• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ognjen Borjanović

05.09.2022

12:10

(ANKETA) VLAHOVIĆ, MITROVIĆ ILI SA DVA NAPADAČA!? Golgeteri SRBIJE u BRUTALNOJ formi pred Mundijal!

Starsportphoto©

Fudbal

(ANKETA) VLAHOVIĆ, MITROVIĆ ILI SA DVA NAPADAČA!? Golgeteri SRBIJE u BRUTALNOJ formi pred Mundijal!

Podeli vest

Srpski napadači Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović igraju u brutalnoj formi na startu nove sezone. Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi će biti na slatkim mukama pred Svetsko prvenstvo u Kataru

Nova sezona nikada ranije nije počela, a glavni povod za to je činjenica da se Mundijal ove godine održava krajem novembra. Reprezentacija Srbije je herojskom pobedom nad Portugalcima obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo, a selektor Dragan Stojković Piksi već mesecima sprema Orlove za napad na najviši mogući plasman u Kataru.

Nema sumnje da je selektor Srbije izuzetno zadovoljan formom većine reprezentativaca, a posebno napadača budući da Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović dominiraju od početka sezone. Mitrogol je glavna zvezda Fulama, posle šest kola je drugi strelac Premijer lige i sa Kolibarima uspešno grabi ka opstanku. Sa druge strane, Dušan silni rešeta od prvog kola u dresu Juventusa, ali uprkos tome Stara dama be može da se pohvali dobrim rezultatima u Seriji A.

Aleksandar Mitrović 

Aleksandar Mitrović je već više od godinu dana u brutalnoj formi. Prethodne sezone je oborio rekord po broju golova u Čempionšipu, a na startu Premijer lige pokazao je da ima klasu i za najbolje klupsko takmičenje na svetu. Srpski golgeter je do sada na šest utakmica postigao isto toliko golova. Drugi je stralac Premjer lige odmah iza Erlinga Halanda. 

O njegovim igrama nedavno je govorio trener Kolibara Marko Silva koji je istakao da je Mitrović vrhunski napadač, ali da neće moći sam. Zbog toga je Fulam poslednjeg dana prelaznog roka angažovao brazilskog veterana Vilijama koji na Krejven Kotidž dolazi da bude ispomoć Mitrogolu. 

Foto: reuters

- Mitrović i ja smo obavili prvi razgovor pre nego što smo uopšte počeli da radimo zajedno. Kada sam potpisao za klub, pozvao sam ga telefonom dok je bio na odmoru. Sve je između nas bilo potpuno jasno i čisto. On je odmah znao kakvi su moji zahtevi od njega, kakav je plan, kakva filozofija igre. Od prvog trenutka je osetio da želim da izvučem sve najbolje od njega - rekao je Marko Silva. 

Portugalac je, inače, zadržao Mitrovića u Fulamu budući da je srpsk napadač prethodne sezone bio na pragu odlaska iz kluba nakon ispadanja u Čempionšip. Na iznenađenje mnogih, Mitrović je ostao i ušao u istoriji engleskog fudbala, a kako sada stvari stoje nastaviće reprezentativac Srbije da niže uspehe i piše nove stranice istorije. 

Dušan Vlahović

Nasuprot njemu, Dušan Vlahović je prošao kroz period adaptacije u dresu Juventusa. Tokom leta je ozbiljno radio na svom telu, ali i završnici koju je kritikovao Masimilijano Alegri u finišu takmčarske godine. Od starta sezone Dušan silni je pokazao kvalitet, postigao četiri gola na isto toliko utakmica u Seriji A, a onda je na iznenađenje mnogih ostao na klupi u duelu protiv Fiorentine prethodnog vikenda. 

Nije se to dopalo Dušanu Vlahoviću koji se besan vratio sa zagrevanja budući da je prethodna dva kola bio strelac i to vrlo efektnih golova iz slobodnog udarca. Pokazao je srpski napadač veliki napredak u segmentu prekida te je to sada još jedan od aduta koji bi mogao da bude od koristi Orlovima u Kataru na Svetskom prvenstvu. 

Foto: Tanjug/AP

Ipak, činjenica da Vlahović nije igrao protiv Fiorentine ne treba previše da brine navijače Srbije, a ni Juventusa. Strateg Stare dame je na konferenciji za medije kada je promovisan Filip Kostić govorio o tome da će tandem iz reprezentacije voditi torinskog giganta u sezoni pred nama. 

- Filip je igrač koji ima veoma dobar centaršut i sjajno kontroliše loptu. Stigao je pre dva dana, doputovao iz Frankfurta. Još moram da odlučim između njega, Mekenija i Kvadrada, igraće dvojica. Svakako, veoma sam srećan što je Kostić ovde, on je fudbaler uz kojeg će Vlahović imati najviše koristi - rekao je Alegri. 

Sa dva napadača?

Selektor Srbije do sada je često menjao formacije, igrao i sa jednim napadačem, nekoliko puta i sa dva. Pravo je pitanje u kom sistemu će Orlovi zaigrati na Mundijalu u Kataru. Resursa za dva napadača imamo budući da su Vlahović i Mitrović u brutalnoj formi, ali je pitanje hoće li Piksi biti spreman da igra toliko otvoreno budući da nas čeka paklena borba za izlazak iz grupne faze i mečevi protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske. 

Zbog toga, rešili smo da Vas pitamo kome Vi dajete prednost ili ste više za varijantu da Srbija igra sa dva napadača na Svetskom prvenstvu u Kataru? Ili, možda imate bolji predlog za selektor Orlova Dragana Stojkovića Piksija!

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 1 godinu

када имаш 4 врхунска центарфора,а то нисмо ималивећ 50 година,онда је логично да играш са 2 шпица.дакле 3-5-2 кад нападамо и 5-3-2 кад се бранимо

sledeća vest

Izbori 2024

Saopštenje izborne komisije gradske opštine Savski venac
Izbori 2024

Saopštenje izborne komisije gradske opštine Savski venac

Izborna komisija Gradske opštine Savski venac obaveštava javnost da su ovlašćena lica proglašene izborne liste „Biramo Savski venac“ za izbore za odbornike Skupštine GO Savski venac, održane 2. juna 2024. godine, dana 5. juna 2024. godine, izvršili uvid u celokupan izborni materijal nakon glasanja, u skladu sa članom 54. Zakona o izboru narodnih poslanika (''Sl. glasnik RS'', 14/22).

06.06.2024

15:14

Ludilo u opozicionim medijima! Prekršili predizbornu tišinu, pa krive Vučićevića i privezak Marije Savić Stamenić!
Izbori 2024

Ludilo u opozicionim medijima! Prekršili predizbornu tišinu, pa krive Vučićevića i privezak Marije Savić Stamenić!

Radio voditelj Dragan Ilić, blizak opoziciji, napisao je sramni autorski tekst za nedeljnik 'Vreme' i izneo niz laži, među kojima je i ta da je TV Informer na čelu sa Draganom J. Vučićevićem prekršila predizbornu tišinu. Ovaj voditelj je očigledno zaboravio da opozicioni mediji nisu imali predizbornu tišinu, jer su svaki trenutak koristili da napadnu SNS i Aleksandra Vučića.

06.06.2024

14:13

Vesti

Brnabić: Građani na izborima nagradili borbu Vučića za zaštitu nacionalnih interesa
Politika

Brnabić: Građani na izborima nagradili borbu Vučića za zaštitu nacionalnih interesa

Poverenica Srpske napredne stranke (SNS) za Beograd Ana Brnabić rekla je večeras da je koalicija okupljena oko SNS ostvarila istorijski uspeh na lokalnim izborima održanim 2. juna i ocenila da su građani Srbije na taj način pre svega nagradili politiku i borbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji se poslednjih meseci nije bavio kampanjom već zaštitom nacionalnih interesa.

06.06.2024

22:15

TV

Cilj im je da nam unište sećanje, kako bi mogli nama da manipulišu! Zašto se srpska istorija falsifikuje? (VIDEO)
Live TV

Cilj im je da nam unište sećanje, kako bi mogli nama da manipulišu! Zašto se srpska istorija falsifikuje? (VIDEO)

Svi naši problemi ishodište imaju u nedovoljno definisanoj kulturi. Kultura ujedinjuje, a narod koji ne poštuje sopstveno nasleđe vraća se u varvarstvo. Anketa je pokazala da veliki broj Beograđana spomenik knezu Mihailu tradicionalno naziva "konjem" i zapravo pojma nema ko na tom konju sedi. Na ovu temu u "Info večeri" govorili su prof. dr Vesko Drašković, "Vežbanje i zdravlje" i publicista Radovan Kalabić.

06.06.2024

22:08

Putin se sprema da direktno napadne Evropu? Ruski predsednik je tolerantan, ali provokacije stižu non-stop! (VIDEO)
Live TV

Putin se sprema da direktno napadne Evropu? Ruski predsednik je tolerantan, ali provokacije stižu non-stop! (VIDEO)

Rat u Ukrajini ušao u 834. dan. Putin razmišlja da odgovori simetričnom merom na evropske zemlje koje snabdevaju Ukrajinu oružjem. Putin otvoreno govori Evropi da ne provocira Rusiju i da ne preti nukleanim oružjem. O ratu u Ukrajini u emisiji "Rat uživo" govorili su general Veselin Šljivančanin i Dragan Vasiljković, osnivač fondacije "Kapetan Dragan". Uživo u program uključio se ratni reporter Igor Damjanović koji je iz Sankt Peterburga izveštavao o ekonomskom forumu koji se trenutno održava u Rusiji.

06.06.2024

19:57

Bajden koristi suđenje svog sina da bi osvojio više glasova! Novembarski izbori presudni za ceo svet, a u kampanji glavni kandidati izvrnuti na postavu! (VIDEO)
Live TV

Bajden koristi suđenje svog sina da bi osvojio više glasova! Novembarski izbori presudni za ceo svet, a u kampanji glavni kandidati izvrnuti na postavu! (VIDEO)

U Americi ključa politička scena. Sve je počelo sa slučajem Trampa jer su republikanci doživeli da neko sprečava Trampa da se kandiduje na novembarskim izborima. Trampova podrška raste, a Bajdenu ostaje da se nada da će osvojiti drugi mandat. Na ovu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Boris Bratina sa Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici i prof. dr Branko Nadoveza, sa Instituta za noviju istoriju.

06.06.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija