• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.07.2022

10:38

MATIĆ SE POVERIO ITALIJANIMA! Učinio je USLUGU Argentincu, a EVO zašto nije mogao da ODBIJE Murinjov POZIV!

Nemanja Matić

Fudbal

MATIĆ SE POVERIO ITALIJANIMA! Učinio je USLUGU Argentincu, a EVO zašto nije mogao da ODBIJE Murinjov POZIV!

Podeli vest

Bivši srpski reprezentativac Nemanja Matić stigao je ovog leta na "Olimpiko", posle petogodišnjeg igranja za Mančester junajted

Nekadašnji član Orlova je u razgovoru za italijanske medije govorio o poslednjem pojačanju Paulu Dibali, koji je u tabor Vučice stigao iz Juventusa kao slobodan igrač.

- Dibala je momak koji će doneti dodatni kvalitet potreban za postizanje rezultata u budućnosti. Igrao sam protiv njega i znam koliko može biti opasan. To je pravi profil igrača za nas. Paulo je staromodni ofanzivni vezista koji može da igra i kao drugi napadač. Profil koji se sve ređe pojavljuje u savremenom fudbalu. Ako baš moram da ga uporedim sa nekim rekao bih da je nalik na Matu u najboljim godinama. Da se ​​razumemo, onaj Mata koji je sa Španijom osvojio Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo. To su oni igrači koji pune stadione i dodirom rešavaju meč - rekao je Matić.

Najavljivalo se da će dolaksom u Večni grad, Argentinac izabrati "svetu desetku" koju je pre njega nosio legendarni kapiten Rome Frančesko Toti, Dibala je odlučio da uzme broj 21, koji je, zanimljivo, pre nepunih mesec dana izabrao Ubljanin.

Ipak, Srbin je odlučio da izađe u susret Gaučosu i ispuni mu želju.

- Nije bilo nikakvih nesuglasica. Kada je došao pitao me je i rekao sam mu da nema problema. Dres sa brojem osam je novitet za mene, samo jednom sam ga nosio i to u reprezentaciji - kaže Matić koji se odlučio za "osmicu".

Foto: Reuters

Paulo Dibala

Iskusni vezista je objasnio šta njegov dolazak može da donese Murinjovom timu.

- Svojim iskustvom mogu da donesem stabilnost na terenu i pomognem mladim saigračima da napreduju.

Nije hteo srpski virtuoz da se bavi preranim procenama.

- Teško je danas reći gde ćemo biti u maju. Videćemo... Hajde da razmišljamo o prvom narednom duelu, o Salernitani.

Nemanja je pod komandom Portugalca znao isključivo za uspehe.

- ije uzalud što sam ja vezista koji je posle Lamparda odigrao više utakmica sa njim... Evidentno je da postoji u nama želja da osvajamo trofeje, ali prerano je o tome pričati u julu, to je sve. Bilo mi je potrebno manje od pet minuta da prihvatim Žozeov poziv. Kada sam odlučio da napustim junajted on me je pozvao i odmah sam rekao da.

Foto: printscreen instagram/nemanja matic

Nemanja Matić na potpisivanju ugovora sa Romom

Sličan scenario prethodio je i transferima Dibale, Aberahama, ali nekadašnjih aduta poput Etoa i Snajdera.

- Jednostavno ima nešto više. Murinjo te motiviše, ohrabruje jer je on prvi koji je gladan pobeda. Mislim da ga prilično dobro poznajem i uveravam vas da ga nikada nisam video zadovoljnog. Tačnije, može da bude posle dobijenog meča, posle osvojenog trofeja, ali 5 minuta kasnije već razmišlja o sutra. I ovaj način postojanja vas fascinira. Tako da za svakog igrača postaje privilegija da ga on trenira. Ako tome dodamo da gde god da ide, postiže rezultate, razumemo zašto svaki igrač teži da igra u njegovim timovima. Ona ima posebnu istoriju. Kao trener i kao čovek - istakao je Nemanja Matić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija