!
 

Dobio je Uroš Račić priliku da debituje za srpskog šampiona kada je na klupi bio Miodrag Božović. Kod Vladana Milojevića je dobio pravu šansu. Kao "klinac" je otišao iz Zvezde u Valenciju, a smatra da nije obilaznim putem došao u prvi plan španskog velikana.

Foto: reuters

 

 

-Ne bih to nazvao okolnim putem, već prirodnim. Kada sam stigao nisam bio spreman za ulogu koju igram danas, išao sam da igram tamo gde sam mogao da napredujem i da se spremam za ovo što me danas očekuje. U Tenerifama sam bio veoma dobar, a to sam potvrdio igrajuci za Famalicao.

Za one koji nisu upućeni, Urošu Račiću gol protiv Atletika nije jedini evrogol. Porugal je brujao o majstorijama Srbina, gde je na sličan način tresao mreže.

-Pogađao sam protiv velikana portugalskog prvenstva i skoro smo ih sve "tukli" barem po jednom za godinu dana koje sam proveo u Portugaliji. Utakmice su mi pomogle da napredujem i da pun samopouzdanja dođem ponovo na pripreme Valensije. Portugal je veoma lepa zemlja, ja sam tamo bio srećan i mislim da je to najbolja liga da se igrač kroz nju spremi za neku bolju!

Nekadašnji igrač Zvezde, Andrija Luković, je poput Račića nedavno zatresao mrežu na sjajan način u dresu nekadašnjeg kluba uzdanice Valensije.

- Video sam da je Lukovic postigao pobedonosni gol i želim mu još takvih! Ima puno naših igrača koji dobro igraju u Portugalu! 

Foto: reuters

 

Rođenom Kraljevčaninu je pošlo za rukom da već dugo sa uspehom igra u seniorskom rangu, iako je vrlo mlad.

- Jesam mlad, imam samo 22 godine, ali već pet godina igram seniorski fudbal i hoću da napredujem. Svestan sam da imam puno prostora, liga kao što je španska je veoma zahtevna u svim segmentima, tako da uz veliki rad na sebi želim da budem  što duže na najvišem nivou - zaključio je za Informer.rs Uroš Račić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

AUUU KAKVA VEST ZA DELIJE! IZ BUNDESLIGE NA MARAKANU?! Čudo se desilo!
Crvena zvezda

AUUU KAKVA VEST ZA DELIJE! IZ BUNDESLIGE NA MARAKANU?! Čudo se desilo!

I dok su sve oči fudbalske javnosti u Srbiji uprte ka Italiji, jer se čeka finalizacija transfera veziste Lećea Filipa Falka u redove srpskog šampiona, na pomolu je verovatno još veća bomba! Iako su se mnogi pomirili sa činjenicom da je Aleksandar Dragović samo pusta želja, izgleda da je igrač Bajer Leverkuzena sve bliže Beogradu!

25.01.2021

19:02

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija