• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2022

23:27

VEČITI RIVALI SE SELE! Grad razmišlja o ZAJEDNIČKOM stadionu!?

Fudbal

VEČITI RIVALI SE SELE! Grad razmišlja o ZAJEDNIČKOM stadionu!?

Podeli vest

Italijanski fudbalski klubovi Milan i Inter potvrdili su da će odabrati najbrže rešenje za izgradnju novog stadiona, čak i ako stadion bude van grada Milana

Milanski klubovi su odobrili projekat izgradnje novog stadiona na području San Sira, ali novi stadion neće biti završen pre 2027. godine, pošto će na San Siru biti održana ceremonija otvaranja Zimskih olimpijskih igara 2026. godine, prenela je danas Hina.

Nedavno je predložen i alternativni projekat za stadion nedaleko od Milana, u gradu Sesto San Đovani.

- Novi stadion je za sve, ne samo za navijače. Međutim, svesni smo da birokratija u Italiji nije od pomoći. Inter i Milan imaju istu viziju i ambiciju. Novi stadion je temeljni sastojak za grad poput Milana. Problem je što ovaj projekat pripada Interu i Milanu, a ne opštini Milano. Jedan od razloga zašto tražimo alternative van grada je taj što bi projekat bio brži. Žuri nam se s novim stadionom - rekao je predsednik Milana Paolo Skaroni.

Foto: Starsportphoto

Direktor Intera Alesandro Antonelo istakao je da "moraju da imaju alternative, pošto je cilj da novi stadion bude gotov što je pre moguće".

Gradonačelnik Milana Đuzepe Sala prošle nedelje je objavio dokument, koji su potpisali direktori dva kluba, u kojem su potvrdili privrženost izgradnji stadiona na području San Sira.

Taj projekat će biti odobren nakon javne rasprave, u kojoj učestvuju građani.

Stadion Đuzepe Meaca, poznat i kao San Siro, jedan je od najpoznatijih stadiona na svetu. Napravljen je isključivo za fudbal, tako da nema atletsku stazu. Zvanično je otvoren u septembru 1926. godine, a do sada je četiri puta renoviran.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija