• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.02.2021

20:00 >> 22:27

SITI PREGAZIO BORUSIJU! Real se pošteno mučio protiv Atalante! Mendi sprečio BRUKU! /VIDEO/

Fudbal

SITI PREGAZIO BORUSIJU! Real se pošteno mučio protiv Atalante! Mendi sprečio BRUKU! /VIDEO/

Podeli vest

Fudbaleri Mančester sitija i Real Madrida upisali su pobede u prvim utakmica osmine finala Lige šampiona. Siti je u gostima bio bolji od Borusije Menhengladbah sa 2:0 (1:0), dok su Blankosi savladali Atalantu sa 1:0 (0:0)

Nastavlja se kaznena ekspedicija Pepa Gvardiole! Mančester siti je u Budimpešti upisao 19. vezanu pobedu pošto su u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona savladali Borusiju Menhengladbah sa 2:0 (1:0). 

Nije bilo dileme tokom 90 minuta ko će upisati pobedu i ko sa prednošću dočekuje revnaš zakazan za tri nedelje. Građani su dominirali u prvom poluvremu, Menš nije uputio udarac ka golu Edersona. Pored toga, Žoao Kanselo je sjajnim centaruštem pronašao Bernarda Silvu na drugoj stativi, a jedan od najnižih igrača na terenu glavom je načeo mrežu rivala.

Otvorio se Menhengladbah u drugom poluvremenu, ali bez većeg uspeha. Nije četa Marka Rozea imala valjanu šansu. Siti je još jednom uspeo na isti način da postigne gol, ali je sada Silva spustio loptu na peterac Gabrijelu Žezusu, a ovom nije bilo lako da je sprovede iza leđa Jana Zomera. 

Borusija Menhengladbah - Mančester siti 0:2 (0:1)

Strelci: Bernardo Silva 29, Žezus 64

Stadion: Puškaš Arena Budimpešta       Sudija: Soareš Dijaz 

Borusija Menhengladbah: Zomer - Ginter, Zakaria, Elvedi - Bensebaini, Hofman, Kramer, Nojhaus, Lajner - Štindl, Plea.

Mančester siti: Ederson - Volker, Dias, Laport, Kanselo - Gindogan, Rodri, Foden - Sterling, Žesus, Silva.

Uspavanka u Bergamu! Nezanimljivo i neubedljivo tokom većeg dela meča delovala su oba tima, Atalanta je u 17. minutu na terenu ostala sa igračem više, dok je Real bio zadovoljan svakim scenariom sem poraza obzirom na broj povređenih igrača. Na kraju, Atalanta nije uspela da odoli, pošto je u 85. minutu Ferlan Mendi doneo pobedu Blankosima - 1:0 (0:0). 

Isključenje Rema Frojlera u 17. minutu značajno je promenio tok utakmice. Đanpjero Gasperini morao je da menja kompletnu ideju i filozoviju, da bi nakon samo pet minuta iz igre morao da izvadi Duvana Zapatu zbog povrede! 

Pokušavao je Real da načne mrežu rivala i reši pitanje pobednika na startu drugog poluvremena. Imao je Luka Modrić dobru priliku, ali je njegov udarac otišao pored gola. 

Atalanta - Real Madrid 0:1 (0:0)

Strelac: Mendi 85

Stadion: Gevis    Sudija: Tobijas Štiler

Atalanta: Golini - Đimšiti, Romero, Toloi - Gosens, Frojler, de Ron, Mele - Pesina - Muriel, Zapata.

Real Madrid: Kurtoa - Vaskez, Varan, Načo, Mendi - Modrić, Kazemiro, Kros - Asensio, Isko, Vinisijus. 

Tok meča: 

Drugo poluvreme:

90. minut - Kraj mečeva! 

85. minut - GOOOOOOOL! Napokon je Real uspeo da probije bedem Atalante! Ferlan Mendi je strelac!

75. minut - Pokušao je Luka Modrić da pronađe nekoga u šesnaestercu Atalante, ali je njegov centarušt bio neprecizan. 

70. minut - Atalanta uspešno odoleva naletima Real Madrida koji ima brojčanu prednost od 17. minuta. Sa druge strane, Građani su zadovoljni rezultatom koji imaju u Budimpešti, te je ritam utakmice značajno opao. 

62. minut - GOOOOOOOL! Gabrijel Žezus duplira prednost svog tima! Preslikana akcija od prvog gola, samo što je sada Silva proigrao Brazilca na petercu - 0:2!

54. minut - Au kakav sada promašaj Rahima Sterlinga. Pogrešio je Bensebaini, napadač Sitija istrčao je sam pred Zomera, ali je Niko Elvedi uspeo da ga stigne. Oklevao je Sterling previše. Moglo bi ovo skupo da košta Građane...

50. minut - Valika prilika za Luku Modrića na startu drugog poluvremena. Ipak, udarac hrvatskog reprezentativca bio je neprecizan.

Prvo poluvreme: 

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme. Bez većih uzbuđenja u Bergamu, dok je na meču Sitija i Menhengladbaha viđen jedan gol, tamo Građani vode sa 0:1!

39. minut - Sada šansa za Madriđane. Pokušao je Luka Modrić sa distance, ali je lopta otišla daleko pored gola - 0:0!

34. minut - Dominira Real Madrid od kako je Frojler isključen. Blankosi većinu vremena provode na polovini rivala što otvara prostora za kontre Atalante, imao je sada Toloi jedan dobar prodor, ali je Načo presekao njegovo dodavanje za Murijela. 

28. minut - GOOOOOOOL! Vodi Mančester siti, Žoao Kanselo je fantastičnim centaršutem pronašao Bernarda Silvu na drugoj stativi, a Portugalac je lako sproveo u mrežu Jana Zomera - 0:1!

21. minut - Ozbiljna šansa za Atalantu, sjajno je Muriel prošao po levoj strani i centrirao na drugu stativu, ali je zimsko pojačanje iz Genka Mele loše zahvatio loptu, ostaje 0:0!

17. minut - Direktan crveni karton! Remo Frojler isključen pošto je kao poslednji igrač odbrane oborio Mendija. Atalanta posle samo 17. miuta ostaje sa desetoricom. 

16. minut - Prva konkretna akcija na Puškaš Areni! Fil Foden je fantastično proigrao Rahima Sterlinga, ali je Elvedi izbio loptu brzonogom Englezu. 

10. minut - Bez konkretnih dešavanja u uvodnih deset minuta. Ekipe "opipavaju" puls svojih rivala. Real je konkretniji u Bergamu, dok Siti kao što je i očekivano dominitra protiv Menša. 

1. minut - Utakmice su počele! 

20:38 - Borusija je na šaljiv način na svom Tviter nagolu poručila navijačima kakva je atmosfera na Puškaš Areni u Budimpešti.

 

 

- Nije baš kao kod kuće, ali nije loše. 

20:23 - Fudbaleri Real Madrida stigli su na "Gevis" stadion u Bergamu gde ih očekuje duel sa Atalantom.

 

 

20:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmica osmine finala Lige šampiona u kojima će se susresti Borusija Menhengladbah i Mančester siti, odnosno Atalanta i Real Madrid. Sve detalje sa ovih utakmica možete pratiti uz portal Informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17