• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.12.2021

13:13

DRULOVIĆ POSLAO PORUKU IGRAČIMA ZVEZDE I PARTIZANA! Neko bi mogao da se nametne selektoru Stojkoviću!

Starsportphoto

Fudbal

DRULOVIĆ POSLAO PORUKU IGRAČIMA ZVEZDE I PARTIZANA! Neko bi mogao da se nametne selektoru Stojkoviću!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo sa prvog mesta u grupi

Plasman na Mundijal u Kataru je zaista veliki rezultat. Gledajući ono što je selektor Stojković obećao kada je došao na čelo reprezentacije, a potom i ostvario, je i fantastičan rezultat za samo devet meseci - rekao je trener u stručnom štabu fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović u razgovoru za Tanjug.

Foto: Starsportphoto

 



- Sve ovo što je ostvareno je velika stvar za ceo srpski fudbal, ali i za Srbiju kao zemlju. Mislim da će Mundijal u Kataru naredne godine biti izuzetno jak, a nama će biti zadovoljstvo da na najbolji način predstavimo našu zemlju - kazao je Drulović.

Drulović se osvrnuo i na dobre rezultate Crvene zvezde i Partizana u Evrokupovima.

Fantastičan rezultat, izuzetno je važno da pored uspeha reprezentacije imamo dobre rezultate i u klupskom fudbalu. Na proleće će im biti sve teže i teže, jer dolaze sve kvalitetniji protivnici. Zvezda još uvek čeka protivnika u Ligi Evrope, Partizan je dobio protivnika po meri u Ligi konferencija, a neko od domaćih igrača bi mogao da se nametne selektoru Stojkoviću - zaključio je Drulović.


U istom delu baraža za Svetsko prvenstvo se nalaze Italija i Portugal i jedna od te dve selekcije neće igrati u Kataru. Direktan plasman Srbije u Katar zbog ovoga još više dobija na značaju.

Foto: Starsportphoto

 



- Da tako kažem moji Portugalci, gde sam dobar deo karijere živeo i igrao, u baražu su izvukli najtežeg mogućeg protivnika. Ne treba zaboraviti da je njihov prvi rival Turska, koja takođe ima veliki kvalitet, a sa druge strane Italijani igraju sa nezgodnim Makedoncima. Jedna od velikih reprezentacija neće videti Katar i to će za njih predstavljati ogroman neuspeh.

Drulović se osvrnuo i na grupu u kojoj će Srbija igrati u Ligi nacija.

- Dobili smo verovatno najjaču grupu. Švedska i Norveška su ozbiljne selekcije, a tu je i Slovenija koja će verovatno imati poseban motiv kada bude igrala protiv Srbije. Biće svakako dobre utakmice. Naš cilj u Ligi nacija je prvo mesto u grupi i plasman u A diviziju ovog takmičenja, gde su najbolje selekcije sa kojima želimo da odmerimo snagu.

Ističe da je ceo plan priprema za Mundijal u Kataru pomeren zbog termina samog Svetskog prvenstva.

Foto: Starsportphoto

Ljubinko Drulović



- Kalendar je malo drugačiji ove godine, imamo u martu dve prijateljske utakmice, potom četiri utakmice Lige nacija u junu, a onda još dve u septembru i to će biti otprilike to pred Svetsko prvenstvo. Nadam se da će svi reprezentativci biti zdravi i sposobni za ove važne utakmice.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 2 godine

када један КАЗАИ нема места у ВАШОЈ репрезентацији онда то нису чиста посла.или су у питању нефудбалске релације илифли ЗДРАВ РАЗУМ.ЗАМИСЛИТЕ ДА СЕЛЕКТОР АРГЕНТИНЕ КАЖЕ ДА МУ СЕ МЕСИ НЕ УКЛАПА У КОНЦЕПЦИЈУ!?!?!?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija