• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2022

17:26 >> 17:49

SPEKTAKL U ZINSHAJMU - BORUSIJA SLAVILA U DERBIJU! Het-trik Diabija u PETARDI Leverkuzena!

Tanjug/AP

Fudbal

SPEKTAKL U ZINSHAJMU - BORUSIJA SLAVILA U DERBIJU! Het-trik Diabija u PETARDI Leverkuzena!

Podeli vest

Fudbaleri Borusije Dortmund savladali su Hofenhajm sa 2:3 (1:1) u derbiju 20. kola nemačke Bundeslige

Označen je duel u Zinshajmu kao derbi 20. kola Bundeslige, a fudbaleri Hofenhajma i Borusije Dortmund opravdali su sva očekivanja! Na kraju, Milioneri su imali više sreće i stigli do velike pobede protiv ljutog rivala - 2:3 (1:1). 

Poveo je Dortmund preko Erlinga Bruna Halanda već posle šest minuta, ali su se gosti neočekivano povukli i prepustili inicijativu četi Sebastijana Henesa. Hof je napadao tokom celog prvog poluvremena, veliku šansu je imao Žoržinjo Ruter, potom i Kris Ričards, ipak, promene rezultata nije bilo sve do sudijske nadoknade kada je Andrej Kramarić vratio domaće u igru. 

Foto: Tanjug/AP

Tek što je počelo drugo poluvreme, Ruter je ponovo imao veliku šansu da donese kompletan preokret. Budući da Hofenhajm nije iskoristio svoje šanse stigla je surova kazna u 58. minutu. Donjel Malen je sjajno proigrao Marka Rojsa, a kapitenu Milionera nije bilo teško da matira Baumana. Nedugo zatim, Borusija postiže i treći gol, odnosno, Raum je pogodio svoju mrežu i doneo ogromnu prednost gostima. 

Ipak, drame nije nedostajalo ni u finišu. Ruter je iskoristio tek treću veliku šansu i to u 77. minutu nakon asistencije Munasa Dabura, ali Hofenhajm nije imao snage za kompletan preokret u finišu meča. 

Foto: Tanjug/AP

Leverkuzen je u istom terminu opravdao ulogu favorita i sa 5:1 (2:0) savladao Augzburg na Bajareni. Aspirindžije su povele preko Karima Belarabija u devetom minutu, da bi sredinom prvog poluvremena prednost domaćina duplirao Diabi. 

Arne Majer uspeo je u 63. da vrati Augsburg u igru, ali je u narednih pet minuta Musa Diabi pokazao zašto važi za jednog od najboljih napadača na svetu. Francuz je sa dva gola potvrdio pobedu Leverkuzena i postigao svoj prvi het-trik u sezoni. Do kraja meča u strelce se upisao i Luis Alarijo.

Frajburg je podno Švarcvalda savladao Štutgart u regionalnom derbiju. Domaćin je poveo autogolom Ita u 37. minutu, a konačan rezultat (2:0) potvrdio je Šade u 72. Grojter Firt je bio bolji od Majnca (2:1), a strelci su bili Dudžiak i Bel koji je postigao autogol. Dok je jedini gol za goste postigao Onisivo. 

Foto: Tanjug/AP

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Bundesliga, 20. kolo

Subota:
Bajer (L) - Augsburg 5:1 (2:0)
Belarabi 9, Dijabi 24, 65, 69, Alario 81 – Majer 62
Borusija (M) - Union Berlin 1:2 (1:1)
Kone 40 – Kruse 18p, 84
Frajburg - Štutgart 2:0 (1:0)
Itoag 37, Šnade 71
Grojter Firt - Majnc 2:0 (1:0)
Dudziak 12, Bel 66
Hofenhajm - Borusija (D) 2:3 (1:1)
Kramarić 45+1, Ruter 77 – Haland 6, Rojs 58, Raum 66ag
18.30 Bohum - Keln

Petak:
Ajntraht (F) - Arminija 0:2 (0:2)
Vimer 5, Šopf 27

Nedelja:
15.30 Lajpcig - Volfsburg
17.30 Herta - Bajern


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija