• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2022

19:37 >> 19:56

ENFILD PROKLJUČAO - SALAH SRUŠIO SITI! Liverpul je OŽIVEO i zaključao Halanda! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

ENFILD PROKLJUČAO - SALAH SRUŠIO SITI! Liverpul je OŽIVEO i zaključao Halanda! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Liverpula savladali su Mančester siti sa 1:0 (0:0) u velikom derbiju 11. kola engleske Premijer lige

Liverpul je živ! 

Izabranici Jirgena Klopa mučili su se od početka sezone, nisu briljirali ni u jednom takmičenju, ali bi 16. oktobar mogao sve da promeni! Redsi su na krcatom Enfildu režirali veliko iznenađenje i sa minimalnim rezultatom savladali Mančester siti predvođen strašnim Erlingom Halandom! Liverpul je golom Mohameda Salaha prekinuo seriju loših rezultata, ali i nepobedivost Građana koji su doživeli prvi poraz posle 20 utakmica u Premijer ligi - 1:0 (0:0). 

Više od 100 minuta trajao je spektakl na Ostrvu! Ekipe su se smenjivale u inicijativi, prštalo je i na terenu i oko njega. Jirgen Klop je u finišu meča dobio i crveni karton nakon burne reakcije zbog sporne odluke sudije Entonija Tejlora. Nadoknada je trajala više od deset minuta, ali nakon svega viđenog na Enfildu jedno je sigurno. Liverpul je zasluženo slavio, a da je Darvin Nunjez u finišu meča imao malo više koncentracije Redsi su mogli do nogu da potuku Građane na svom bojištu.

Foto: Tanjug/AP

Čovek odluke bio je Mohamed Salah. Iako je Egipćanin u prvih devet kola postigao samo dva gola i tako razočarao mnoge, slaba forma večeras je potpuno zaboravljena. Iskoristio je Faraon sjajno dodavanje Alisona istrčao sam pred Edersona i lagano pogodio za kompletan plen Redsa. U finišu meča je rezervista Nunjez imao tri velike prilike, ali je užasno reagovao te su Građani do kraja imali šansu da dođu do boda. 

 

 

Ipak, Liverpul je, baš kao i tokom čitavog meča, savršeno branio Erlinga Halanda, Fabinjo je bio zadužen da bude senka Kevina De Brujnea, a tako je bilo i u finišu. Građani su doživeli prvi poraz u novoj sezoni u Premijer ligi, a drugi od Liverpula budući da je velikan sa Ostrva bio bolji i u Komjuniti šildu sredinom avgusta! 

Premijer liga, 10.kolo

Petak:
Brentford – Brajton 2:0 (1:0)
Toni 27, 64p

Subota:
Lester – Kristal Palas 0:0

Fulam – Bornmut 2:2 (1:2)
Diop 22, Mitrović 52p - Solanke 2, Lerma 29

Vulverhempton – Notingem Forest 1:0 (0:0)
Neveš 56p

Totenhem – Everton 2:0 (0:0)
Kejn 59p, Hojbjerg 86

Nedelja:
Aston Vila – Čelsi 0:2 (0:1)
Maunt 6, 65

Mančester junajted – Njukasl 0:0

Sautempton – Vest Hem 1:1 (1:0)
Pero 20 – Rajs 64

Lids – Arsenal 0:1

Liverpul – Mančester siti 1:0 (1:0)
Salah 76

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija