• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.06.2021

23:19 >> 15:48

KOŠMARAN DAN ZA HRVATE! Eriksen PUŠTEN iz Bolnice! /FOTO/

Tanjug/AP

Fudbal

KOŠMARAN DAN ZA HRVATE! Eriksen PUŠTEN iz Bolnice! /FOTO/

Podeli vest

Izuzetno interesnatan dan na Evropskom prvenstvu je za nama

Nakon završenog drugog kola u grupi D, poznato je samo da će poslednje utakmice odlučiti sudbinu svih ekipa nakon što su remizirali Hrvatska i Češka, odnosno Engleska i Škotska.

Hrvati su imali mnogo sreće pošto su "preživeli" izuzetnu Češku ekipu koja je povela sa "kreča" u finišu prvog poluvremena nakon što je Dejan Lovren patosirao Patrika Šika. Uspeo je Ivan Perišić da izvuče nakako bod za "kockaste" i sačuva nadu za prolaz dalje. 

Foto: tanjug/ap

U drugom meču dana, Škoti su bili bolji rival na Vembliju, ali u izuzetno tvrdoj utakmici nisu mogli više od časnog boda protiv, objektivno, jače Engleske. na kraju u Londonu 0:0!

Današnji program su otvorili Švedska i Slovačka, a Skandinavci su upisali minimalan trijumf golom Emila Forsberga sa bele tačke. 

Foto: Tanjug

Od ostalih dešavanja, najvažnije je da je stanje Kristijana Eriksena bolje iz dana u dan, te da je u popodnevnim častovima otušten iz bolnice nakon operacije. 

UŽIVO:

Švedska - Slovačka 1:0 (0:0)
Forsberg 77p

Hrvatska - Češka 1:1 (0:1)
Perišić 47 - Šik 38 

Engleska - Škotska 0:0

19:00 - Dobre vesti! Kristijan Eriksen je uspešno operisan i pušten je iz bolnice.

HRVATSKA - ČEŠKA 1:1 (0:1)

Stadion: Hempden Park (Glazgov)    Sudija: Karlos del Sero Grande (Španija)

HRVATSKA (4-2-3-1): Livaković – Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol – Modrić, Kovačić – Perišić, Kramarić, Brekalo – Rebić

ČEŠKA (4-2-3-1): Vaclik – Coufal, Kalas, Čelustka, Boril – Holeš, Souček – Masopust, Darida, Jankto - Šik

90. minut - KRAJ! Hrvatska ima samo jedan bod nakon dva uvodnka kola i protiv Škota će morati da idu na pobedu ukoliko žele da ostanu na prvenstvu!

47. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Solo prodor Ivana Perišića i nerešeno je na Hempdenu! Ovo je trebalo Hrvatima, rani gol na startu drugog dela igre!

Foto: Tanjug/AP

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme!

38. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Udario je Dejan Lovren Patrika Šika u skoku, razbijen je nos napadaču Češke, a da nije bilo krvarenja ne bi bilo ni penala. Morao je sudija del Sero Grande da pogleda snimak na kom se vidi da je "radio lakat", a mladi Šik je preuzeo odgovornost i pogodio sa "kreča" - 0:1!

Foto: Tanjug/AP

1. minut - Utakmica je počela!

16:53 - Švajcarski reprezentativac Jan Zomer vratio se u tim nakon što je otputovao u Nemačku kako bi posetio suprugu koja se porodila.

ŠVEDSKA - SLOVAČKA 1:0 (0:0)

Strelac: Forsberg 77p

Stadion: Gazprom Arena (Sankt Peterburg)     Sudija: Zibert (Nemačka)

ŠVEDSKA (4-4-2): Olsen – Lustig, Lindelof, Danijelson, Avgustinson – Larson, Olson, Ekdal, Forsberg – Berg, Isak.

SLOVAČKA (4-2-3-1): Dubravka – Pekarik, Satka, Škrinjar, Hubočan – Kučka, Hrosovski – Košćelnik, Hamšik, Mak – Duda.

90. minut - KRAJ!

77. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Pao je rezervista Kvaison nakon što ga je pokupio golman Dubravka, loptu je na "kreč" stavio Emil Forsberg i postigao prvi gol za Šveđane na turniru - 1:0!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Foto: Tanjug/AP

45.minut - Kraj prvog dela susreta! Nije bilo mnogo uzbuđenja u prvih 45 minuta! 

35. minut - Hamšik je dobio loptu u prostor, ali nije stigao da je dobro i zahvati

32. minut - Bude se Slovaci! 

27. minut - Nisu više tako odlučni u napadu Šveđani kao na početku... Popustili su malo gas..

17. minut - Pokušavaju da napadnu Šveđani  preko Berga i Isaka, ali za sada odbrana Slovačke na visini zadatka

13. minut - Pokušao je Lustig glavom da dovede Švedsku u vođstvo, ali lopta završava preko gola...

Foto: Tanjug/AP

6. minut -  Vidna je želja oba tima da što pre pogode mrežu!

5. minut - Nesigurna intervencija Lindelofa! Promašio je loptu posle centaršuta Hamšika, koji je izborio korner za Slovačku. Potom udarac glavom Kucke, ali neprecizno.

3. minut - Šut Sebastijana Larsona sa distance, ali Dubravna je na mestu.

15:00 - Počeo je meč!

Šveđani su pet puta u istoriji igrali protiv Slovačke i nikada nisu izgubili! Dva puta su pobedili, tri puta je bilo nerešeno!

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

14:30 - Kristijan Eriksen će ICD imati najmanje dve ili tri nedjelje prie nove posete ljekarima koji će potom utvrditi da li je problem rešen ili igrač treba da ga zadrži trajno!Kristijan Eriksen napustiće danas bolnicu u Kopenhagenu, šest dana nakon što mu je srce na kratko otkazalo tokom meča Danske i Finske.

14:07 -  Sedmi dan otvaraju Švedska i Slovačka. Poznati su sastavi.

Švedska: Olsen - Lustig, Lindelof, Danijelson, Augustinson - S. Larson, Ekdal, Olson, Forsberg - Isak, Berg

Slovačka: Dubravka - Pekarik, Šatka, Škrinjar, Hubočan - Kucka, Hrošovski - Kosčelnik, Hamšik, Mak - Duda

13: 23 - Kingsli Koman propustiće meč Francuska - Mađarska, jer je dobio dozvolu da prisustvuje porođaju svoje supruge. Ova odluka doneta je u dogovoru s UEFA, jer su igrači vezani strogim sanitarnim protokolom.

13: 04 - Hrvatski fudbaler Dejan Lovren izjavio je u Glazgovu, pred meč protiv Češke na Evropskom prvenstvu, da je njegova ekipa najbolja kada je najteže.

Foto: Tanjug

 

12: 37 - Kapiten fudbalske reprezentacije Španije Serhio Buskets negativan je na koronavirus i pridružiće se nacionalnom timu, saopštio je tamošnji fudbalski savez.

12:19 - Još jednom su izabranici Franka de Bura pokazali da su Holanđani pretendenti na trofej sa razlogom!

- Naravno da smo favoriti! Sjajno je posle dve utakmice biti u osmini finala, tako da sam veoma zadovoljan zbog toga. Ipak, mislim da ima još stvari u kojima možemo da napredujemo. Pokazali smo razne kvalitete. Više defanzivno, bili smo bolji nego protiv Ukrajine. Na lopti smo mogli da budemo i bolji, ali ukupno, bila je to pristojna igra koja mi daje mnogo samopouzdanja pred naredne mečeve - kaže De Bur.

Foto: Tanjug/AP

 

12:03 - Ugledni "Tajms" je objavio da UEFA razmatra da završnicu šampionata preseli u Budimpešti.Koronavirus zadaje puno muka vlastima na "ostrvu", mere su sve restriktivnije i pitanje je koliko bi navijača moglo da bude prisutno u polufinalnim utakmicama i finalu koje je zakazano za 11. jul.

11:49 - UEFA je zatražila od igrača na Evropskom prvenstvu da ne sklanjaju boce sponzora šampionata tokom konferencija za novinare! Oni su rekli da te flaše moraju da ostanu na stolu jer sponzori daju novac i pomažu evropski fudbal.Direktor turnira Martin Kalen je rekao da je Uefa "komunicirala sa timovima u vezi sa tim".Ovo je važno jer su prihodi sponzora bitni i za turnir i za evropski fudbal - rekao je Kalen.

11:21 -  Andrej Jarmolenko postao je heroj nacije pošto je bio ubedljivo najbolji igrač u trijumfu nad Severnom Makedonijom, na konferenciji za štampu je bio izuzetno raspoložen.  Krenuo je da pomera flašice.

- Mogu li da uradim nešto, video sam da Ronaldo ovo radi...", rekao je Jarmolenko i počeo svoj šou! A onda kroz osmeh tražio sponzore!

- Želim da pomerim sok ovde, želim da pomerim pivo ovde. Koka-kola i Hajneken, molim vas da me kontaktirate - poručio je vezista Vest Hema i reprezentacije Ukrajine. 

11:02 -   Zanimljivo, Hrvati su odlučili da na sve mečeve putuju iz svoje baze u Rovinju, što za sada nije prava odluka. Oni protiv Engleske nisu pokazali mnogo i ako aktuelni svetski vicešampioni žele u završnicu takmičenja, moraće da savladaju Čehe kako znaju i umeju...

10:45 - Slovaci bi trijumfom nad Šveđanima overili plasman u eliminacionu fazu, dok bi Švedska sa tri boda približila nadomak prolazka dalje! Šveđani sada protiv Slovačke imaju priliku da naprave veliki korak ka plasmanu u osminu finala. Meč u Sankt Peterburgu je na programu od 15 časova, a Slovacima bi eventualna pobeda osigurala eliminacionu fazu. Navijači se zbog ovoga nadaju dobrom meču, posebno jer je Slovačka  šokirala Poljsku, savladala je sa 2:1 pokotkom Milana Škrinijara u 69. minutu!

10:30 - Dobar dan i dobrodošli na live blog portala Informer.rs posvećen Evropskom prvenstvu u fudbalu! Pratite i danas najzanimljivija dešavanja i mečeve uz nas!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vrapce

pre 2 godine

Srbija 24 godine nije primila gol na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Olja

pre 2 godine

Pa jest' pušten, ali čini mi se da za njega fudbala više nema... Ugrađen mu je defibrilator za srce.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rezolucija o Srebrenici je zločin protiv mira! Kada jenjavaju sukobi u Ukrajini i na Bliskom istoku, potreban je novi sukob, a za to je najbolja BiH! (VIDEO)
Live TV

Rezolucija o Srebrenici je zločin protiv mira! Kada jenjavaju sukobi u Ukrajini i na Bliskom istoku, potreban je novi sukob, a za to je najbolja BiH! (VIDEO)

Tema "Info večeri" bila je izglasavanje Rezolucije o Srebrenici. Na glasanju Zapad nije dobio ogromnu većinu kao što je očekivao, ali će svakako to koristiti kao sredstvo protiv Republike Srpske. Da li ova neobavezujuća rezolucija može postati obavezujuća? Na ovu temu govorili su: Željko Čurović, predsednik Saveza Srba u Crnoj Gori, advokat Aleksandar Cvejić i Zoran Buljugić, pisac i prevodilac.

24.05.2024

22:50

Šta to lideri Nemačke i Francuske kriju od svojih građana? Narodi vodećih evropskih zemalja pojma nemaju šta se desilo u Njujorku!(VIDEO)
Live TV

Šta to lideri Nemačke i Francuske kriju od svojih građana? Narodi vodećih evropskih zemalja pojma nemaju šta se desilo u Njujorku!(VIDEO)

Kako tumačiti izjave zvaničnika koji su usledili nakon sednice SE? Ako se malo analizira obraćanje pojedinih ambasadora zaključuje se da je možda svet spreman za velike promene. Na temu donošenja sramne Rezolucije o genocidu u Srebrenici u specijalnom programu Informer TV govorili su politikolog Tijana Sorgić, analitičar Veljko Jovanović, predsednik saveza Srba u Francuskoj David Jakovljević, geopolitički analitičar Mihajlo Olujić, a uživo iz Minhena javio se i politikolog Vlasimir Vidić, dok se uživo iz Amerike javio novinar Dejan Jelača.

24.05.2024

20:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija