• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.03.2021

07:10

POTRESNA ISPOVEST MLADENA KRSTAJIĆA O RATU! Otac je rekao: Ako mi se desi nešto, Mladen uzima sve!

Fudbal

POTRESNA ISPOVEST MLADENA KRSTAJIĆA O RATU! Otac je rekao: Ako mi se desi nešto, Mladen uzima sve!

Podeli vest

Legenda Partizana i bivši selektor Srbije Mladen Krstajić je tokom "devedesetih" izbegao u Srbiju, iako ni to nije teklo u miru

- Kad se desila nesreća u bivšoj Jugoslaviji, raspad države, imao sam 18 godina i igrao za Čelik iz Zenice. Tačnije izbegao sam sa 17 i po godina, bukvalno su me oterali moji meštani iz sela, jer sam bio talentovani fudbaler. Trebalo je da potpišem stipendijski ugovor sa Čelikom. Mene je otac vozio na treninge, a sve se polako kuvalo. Nisam bio svestan da dolazi ludo vreme. Ćale je rekao da moram u Srbiju, a ja sam mu rekao da neću. I zapretili su mi u kući, tako da sam izašao sa pokojnom ujnom, busom preko Doboja - ispričao je  Krstajić.

Foto: Starsportphoto

Tokom rata Krstajić nije imao kontakta sa ocem, sem u jednom pismu koje ga je dodatno potreslo. 

- Od oca sam za sve to vreme dobio samo jedno pismo. Sećam se tog pisma... Piše da mu je dobro, da je živ, da ide na posao... Prodavao je u bescenje stvari iz kuće, kako bi preživeo i imao šta da jede. Imao je i malu bašticu i tako se spasavao. Doslovce je napisao, ako mi se šta desi, Mladen preuzima sve - prisetio se nekadašnji selektor Srbije. 

Krstajić je ranije govorio kako je završio u Kikindi, odnosno u Senti, birao je između Vojvodine i Crne Gore. 

- Devedesetih godina sam izbegao iz Zenice i sticajem okolnosti završio u Kikindi. Kada mi se sestra udala bile su dve opcije: Da odem u Crnu Goru kod rodbine da igram za Sutjesku ili da ostanem u Vojvodini. Odlučio sam da igram u Senti. Tamo sam sa 18 godina radio u kafiću kako bi zaradio za hleb. Porodica mi je izbegla, otac je ostao u Zenici, dve i po godine nisam ništa o njemu čuo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija