• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.10.2022

10:29 >> 10:30

ŠPANCI OČAJNI! Barselona pred istorijskom katastrofom! Ako se ne dogodi čudo, IZGUBIĆE MILIONE!

REUTERS/Marcelo Del Pozo

Fudbal

ŠPANCI OČAJNI! Barselona pred istorijskom katastrofom! Ako se ne dogodi čudo, IZGUBIĆE MILIONE!

Podeli vest

Španci su očajni nakon sinoćnog remija Barselone i Intera (3:3) na Kamp nou

Najuticajniji katalonski listovi Sport, Mundo deportivo, Marka pišu da je Barselona ovim porazom sebi zapečatila sudbinu:

"Živi smo, ali treba nam čudo", "Ovo je virtualni nokaut", "Nalazimo se pred istoriskom katastrofom", neki su od naslova.  Tri boda manje od Intera imaju Ćavijevi izabranici dva kola pre kraja, ali i lošiji međusobni skor. To znači da će za prolazak u osminu finala, Barsi trebati - čudo.

Ne samo da moraju iz preostale dve utakmice (sa Bajernom na domaćem terenu, i Plzenom u gostima) da uzmu šest bodova, nego moraju da čekaju i Interov kiks.  Italijani mogu da reše sve već u sledećem kolu kada na stadion Đuzepe Meaca dolazi češki Plzen. Dobije li Inter Čehe, tada je sve gotovo.

 

 

Barselona je nedavno predstavila brojke za ovu finansijsku godinu. Proračano je da su u minusu čak 1.25 milijarde eura, a minimalan cilj koji su sebi postavili je četvrtfinale Lige šampiona. Ono bi, pretpostavljaju, pokrilo rupe nastale dovođenjem novih igrača i ulaganjem u ekipu, ali to se verovatno neće dogoditi. Preti im kolaps, jer novca od UEFA-inih nagrada, sponzora, TV-prava i ostaloga za celu nokaut-fazu takmičenja neće biti. Projekcije govore da čak ni osvajanje Lige Evrope, u koju će Barsa vrlo verovatno ispasti drugu godinu zaredom neće biti dovoljno za pokrivanje novonastalog deficita.

 

 

Prve projekcije govore da će Barcelona samo od neučestvovanja u nokaut-fazi Lige prvaka izgubiti oko 20 milionaa eura. Na to još treba dodati novac od TV-prava, sponzorske nagrade i ostalo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija