• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.08.2022

23:06

NOVA PRAKSA U PREMIJER LIGI! Više nema KLEČANJE pre utakmice!

Tanjug

Fudbal

NOVA PRAKSA U PREMIJER LIGI! Više nema KLEČANJE pre utakmice!

Podeli vest

Fudbaleri koji nastupaju u Premijer ligi ubuduće će klečati pre početka utakmica samo kada su važni mečevi ili datumi u godini, preneo je danas Skaj sports, kao i brojni engleski mediji

Kapiteni klubova elitnog ranga engleskog fudbala postigli su saglasnost da ovaj čin, kojim se pokazuje solidarnost u borbi protiv rasizma, bude primenjivan samo u posebnim prilikama.

Fudbaleri će tako klečati uoči mečeva prvog i poslednjeg kola, na Boksing dej, u finalima FA Kupa i Liga kupa i u nedelji kampanje "Nema mesta za rasizam" u oktobru i martu.

Foto: ap photo

- Odlučili smo da odaberemo značajne momente uoči meceva tokom sezone kako bismo pokazali naše jedinstvo u borbi protiv svih formi rasizma. Ovim činom nastavljamo da pokazujemo solidarnost za ostvarenje zajedničkog cilja. Ostajemo odlučni kako bismo iskorenili rasne predrasude i omogućili društvo koje će poštovati jednakost i priliku za svi - stoji u zajedničkom saopštenju klubova Premijer lige.

Igrači u najbogatijoj fudbalskoj ligi Evrope počeli su da kleče posle ubistva Amerikanca DŽordža Flojda, žrtve policijske brutalnosti u Mineapolisu maja 2020. godine, kao i zbog pokreta Crni životi su važni (Black Lives Matter) koji je kasnije nastao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija