• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.02.2021

11:08

MAMIĆ OTKRIO! Patrijarh Porfirije me odmah zvao! Katolik sam, ali on je i moj Porfirije, ljubim ga svim srcem!

Fudbal

MAMIĆ OTKRIO! Patrijarh Porfirije me odmah zvao! Katolik sam, ali on je i moj Porfirije, ljubim ga svim srcem!

Podeli vest

Zdravko Mamić, nekada bivša alfa i omega Dinama iz Zagreba, kaže da je srećan zbog imenovanja patrijarha Porfirija, a onda i otkrio da su se čuli preko Duleta Savića, legende Crvene zvezde

Zdravko Mamić kaže da je morao da pronađe način da čestita prijatelju Porfiriju.

- Toliko sam oduševljen. Desilo se nešto predivno, gledao sam TV i gledao izveštaj sa inauguracije gde mu državnici i velikodostojnici čestitaju, nije prošlo pola sata i mislio sam "moram naći način da svom prijatelju Porfiriju Periću čestitam" kad mi je zazvonio telefon. On mi se javio na telefon. Zvao me Dule Savić koji je bio pored njega, bili su tu još neki zajednički prijatelji. I Porfirije mi se javio i ja sam iskoristio priliku da mu čestitam. Rekao sam mu da sam dirnut da se u trenutku svog slavlja i svih obaveza setio mene. On mi je kraju rekao da će moliti za mene, a rekao je da zna gde sam ja u Međugorju i da ja molim za njega - rekao je Mamić za ELTA TV koji je nastavio da niže komplimente. 

Foto: Printcreen

Zdravko Mamić

- To je jedna divna priča koja će obeležiti moj život sigurno, a možda i njegov. Sećam se da sam ga u Zagrebu ugostio na stadionu, proveo ga kroz svlačionicu. Sećam se kad smo na Cvjetnom trgu u Zagrebu uz tamburaše pevali zajedničke pesme. Vidim da je on više u sedam dana učinio za ljubav između srpskog i hrvatskog naroda, pa i svih naroda na ovih prostorima. Palac gore za Porfirija. On je i moj Porfirije i ja ga ljubim svim srcem, svim bićem i kad budem u prilici, bez obzira što sam katolik, neću se libiti da ga posetim u Beogradu i odem na njegovo misno slavlje - zaključio je Mamić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija