• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.04.2022

16:25

VOŽDOVAC JE U PLEJ-OFU, LINTA NE KRIJE ODUŠEVLJENJE: Ostvarili smo veliki cilj!

Aleksandar Linta

Fudbal

VOŽDOVAC JE U PLEJ-OFU, LINTA NE KRIJE ODUŠEVLJENJE: Ostvarili smo veliki cilj!

Podeli vest

Trener Voždovca Aleksandar Linta oduševljen je time što se njegov tim i matematički plasirao u plej-of

U poslednjem kolu "Zmajevi" su na krovu tržnog centra ubedljivo pobedili Radnik iz Surdulice 4:0.

Voždovčani posle ubedljive pobede protiv Radnika u 29. kolu Superlige (4:0) zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli, koja vodi na evropsku scenu, ali Linta ističe da neće stavljati taj teret na leđa svojim mladim igračima.

 

Foto: Starsportphoto

 

- Plasman u plej-of bio je naš veliki cilj, ali sad kad smo ga ostvarili želimo da odigramo najbolje što možemo, pružimo jak otpor i Zvezdi i Partizanu, pa zašto i da ne pobedimo neki od naših najvećih timova - izjavio je trener Voždovca Aleksandar Linta.

-Idemo korak po korak, nije nam imperativ plasman u Evropu. Znate kako, velika očekivanja uvek mogu da donesu i velika razočaranja, a naš cilj je uvek prvo da odigramo dobro, napadački, a onda iz te igre da dođemo do određenog rezultata - nastavio je trener Voždovca.

Bivši šef struke Radničkog iz Kragujevca slikovito objašnjava svoju trenersku filozofiju i ono što traži od igrača.

- Sve je u sistemu, ne može ništa preko noći. To vam je kao kad pravite čips, morate prvo da operete krompir, pa oljušttite i onda u proizvodnji dođete do finalnog proizvoda. Tako vam je i u fudbalu. sve mora da se uradi po redosledu i određenim pravilima. Ono što je sigurno nećemo da jurimo neki rezultat i zanemarimo razvoj mladih igrača.

Foto: Starsportphoto

 


Linta podseća da je Voždovac prošle godine opstanak izborio u poslednjem kolu, uz mnogo sreće, zahvaljujući i spletu nekih drugih rezultata.

- Zato nam je plej-of bio veliki cilj. Teško je igrati pod pritiskom, vidite kakva je konkurencija za plej-aut, svi su u dva-tri boda. NIje lako mladim igračima da se nose sa tim teretom. Pa, mi smo i protiv Radnika "prodisali" posle 2:0 kad je pobeda bila izvesna i tek onda pokazali pravo lice. Nikako ne smemo zaboraviti da je ju odnosu na prošlu godinu, čak i na polusezonu klub ostao bez brojnih iskusnih i kvalitetnih igrača i da smo svu snagu usmerile na naše mlade snage.


Zato će finiš sezone biti za uživanje - prvo ide gostovanje TSC-u u poslednjem delu ligaškog takmičenja, a onda i sedam jakih utakmica u plej-ofu.

- To je ono što smo želeli, ovim mladim momcima su potrebne jake utakmice, tako rastu, sazrevaju, bez imperativa rezultata. Ne želi da izdvaja pojedince. Tim je uvek najbolji pojedinac, uvek je sve bazirano na tome, svi su važni, nema rezervi, često uđu igrači sa klupe i naprave prevagu. Tako je bilo i protiv Radnika.

Mladi trener priznaje da mu izuzetno odgovara rad u Voždovcu iz razloga što ima kontinuitet i pritisak je manji nego u drugim klubovima.

Foto: Starsportphoto

 



- Voždovac je divna sredina za mladog trenera i za mlade igrače. Imamo fenomenalne uslove za rad, klub jeste privatan, imamo jednog gazdu, ali dečko je tu samo da nas ohrabri i pruži podršku. Iz tog dobrog ambijenta mislim da možemo mnoge lepe stvari da uradimo do kraja sezone - zaključio je Linta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija