• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.06.2022

09:46 >> 09:35

NOVI SKANDAL U SRPSKOM FUDBALU! Ovaj klub ISTUPA iz lige!

Reuters

Fudbal

NOVI SKANDAL U SRPSKOM FUDBALU! Ovaj klub ISTUPA iz lige!

Podeli vest

Sezona u Prvoj ligi Srbije počeće sa neočekivanom promenom, pošto je ekipa Žarkova odlučila da istupi iz takmičenja

Ni ovog leta fudbalske lige Srbije neće se popunjavati strogo po plasmanu na tabeli, kao što je način svuda u svetu. I ovog puta moraće da radi „zeleni sto“, da zaseda Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, da bi odredio gde će ko da igra.

Glasine koje su kružile fudbalskom čaršijom poslednjih dana pokazale su se tačnim: Žarkovo je odlučilo da istupi iz Prve lige Srbije, a to znači da će se, prema pravilima, spustiti dva ranga niže.

Predsednik kluba Marko Pražić potvrdio je tu informaciju "Žurnalu":

- Prinuđeni smo na nepopularnu odluku zbog finansijskih problema. Prva liga zahteva velika sredstva, od ugovora igrača do putovanja na utakmice širom Srbije. Trenutno nismo u mogućnosti da ispunimo sve obaveze za narednu sezonu i morali smo da odustanemo od skupog takmičenja - rekao je Pražić.

Istupanjem Žarkova iz Prve lige Srbije otvara se pitanje ko će ući na njihovo mesto u drugom po rangu fudbalskom takmičenju u Srbiji. Isto tako se priča da  Radnički sa Novog Beograda, ne želi u viši rang iako je po tabeli to zaslužio.

Trenutno drugoplasirani u Srpskim ligama su: Feniks iz Stare Pazove (grupa Vojvodina), na istoku Budućnost Popovac, dok je na zapadu najneizvesnije, gde Sloboda iz Užica i Sloga Požega kolo pre kraja imaju isti broj bodova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
3OKETA

pre 1 godinu

"Skandal"?!? А какав је то "skandal" када било који клуб из било које државе БЛАГОВРЕМЕНО (т.ј. у складу са свим важећим прописима) обавести све надлежне органе да ЛЕГАЛНО иступа из такмичења у ма којем рангу, гомило бесловесних и неписмених latinicarskih дегенерика ???

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija