• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2022

20:00

ADAMU ŠOKIRAO BAVARCE! Koman SPASILAC u 90! Liverpulu pripao SPEKTAKL, Bobi i Mo kaznili promašaje Intera! (VIDEO)

AP/Photo

Fudbal

ADAMU ŠOKIRAO BAVARCE! Koman SPASILAC u 90! Liverpulu pripao SPEKTAKL, Bobi i Mo kaznili promašaje Intera! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Salcburga remizirali su protiv Bajerna u prvom meču osmine finala Lige šampiona 1:1 (1:0), dok je Liverpul na Meaci pobedio Inter sa 2:0 (0:0) i sa velikim kapitalom čeka revanš na Enfildu protiv italijanskog prvaka.

Iako su Bavarci pre utakmice važili za apsolutnog favorita, na terenu nije bilo tako. Austrijanci su bez ustručavanja stali pred bavarsku mašineriju i preko Ademua Čikvubuikea došli do vođstva u 22. minutu.

Foto: AP/Photo

Škrinjar i Mane u duelu

 

Pokušao je tim iz Minhena da izjednači do poluvremena, šanse je propustio Sane, dok su domaći u finišu poluvremena tražili jedanaesterac, ali je engleski arbitar Oliver posle odgledanog VAR-a odlučio da ne pokaže na najstrožu kaznu.

Inter - Liverpul 0:2 (0:0)

STADION: Đuzepe Meaca.

SUDIJA: Simon Marčinjak (Poljska).

STRELAC: Firmino 76, Salah 83.

INTER (3-5-2): Handanović – Škrinijar, De Fraj, Bastoni – Damfris, Vidal, Brozović, Čalhanoglu, Perišić – Martinez, Džeko

LIVERPUL (4-3-3): Alison, Arnold, Konate, Van Dajk, Robertson – Eliot, Fabinjo, Alkantara – Mane, Žota, Salah

 

Bajern nije odustajao, u nastavku je pojačao tempo, stvarao šanse, a jednu od mnogih je iskoristio najbolji igrač Nemaca u drugom poluvremenu Kingsli Koman u 90. minutu i doneo Bajernu velikih 1:1, pred revanš na Alijanc areni.

Salcburg - Bajern 1:1 (1:0)

STADION: Salcburga. Sudija: Majkl Oliver (Engleska)

STRELCI: Adamu 22. - Koman 90.

SALCBURG: Kon – Kristensen, Solet, Veber, Ulmer – Kamara, Kapaldo, Sejvald, Aronson – Okafor (od 12. Adamu), Adejemi.

BAJERN: Ulrih – Pavar, Zile, Ernandez – Gnabri, Kimih, Toliso, Koman – Miler, Sane - Levandovski.

Na Meaci je viđen paklen tempo. Ekipe su se smenjivale u šansama, najbolju nije iskoristio Inter, kada je Čalhanoglu u 16. minutu pogodio prečku, dok je u nastavku domaćina stigla kazna za promašaje.

Najpre je Firmino posle kornera pogodio za vođstvo Redsa, da bi u finišu utakmice i Mo Salah bio precizan udarcem po zemlji, posle čega je Liverpul širom otvorio vrata četvrtfinala najelitnijeg klupskog takmičenja!

TOK MEČEVA:

Kraj i na Meaci 0:2.

Kraj u Salcburgu, rezultat je nerešen 1:1. Velika prednost je sada na strani Bavaraca.

90. minut - Četiri minuta nadoknade u Salcburgu, još tri na Meaci.

90. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOL u Salcburgu, Bajern je izjednačio! Kingsli Koman je zakucao loptu u mrežu posle dodavanja Milera nakon centaršuta, sada je sve na strani tima iz Minhena, pozitivan rezultat pred 90 minuta u Minhenu.

 

 

87. minut - Trostruka izmena u Interu, Damijan, Galjardi i Ranokio su na terenu, izašli su Vidal, De Fraj i

83. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Liverpul vodi 2:0 na Meaci, pogodio je Mohamed Salah! Posle centaršuta iz slobodnjaka, Van Dajk je spustio loptu glavom Egipćaninu, koji je šutirao po zemlji i pogodio. Liverpul grabi ka trijumfu u Italiji.

 

 

81. minut - Umalo da Salcburg duplira vođstvo protiv Bajerna. Ulrih je sjajno odbranio šut Adejemija, na odbitak je natrčao Aronson, ali je Pavar intervenisao na gol-liniji i sačuvao Bajern u ovom meču.

80. minut - Perišić je strahovito šutirao preko gola.

76. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Liverpul vodi na Meaci. Strelac je Firmino, posle kornera je brazilski napadač sjajno odreagova glavom i uhvatio Handadovića na pogrešnoj nozi - 0:1.

76. minut - Još jedan zicer za Bavarce, Sane se našao oči u oči sa Konom, šutirao je po sredini gola, ali ga je golman domaćih pročitao i ponovo izašao kao pobednik, dok je odbijenu loptu zahvatio Gnabri, a Kon opet briljirao.

73. minut - U Salcbrugu je Kon spasio Salcburg, odlično je šutirao Koman po sredini gola, čuvar mreže austrijskog šampiona je još bolje intervenisao.

72. minut - Kakva šansa za Inter, Damfris je Čalhanoglu je izveo korner, a Damfris glavom tukao tik pored stative.

71. minut - Izbegao je ofsajd Džeko, a onda loše šutirao u završnici, jedan od igrača Liverpula je izblokirao njegov šut. Sada je i Čalhanoglu imao priliku, na putu mu je stao Alkantara i ponovo su igrači Intera izblokirani.

70. minut - Osvežava napad Simone Inzagi. Izmena u Interu, umesto Lautara Martineza na terenu je Aleksis Sančez.

66. minut - Luiz Dijaz je oprobao udarac, koji je završio prilično neprecizno.

66. minut - U Salcburgu, Bajern nastavlja da opseda gol domaćina, ali austrijski šampion ima prednost stečenu iz 22. minuta preko Adamua.

62. minut - Na drugoj strani sjajna šansa za Liverpul: Luiz Dijaz je sve započeo i završio udarcem, koji mu je odbranio golman Handadović.

62. minut - Džeko je opet bio u šesnaestercu, međutim, isprečio se Firminjo i izblokirao njegov šut.

60. minut - Postigao je Inter gol, učinio je to Džeko u kontri, ali iz nedozvoljene pozicije. U Salcburgu Serž Gnabri je propustio veliku priliku za Bajern, odbrana domaćih ga je sustigla i izblokirala.

59. minut - trostruka izmena u Liverpulu ušli su Dijaz, Henderson i Keita, a izašli Mane, Henderson i Fabinjo.

57. minut - Nekontrolisan udarac Bastonija posle kornera otišao je daleko iznad prečke. 

55. minut - Centaršut Čalhanoglua, Džeko nije uspeo u šesnaestercu bolje da zahvati ubačenu loptu.

53. minut - Nova sjajna šansa za Inter, još jedan centaršut Perišića, zakasnio je Lautaro na drugoj stativi da zahvati loptu i smesti je u mrežu.

52. minut - Vidal je napravio dar-mar pred golom Liverpula, ali je Džeko loše šutirao i prilika da se ozbiljnije ugrozi Alison je propala.

50. minut - Opet je Perišić centrirao, a Alison sigurno pokupio njegov ubačaj.

50.. minut - Bajern sve opasnijii, ponovo je Koman posle sjajne akcije ušao u kazneni prostor i tukao, ali ga je odbrana austrijskog šampiona izblokirala.

48. minut - Centaršut Perišića u šesnaesterac, morao je Van Dajk da interveniše.

46. minut - Počelo je i na Meaci. Bobi Firmino je u igri umesto Žote kod Liverpula. U Salcburgu, Koman je prvi zapretio udarcem preko gola udarcem sa distance, sa istog mesta odakle je pogodio Adamu Čikvubuike kod vodećeg gola domaćina.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Salcburgu.

Završena su poluvremena na večerašnjim mečevima. U Salcburgu vodi domaćin protiv Bajerna, u Italiji nema golova.

45. minut - Gotovo je poluvreme u Austriji, na Meaci se igra još dva minuta.

45. minut - U Salcburgu je radio VAR, domaći su tražili penal i Marčinjak je gledao snimak, posle kojeg je odlučio da nema jedanaesterca. 

45. minut - Džeko je bio u punom trku, ali nije izdržao duel sa Van Dajkom.

42. minut - Bez promena na oba stadiona. U Salcburgu je domaćin opasniji, strelac vodećeg gola Čikvubuike je posle solo prodora izgubio loptu, dok je Adejemi šutirao po sredini gola, lopta je završila u Ulrihovom naručju. U Milanu, i dalje traje "šahovska" partija, rivali strpljivo čekaju kiks.

36. minut - Dobra šansa za Inter, lopta je išla od strane Damfrisa ka Džeku, ali je Konate pravovremenim klizećim startom otklonio opasnost. 

30. minut - Dve prilike, po jedna na oba meča, Aleksander-Arnold je silovito šutirao iz slobodnog udarca, dok je u Salcburgu zapetio Sane, ipak, rezultati ostaju neprominjeni. Austrijanci vode 1:0, na Meaci bez golova.

24. minut - Aronson preti Bavarcima, posle solo prodora i šutirao, ali je Ulrih odlično reagovao.

23. minut - Makazice Manea, lepa prilika za Liverpul, završila je udarcem pored stative. Odlična šansa za Redse.

 

 

22. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Vodi Salcburg protiv Bajerna, strelac je Adamu Čikvubuike, prelep udarac i još lepši pogodak napadača Bikova - 1:0! Da li je iznenađenje na pomolu?

15. minut - Kakva šansa za Neroazure, Hakan Čalhanoglu je silovitim udarcem pogodio prečku! Inter nije imao sreće!

14. minut - Prva prilika u meču Inter-Liverpul, Mane je imao odličnu priliku, ali nije uspeo da pogodi, šutiao je preko gola.

10. minut - Serž Gnabri je driblao i šutirao u šesnaestercu, gađao je donji levi ugao, ali je Kom odbranio njegov udarac.

3. minut - Aronson je prvi put zapretio u duelu Salcburga i Bajerna, prvotimac austrijskog šampiona je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali ga je odbrana Bajerna zaustavila.

1. minut - Utakmice u Salcburgu i na Meaci su počele.

 

 

20.14 Liverpul je kompletan u susretu sa Interom, dok su Italijani lišeni pomoći "pocrvenelog" Barele, Koree i Gusensa.

20.12 Salcburg i Bajern ulaze desetkovani u predstojeći okršaj, pošto oba tima neće moći da računaju na čak petoricu prvotimaca. Kod Austrijanaca van stroja su Bernardo, Dijambu, Koita, Oko i Valci, dok za Nemce neće igrati Dejvis, Gorecka, Musijala, Stanišić i kapiten Manuel Nojer.

20.10 U drugoj utakmici prvak Austrije Salcburg ugostiće minhenski Bajern, koji je apsolutni favorit u ovom dvomeču.

20.07 Sudeći po kladionicama, Redsi su favoriti u ovom duelu, iako šampion Italije i ove sezone igra sjajno na svim frontovima.

20.01 Fudbaleri Intera u jednom od derbija ove runde takmičenja dočekuju Liverpul u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

20.00 Pratite uživo uz Informer.rs mečeve osmine finala Lige šampiona.

Iako su Bavarci pre utakmice važili za apsolutnog favorita, na terenu nije bilo tako. Austrijanci su bez ustručavanja stali pred bavarsku mašineriju i preko Ademua Čikvubuikea došli do vođstva u 22. minutu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

Vesti

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija