• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.10.2022

19:00 >> 21:29

POTPUNO ZASLUŽENO! Karim Benzema je dobitnik ZLATNE LOPTE!

Tanjug/AP

Fudbal

POTPUNO ZASLUŽENO! Karim Benzema je dobitnik ZLATNE LOPTE!

Podeli vest

Igrač Real Madrda i reprezentativac Francuske Karim Benzema dobitnike je Zlatne lopte

Francuski fudbaler je potpuno zasluženo došao do ove nagrade. Bio je nosioc igre Real Madrida u pohodu na osvajanje Lige šampiona i Lalige.

Imao je fantastičnu sezonu francuski fudbaler iza sebe i posle osvajanja velikih trofeja, stigla je još jedna velika nagrada.

Foto: Tanjug/AP

Benzemi je nagradu uručio njegov uzor iz detinjstva i nekdašnji trener u Real Madridu, Zinedin Zidan koji je sam dobio ovo priznanje pre 24 godine.

Napadač  Reala je tako postao peti Francuz koji osvojio Zlatnu loptu. Osim njega i Zineduba Zidana, laureati su bili i Rejmon Kodpa, Mišel Platini (dva puta) i Žan Pjer Papen.

Benzema je drugi najstariji osvajač ove nagrade, ispred njega je samo prvi dobit Stenli Metjuz.

UŽIVO:

21.55 - NEMA DILEME! Karim Benzema je dobitnik Zlatne lopte!

21.50 - Mančester siti je proglašen za najbolji tim,  Liverpul je na drugom mestu, dok je Real Madrid treći

21.41 - Na sedmom mestu za Zlatnu loptu je Tiboa Kurtoa, dok je šesti Kilijan Mbape, petu poziciju zauzima Mohamed Salah

21.30 - Tiboa Kurtoa je proglašen za najboljeg golmana!

21.15 - Nagradu "Gerd Miler" za najboljeg napadača dobio je Robert Levandovski. Ovo je drugi put zaredom da Levanoski dobija ovo priznanje!

21.00 - Drugu godinu zaredom za najbolju fudbalerku osvaja Aleksija Puteljas koja igra za Barselonu

20.50 - NOVI REZULTATI! Na 10. mestu je Erling Haland, dok je deveti Luka Modrić, a osmi Vinsijus. Ostalo je još sedam igrača u konkurenciji za Zlatnu loptu!

20.40 - GAVI PROGLAŠEN ZA NAJBOLJEG MLADOG IGRAČA!

Foto: REUTERS/Benoit Tessier

Gavi

Fudbaler Barselone dobio je ovo laskavo priznanje i tako je nastavio tradiciju, jer je prošle godine dobitnik bio njegov saigrač Pedri.

20.20 - Benzema glavna zvezda ceremonije

 

 

20.00 - Oni su u Top 10: Karim Benzema, Tiboa Kurtoa, Kevin de Brujne, Erling Haland, Robert Levandovski, Sadio Mane, Kilijan Mbape, Luka Modrić, Mohamed Salah i Vinisijus Žunior

19.30 -  Stigao je i Sebastijan Ale, fudbaler Borusije iz Dortmunda kome je uoči sezone dijagnostifikovan maligni rak testisa.

Ale je na kraju završio kao 13. u izboru za Zlatnu loptu, a u dvoranu je stigao vidno mršaviji, nego što je bio pre nekoliko meseci. Logično, hemoterapije su učinile svoje. 

 

 

19.00 - U konkurenciji za najboljeg fudbalera našao se i naš Dušan Vlahović.

Napadač Juventusa je zauzeo 17. poziciju u glasanju i nažalost nije se našao u  Top 10 imena na listi. On ovo mesto deli sa fudbalerom Mančester junajted Kazemirom

 

 

Zanimljivo je da je portugalski superstar Kristijano Ronaldo zauzeo tek 20. mesto, tako da je naš as ispred njega.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija