• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.04.2022

17:47

MILOŠEVIĆ ZA RUSKE MEDIJE: Voleo bih u Rusiju, a najpribližniji sam Klopu! Evo šta je rekao o reprezentaciji Srbije!

Starsportphoto

Fudbal

MILOŠEVIĆ ZA RUSKE MEDIJE: Voleo bih u Rusiju, a najpribližniji sam Klopu! Evo šta je rekao o reprezentaciji Srbije!

Podeli vest

Ljubljanska Olimpija je u oktobru smenila Sava Miloševića posle teškog poraza od Rijeke u prijateljskoj utakmici i niza loših rezultata. Milošević je tužio Olimpiju, a nedavno je Nogomania pisala da slovenačkom klubu potražuje 400.000 evra

Sada je nekadašnji čuveni srpski fudbaler, a danas trener otvorio dušu za ruske medije o aktuelnim temama!

- Jedva čekam da opet počnem da radim. Trenutno sam u pregovorima sa nekoliko klubova i očekujem da od juna imam novi posao. Imam i opcije van Srbije! Baš bih voleo da radim u nekom ruskom klubu. Preferiram CSKA sa kojim Partizan ima bratske odnose - kaže Milošević za Gazetu.

Foto: Starsportphoto

 

Govoreći o svojoj trenerskoj filozofiji, Milošević je rekao da je najbliži Jirgenu Klopu.

- U Partizanu i Olimpiji nisam imao dovoljno vremena da primenim svoju filozofiju za koju bih rekao da je najbliža onome što neguje Jirgen Klop. Pokušavao sam to da primenim u Partizanu i Olimpiji i neću odustati ni u budućnosti. To je ofanzivan fudbal sa brzom pas igrom i brzom reakcijom. Neću reći da je Klop najbolji trener na svetu jer ima tu još mnogo uspešnih trenera sa različitim filozofijama kao što je Pep Gvardiola. On propoveda drugačiji fudbal ali je istovremeno jedan od najboljih. Takođe, imam najdublje poštovanje prema Žozeu Murinju iako njegovi timovi ne prave velike rezultate u poslednje vreme. Iako nije igrao fudbal na visokom nivou, vodio je ekipe do neverovatnih uspeha. Karlo Anćeloti je takođe jedan od najuspešnijih trenera u modernom fudbalu. Svako ima svoj pogled na fudbal i različito mišljenje o kapacitetima igrača. Ali možemo reći da svi ovi stručnjaci predstavljaju različite pristupe koji su dominantni u današnjem fudbalu.

Foto: Starsportphoto

 

Upitan je Milošević i da uporedi reprezentacije Srbije i Rusije…

- Ovde su srpska i ruska reprezentaciie slične: Nemoguće je predvideti šta će da urade. Mi smo imali jako dobre kvalifikacije u teškoj grupi ali smo uspeli na kraju. U poslednjem meču smo pobedili Portugalce u gostima što je verovatno bila naša najbolja utakmica u poslednjih 10 godina. Da biste pobedili Portugalce, to znači da morate da budete jako dobri. Selektor Dragan Stojkovičć je moj jako dobar prijatelj i nekadašnji siagrač. Rekao sam mu da je veoma važno da igrači ostave poslednji atom snage na terenu.  

Foto: Starsportphoto/montaža

 

Reprezentaciji Rusije je uskraćena šansa da igra u baražu za plasman na Mundijal.

- Hajde da se nadamo da će Rusija moći da se kvalifikuje i da zaigra na Mundijalu. U ovom trenutku je teško komentarisati ruski fudbal i sport. Nadam se da će političari shvatiti da je neophodno da razdvoje sport od politike.

Milošević je kao igrač najbolje osetio kako je sportistima pod sankcijama.

Foto: Predrag Milosavljević

 

- Pre svega, ne verujem da će situacija sa Rusijom da se razvija na isti način kao u našem slučaju. Mi smo bili van sveta sporta tri, četiri godine. Jugoslavija je bila mala zemlja, a Srbija još manja. Bila su to teška vremena. Igrao sam tada za Partizan i zbog sankcija nam nije bilo dozvoljeno da učestvujemo u evropskim takmičenjima. Pitali smo se šta smo mi zgrešili da nam se to dešava. Treniraš i radiš naporno ceo život da bi igrao, a neko te kažnjava za stvari sa kojima nemaš nikakve veze. Tada sam bio ljut, a sada imam 48 godina i ne pratim više politiku jer verujem da ona ne donosi ništa dobro. Lakše mi je da pričam o fudbalu. Rusija je moćna država i mislim da su ove sankcije kratkog daha. Rusija je ekonomski veoma jaka zemlja. Naravno jaka je i u sportu. Nadam se i verujem da će uskoro biti donete neke pozitivne odluke. Ideja da se sport nastavi bez Rusije je loša. Tužno je videti sve ovo što se dešava. Kažnjavaju se ruski sportisti iako nemaju veze sa konfliktom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)
Live TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)

Takozvano Kosovo postalo pridruženi član parlamentarne skupštine NATO-a. Mađarska jedina glasala protiv. Ruska vojska oslobodila je još dva mesta. Makron u Nemačkoj posle 24 godine. Ujedinjenje nacije upozoravaju: Gaza je pakao na zemlji. U emisiji "Rat uživo" na sve ove teme govorili su pukovnik Stevica Karapadžin, Aleksandar Lukić iz Instituta za političke studije, a uživo preko vajber uključenja javio se i novinar i narodni poslanik Milovan Drecun.

27.05.2024

19:57

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)
Live TV

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je način na koji je Hrvatska kosponzorirala donošenje Rezolucije o Srebrenici bio protiv ustava. Po njegovim rečima, on bi u svakom slučaju ovu rezoluciju podržao, ali je to učinjeno njemu iza leđa. O donošenju sramne Rezolucije o Srebrenici u "Info danu" govorili su analitičar, prof. dr Stevica Deđanski i Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu. Uživo u program javio se Jugoslav Nikolić, predsednik stanara Nušićeve br. 6 u Beogradu gde je doživeo incident sa predstavnicima opozicije.

27.05.2024

18:03

Sramna rezolucija je samo papir! Svet pamti ko se služi bombama, a ko zakonom! (VIDEO)
Live TV

Sramna rezolucija je samo papir! Svet pamti ko se služi bombama, a ko zakonom! (VIDEO)

Nedavno glasanje o Rezoluciji u Srebrenici bilo je vrlo tesno. Ako se saberu oni koji su bili uzdržani, brojke idu u drugom smeru. Predsednik Vučić postavio je pitanje kome je potrebna ova rezolucija i zašto o njoj govorimo baš sada, međutim, odgovore nije dobio. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorili su Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji.

27.05.2024

16:50

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!
Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!

"Međugeneracijska solidarnost kroz likovnu koloniju" u organizaciji Udruženja građana "Teofilos", pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, okupila je u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male Pčelice" veliki broj ostvarenih umetnika ali i onih budućih, učenike kragujevačkih osnovnih škola i talentovanih korisnika Zavoda.

27.05.2024

19:07