• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.03.2022

18:22

NA OVO ČEKAMO VIŠE OD 20 GODINA! Srbija NIKAD bliža Evropskom prvenstvu! UEFA donosi REVOLUCIONARNU ODLUKU!

Starsportphoto

Fudbal

NA OVO ČEKAMO VIŠE OD 20 GODINA! Srbija NIKAD bliža Evropskom prvenstvu! UEFA donosi REVOLUCIONARNU ODLUKU!

Podeli vest

Evropska kuća fudbala (UEFA) razmatra mogućnost proširenja broja reprezentacija na Šampionatu Starog kontinenta 2028. godine. na kome bi učestvovale 32 selekcije

Orlovi nisu bili akteri Evropskog prvenstva 2020. godine, pošto su u meču baraža poraženi na penale od Škotske u Beogradu, ali tada na klupi Srbije nije bilo ni Dragana Stojkovića Piksija.

Srpski reprezentacija je tako i posle dve decenije ostala bez učešća na Evropskom prvenstvu, pa će narednu sreću potražiti na takmičenju 2028. godine.

I upravo da tom Šampionatu selekcija Srbije ima nikad veće šanse da ga se dokopa, obzirom da u UEFA razmatraju odluku da na njemu nastupe čak 32 selekcije!

Tačno duplo više od pre šest godina, kada je na Evru 2016. nastupilo samo 16 reprezentacija!

Foto: Starsportphoto

 

Već 2020. godine u Rusiji ta brojka se popela na 24 reprezentacije, a kroz šest godina u Nionu planiraju da bude gotovo dve trećine članica Evropske kuće fudbala.

Kako prenosi "Dejli Mejl", UEFA se ponovo vodila finansijama kada je predložila novo povećanje, smatrajući da će veći broj utakmica takođe privući i veću pažnju šire javnosti. Ako se donese ovakva odluka, teško je verovati u napredak kvaliteta fudbala, međutim, "malim selekcijama" bi se ukazala šansa da napreduju na UEFA listi.

Iako još nije doneta definitvna odluka, ide se ka tome da domaćini narednog EP budu Engleska, Škotska, Vels, Severna Irska i Republika Irska.

Podsetimo, pominjala se i zajednička organzicaija Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke, ali je ova ideja trenutno "na čekanju".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija