• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.03.2021

13:55

NJIH JE CRNA GORA OTELA SRBIJI! Zlatni orlići, najbolji igrač Zvezde, nekadašnji bek crveno-belih...

Fudbal

NJIH JE CRNA GORA OTELA SRBIJI! Zlatni orlići, najbolji igrač Zvezde, nekadašnji bek crveno-belih...

Podeli vest

Napadač Uroš Đurđević umesto za reprezentaciju Srbije igraće za Crnu Goru, dileme više nema, našao se na spisku selektora Miodraga Radulovića


Jedan od igrača sa najdužim stažom u U21 timu Srbije je posle 30 utakmica i 16 golova za "orliće" rešio da zbog oštre konkurencije u timu Srbije zaigra za Crnu Goru.

To nije sve, kada su krenuili, Crnogorci nemaju nameru da stanu, pa navodno na meti nekadašnje braće i Slobodan Tedić. Tedić ima tek 20 godina i, za razliku od Đurđevića, sigurno je u planovina Fudbalskog saveza Srbije.

Foto: prinstscreen

Uroš Đurđević

 

Nije Uroš Đurđević jedini Srbin koji je obukao dres Crne Gore.  Nekadašnji desni bek Crvene zvezde Filip Stojković rođen je u Ćupriji, ali se on odlučio za dres Crne Gore. Posle 23 meča za omladinske selekcije Srbije zaigrao je za "sokole". Skupio je 15 nastupa do 2019. godine, kada se oprostio od nacionanog tima. 

Foto: Starsportphoto

Filip Stojković

Mirko Ivanić, po mnogima trenutno najbolji igrač Crvene zvezde, ima jedan nastup za "orliće" 2015. godine, a od 2017. do 2019. godine odigrao je 15 duela za Crnogorce. 

Foto: ap photo

Mirko Ivanić

Staniša Mandić je "zlatni orlić" sa Novog Zelanda, takođe je izabrao dres Crne Gore, kao i Vukan Savićević. koji je rođen u Beogradu, a ponikao u Crvenoj zvezdi. Igrao je za U17 tim Crne Gore, pa je u U19 selekciji nastupao za Srbiju, da bi se na kraju posle pet nastupa za U21 tim Crne Gore i definitivno odlučio za "sokole". Povremeni je reprezentativac i upisao je šest mečeva za nacionalnu selekciju. 

Nikola Drinčić sada ima 36 godina, rođeni Beograđanin je nastupio tri puta za omladinske selekcije SR Jugoslavije, a ima i 11 mečeva za U21 tim Srbije. U dresu komšijske reprezentacije odigrao je 33 meča i postigao tri gola. 

Nije na domet pomenuti i igrača Lacija Adama Marušića, odlučio se za Crnu Goru 2015. od kada je jedan od najstandardnijih igrača. Nekadašnji štoper Crvene zvezde Savo Pavićević nosio je dres Crne Gore, a sada je štoper "sokolova"  Marko Simić, defanzivac Lijepaje rođen u Obrenovcu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
KIR SRBIN

pre 3 godine

Нико њега није отео, због сујете је изабрао коме ће се привољети царству, нек је жив и здрав и срећан му пут. А кад му дође из г _ _ _ _ е у главу показати му где му је место.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija