• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.12.2021

15:12

KO JE SPARTA? Naredni Partizanov rival je REDOVNA MUŠTERIJA srpskih klubova! Svaki put je ISPALA /VIDEO/

Reuters

Fudbal

KO JE SPARTA? Naredni Partizanov rival je REDOVNA MUŠTERIJA srpskih klubova! Svaki put je ISPALA /VIDEO/

Podeli vest

Fudbaleri Partizana će u šesnaestini finala Lige konferencija odmeriti snage sa praškom Spartom, ekipom koja ima katastrofalan učinak u utakmicama sa srpskim klubovima

Sparta je u istoriji tri puta igrala dvomeče protiv srpskih timova i svaki put je ispala iz daljeg takmičenja.

Praški velikan je prvi put sa nekim srpskim timom odmerio snage još davne 1966. godine, kada je u četvrtfinalu Kupa evropskih šampiona izbačen baš od Partizana, koji je kasnije postao viceprvak Evrope.

Prvi meč je tada igran u Pragu, baš kao što će i sada biti slučaj, a slavila je Sparta rezultatom 4:1. Međutim, u revanšu su crno-beli odigrali kao u transu i pobedom od 5:0 su se plasirali u polufinale.

Posle toga su Česi dugo čekali da ponovo ukrste koplja sa nekim srpskim timom, a konačno ih je žreb doveo u Beograd na leto 2017. godine. Tada su u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrali protiv Crvene zvezde i doživeli su dva poraza.

Prvo je na "Marakani" rezultat bio 2:0 za crveno-bele, a sedam dana kasnije je četa Vladana Milojevića minimalnim rezultatom slavila i na "Letni".

Godinu dana kasnije, po Spartu je u kvalifikacijama za Ligu Evrope koban bio još jedan srpski tim - Spartak iz Subotice.

Ti rivali su se sastali u drugom kolu kvalifikacija, a prvi meč je odigran u Novom Sadu gde je Spartak bio domaćin, a "golubovi su u tom meču slavili sa 2:0. U revanšu su potom Česi pobedili rezultatom 2:1, ali im to nije bilo dovoljno.

Partizan će u februaru imati priliku da nanese novi poraz Sparti, četvrti uzastopni od srpskih klubova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom
Politika

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju saglasili su se danas da bi dobri politički odnosi dve zemlje trebalo da utiču i na poboljšanje ekonomskih odnosa odnosno bolju saobraćajnu povezanost čemu bi, kako su naveli, doprinela realizacija projekata pre svega u oblasti putne i železničke infrastrukture.

03.06.2024

17:24

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija