• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Beta

02.06.2022

10:37

OGLASIO SE SLAVNI BRAZILAC! Pele POSLAO poruku Vladimiru Putinu!

printscreen

Fudbal

OGLASIO SE SLAVNI BRAZILAC! Pele POSLAO poruku Vladimiru Putinu!

Podeli vest

Legendarni brazilski fudbaler Pele pozvao je predsednika Rusije Vladimira Putina da prekine rat u Ukrajini, koji je doveo do preko milion raseljenih i na hiljade mrtvih

Pele (81), koji se leči od raka, poruku je objavio u danu u kojem je fudbalska selekcija Ukrajine došla do finala baraža za Svetsko prvenstvo, pobedom u Glazgovu nad Škotskom (3:1).

- Ukrajina pokušava da zaboravi, makar na 90 minuta, tragediju koja je zahvatila njihovu zemlju. Boriti se za mesto na Svetskom prvenstvu je već sam po sebi težak zadatak - napisao je Pele u objavi na Instagram nalogu.

Po mnogima najbolji fudbaler svih vremena je, takođe, uputio molbu ruskom predsedniku za kraj rata.

- Zaustavite invaziju. Nema apsolutno nikakvog opravdanja za ovo kontinuirano nasilje. Sreli smo se u prošlosti i rukovali, tada nisam mogao da zamislim da ćemo jednog dana biti podeljeni kao sada. Moć da zaustavite ovaj sukob je u vašim rukama. U istim onim koje sam držao na našem poslednjem susretu u Moskvi 2017. godine - rekao je Edson Arantes do Nascimento Pele, trostruki svetski šampion sa selekcijom Brazila (1958, 1962. i 1970. godine).

 

 

Kancelarija visokog komesara Ujedinjenih nacija za ljudska prava saopštila je da je u Ukrajini ubijeno više od 4.000 civila, dok je oko 5.000 ranjeno.

U finalu baraža za Svetsko prvenstvo, 5. juna u Kardifu sastaće se Vels i Ukrajina. Pobednik će na Mundijalu u Kataru (21. novembar - 18. decembar) igrati u Grupi B sa selekcijama Engleske, Irana i Sjedinjenih Američkih Država.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rusija sila broj 1

pre 1 godinu

Poštovani Pele se nije oglasio 1999 god?

ratko

pre 1 godinu

KAKO SE NIKO NIJE OGLASAVAO KADA JE nato UBIJAO LJUDE I JOS IH UBIJA DA NE NABRAJAM I NA KRAJU SRBIJU KO JE BRINUO O NASOJ DECI STRO GINU I LJUDIMA ,MA NMOSITE SE SVI U TRI LEPE . PUTIN PREGAZI TE NACISTE I TOG SMRDLJIVOG ZELENSKOG PROPALOG GLUMCA I JAVNO SUDJENJE

Mito

pre 1 godinu

Pele, najveći u istoriji fudbala, legenda. Bio si vrhunski fudbaler, ambasador Unicefa i da ne nabrajam ćega sve. Tvoja politika je fudbal. Tvoja otadžbina nije uvela sankcije Rusiji, jer dobro znaju ko je izazvao rat. Tvoja poruka je pozitivna, jer treba da bude mir, jer svaki rat može da eskalira do nesuđenih razmera. Mislim da ne treba da ulaziš u politiku i srušiš svoj ugled. Ako baš hoćeš uputi pisma NATO- u SAD da ne naoružavaju Ukrajinu, S poštovanjem

Pera

pre 1 godinu

E, Pele, Pele, gde si bio pre 8 godina kada su ukrajinci masovno ubijali sopstvene gradjane po nacionalnosti Ruse?????? Ćutao si kao da si se uneredio. Isto tako su ćutali Nemci, Francuzi, Holandjani, Danci, veliki Švajcarci, Amerikanci i ostala bagra ????? Gde si bio tada da zaustaviš klanje sopstvih državljana????? To su radili Ukrajinci koji su podlegli uticaju CIA-e, tetovirali su kukaste krstove na svoja tela, i nemilosrdno klali sopstveni narod. Gde si bio Pele, gde si bio Pele tada?????? Sram te bilo !!!!!!!

milan lala

pre 1 godinu

Zalosno sto se silnih ratovanja SAD / NATO nije setio i pozvao na mir. Sad poziva Putina da rat prekine ? Uputi poziv NATO / SAD da prekinu rat u Ukraini to je prava adresa mister Pele. Bog ti pomogo da ozdravis u svakom pogledu.

Baki

pre 1 godinu

Koja majmunčina !!!!! Kolikomiliona ja za ovo strpao u đžep ??? Majminčina ništa ne radi za đžabe !!!!! Gde si majmune bio 1999 g , ćutao si kao pička smrdljiva !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić uručio ugovore o dodeli 200 miliona dinara bespovratnih sredstava predstavnicima 14 gradova i opština!
Društvo

Vesić uručio ugovore o dodeli 200 miliona dinara bespovratnih sredstava predstavnicima 14 gradova i opština!

Ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Goran Vеsić uručio jе predstavnicima 14 lokalnih samouprava ugovorе o dodеli bеspovratnih srеdstava za rеalizaciju projеkata u okviru Programa podrške primeni naprednih tehnoloških rešenja u oblasti drumskog transporta i saobraćaja u jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Republike Srbije za 2024. godinu, u ukupnoj vrednosti od 200 miliona dinara.

29.05.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Američke bombe zapalile ljude u Gazi! Stručnjaci tvrde: Oružje korišćeno u napadu na kamp u Rafi je proizveo Vašington!
Planeta

(VIDEO) Američke bombe zapalile ljude u Gazi! Stručnjaci tvrde: Oružje korišćeno u napadu na kamp u Rafi je proizveo Vašington!

Bombe korišćene u izraelskom vazdušnom udaru koji je u nedelju uzrokovao veliki požar u području sa šatorima za raseljene Palestince u Rafi, kad je stradalo najmanje 45 ljudi, napravljene su u Sjedinjenim Američkim Državama, piše “Njujork tajms”. List se poziva na vizuelne dokaze koje su pregledali njihovi i stručnjaci za oružje.

29.05.2024

13:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54