• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.09.2022

09:55

ŠOKANTNE REČI ALBANCA IZ ŠVAJCARSKE: Srbi su moji prijatelji! Udario po Šaćiriju i Džaki zbog sramnih provokacija!

Fudbal

ŠOKANTNE REČI ALBANCA IZ ŠVAJCARSKE: Srbi su moji prijatelji! Udario po Šaćiriju i Džaki zbog sramnih provokacija!

Podeli vest

Valon Behrami, rođen u Kosovskoj Mitrovici 1985. godine, kao dete sa roditeljima otišao u Švajcarsku, prisetio se Svetskog prvenstva u Rusiji i skandala sa albanskim orlom

Na Svetskom prvenstvu pre četiri godine Švajvarsci su pobedili Srbiju sa 2:1, ali je fudbal bio u drugom planu, Džaka i Šaćiri su se pobrinuli, jer su na sraman način prozivali Srbe posle gola.

Igrači Srbije su moji prijatelji

Proslavljali su pogodak pokazivajući simbol tzv. "Velike Albanije". Njih dvojica će i u Kataru biti deo švajcarskog nacionalnog tima koji će ponovo biti u grupi sa Srbijom i Brazilom.

- Mrzim tu temu i danas. To je fudbal, a ne politika. To je glupost, tom gestu nije mesto na fudbalskom terenu. Ne igramo se rata - kazao je za Blik Behrami i nastavio:

Foto: AP/Photo

 

- Mene su na Kosovu tada optužili da nisam učestvovao u tom gestu. Igrači Srbije su moji prijatelji. Rođeni su posle rata. Zato bi na ovom Svetskom prvenstvu trebalo samo da se igra fudbal i ignoriše sve ostalo.

Behrami tvrdi kako je Kosovo napustio poslednjim autobusom kada je imao četiri i po godine.

- Plakao sam dva meseca, svake noći. Nedostajali su mi baba i deda. Bavio sam se atletikom pre nego što sam ušao u fudbal. Onda nam je 1998. stiglo pismo da moramo da odemo - slagao je Behrami i dodao kako mu je fudbal pomogao.

Tuča u hotelu

Otkrio je Behrami da je u Rusi bio pravi haos u svlačionici Švajcarske, na udaru je bila i njegova porodica. 

- U hotelu je došlo do tuče posle remija sa Brazilom. Svi su bili srećni zbog sjajnog rezultata, sve porodice igrača su bile u hotelu. I Lara, supruga, i moji roditelji. Igrači su jeli, dok su supruga i roditelji seli za sto. Tadašnji generalni sekretar je optužio moju porodicu da se nisu pozdravili. To me je teško pogodilo, jer su se ponašali kao i svi ostali.

Optužen je da je njegova žena Lara Gut Behrami prečesto boravila u hotelu.

- Uvek smo se pridržavali pravila. Druge devojke su bile mnogo češće. Skandali su potom nastavljeni, svi dvojni državljani odjednom hteli da se povuku iz tima zbog generalnog sekretara i njegovih izjava da bi trebalo razmotriti zabranu dvojnog državljanstva. Niko više nije hteo da igra. Ne znam za Šaćirija, ne sećam se tačno, ali svi ostali da. Zauzeo sam se za svoje kolege i stekao više neprijatelja.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija