• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

28.04.2021

15:48

FRANCUSKI PRVAK DOČEKUJE ENGLEZE U POLUFINALU LIGE ŠAMPIONA! PSŽ i Mančester siti igraće za gol više!

Fudbal

FRANCUSKI PRVAK DOČEKUJE ENGLEZE U POLUFINALU LIGE ŠAMPIONA! PSŽ i Mančester siti igraće za gol više!

Podeli vest

Pariz Sen Žermen i Siti poznati su kao timovi koji vole da igraju napadački i koriste svaku priliku da zatrpaju mrežu rivala, tako da se večeras očekuju golovi na obe strane

Revolveraški obračun na "Parku prinčeva"! Pariz Sen Žermen dočekaće Mančester siti večeras (21, RTS 1, Arena 1) u drugom meču polufinala Lige šampiona.

Ceni protivnika

Imamo izuzetno snažnog rivala, ali u polufinalu ne možete da igrate protiv prosečnog tima
Rijad Marez, fudbaler Sitija


Biće to ujedno i duel dve od tri najefikasnije ekipe u elitnom evropskom takmičenju. PSŽ i Siti postigli su po 21 gol u dosadašnjih deset utakmica, a samo je Bajern dosad bio efikasniji sa 27 pogodaka.

Šeikov san

"Sveci" i "građani" imaju igrače takvih karakteristika da za njih važi pravilo da će vas razbiti ako im prepustite inicijativu i date loptu u noge. Budući da i jedni i drugi iznad svega vole da napadaju, večerašnji okršaj u Parizu trebalo bi da donese dobar fudbal i golove na obe strane.

Trener francuskog kluba Maurisio Poketino najčešće u karijeri odmeravao je snage upravo sa menadžerom Sitija Pepom Gvardiolom, čak 18 puta. Argentinac je dobio samo tri susreta, uz pet remija i deset poraza, a samo dva susreta njihovih timova završena su bez golova. Oba puta je Poketino kao trener Espanjola uspeo da zaustavi moćnu Gvardiolinu Barselonu.
Pre dve godine Poketinov Totenhem je u polufinalu Lige šampiona eliminisao Gvardiolin Siti iz četvrtfinala Lige šampiona.

Foto: ap photo

 



- Gvardiola je najbolji trener na svetu. Divim mu se i mislim da radi fantastičan posao. Specifičan je i uvek ima više spremljenih strategija i načina igre. Uvek volim da se s njim nadmećem. Moji igrači i ja imaćemo izuzetno težak zadatak, ali imamo i iskustvo igranja polufinala Lige šampiona. Znamo šta je potrebno da uradimo i verujemo u sebe - kaže Poketino.

Kratku poruku pred novo polufinale imao je i Brazilac Nejmar, najskuplji fudbaler sveta i predvodnik "svetaca".

Mbape juri "zlatnu kopačku"

 

Kilijan Mbape drugi je strelac Lige šampiona sa osam pogodaka, a vodeći Erling Holand ima dva više. Norvežanin je završio takmičenje, pa je realno da ga jedino Francuz ugrozi na prvom mestu. Mbape je u izvanrednoj formi i svih osam golova dao je u poslednjih pet utakmica Lige šampiona, a od toga je šest upisao na poslednje četiri utakmice nokaut faze. Tri gola dao je Barseloni na "Nou kampu" (4:1), pa još jedan u Parizu (1:1), a bio je strelac dvostruki strelac i u pobedi od 3:2 nad Bajernom u Minhenu.

- Eliminisali smo aktuelnog šampiona Evrope u četvrtfinalu i to govori o našoj snazi. Želimo opet u finale, a to znači da moramo još jače da radimo, da se još bolje spremimo i da odigramo najbolje što znamo - poručuje Nejmar.

Opsesija gazde Mančester sitija, šeika Mansura bin Zajeda el Nahjana, jeste da osvoji "pehar s velikim ušima". S tim ciljem je Pep Gvardiola doveden na "Itihad" pre pet godina, a šeik nije žalio novac da ispuni sve želje španskog stručnjaka. Međutim, Katalonac nikako da ispuni Zajedovu najveću želju.

- Mi smo tek drugi put stigli do polufinala. Siti nema bogatu istoriju u ovoj fazi takmičenja, ali mi smo tu da gradimo istoriju ovog kluba - naglasio je Gvardiola.

Nema priče o umoru

Foto: Reuters

 

Ofanzivac "građana" Rijad Marez kaže da će večerašnji meč za njega biti specifičan.

- Rođen sam i odrastao u Parizu i baš mi je drago što sam se vratio da tu igram ovako važan meč. Imamo izuzetno snažnog rivala, ali u polufinalu ne možete da igrate protiv prosečnog tima. Da li smo umorni od ritma utakmica? Najviše bih voleo kad bismo cele sezone mogli da igramo tri utakmice nedeljno. Nema sad vremena da se razmišlja o umoru - naglašava Marez.
 


 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija