• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.10.2022

20:06

TEST SNAGE ZA VOJVODINU! Lale žele pobedu protiv ZVEZDE!

Starsportphoto©

Fudbal

TEST SNAGE ZA VOJVODINU! Lale žele pobedu protiv ZVEZDE!

Podeli vest

Fudbaleri Vojvodine u četvrtak od 18:55 dočekuju Crvenu zvezdu u zaostalom meču Superlige Srbije

Nalazi se Vojvodina u lošoj formi, svega jedna pobeda na prethodnih pet utakmica ne daju mnogo prostora za očekivanja Lalama uoči duela sa Crvenom zvezdom, ali trener Lala Milan Rastavac ističe da njegov tim neće izaći sa "belom zastavicom" na megdan četi Miloša Milojevića. 

- Ispred nas je utakmica u kojoj Vojvodina nema šta da izgubi, a može mnogo toga da dobije. Imamo zadatak da u jednom periodu napravimo snažan kolektiv, a pod tim podrazumevamo i tim na terenu, ali i sve strukture unutar kluba koje treba da funkcionišu na jednom visokom nivou. Ovu utakmicu vidim kao ispit snage našeg kolektiva, naše uprave, tima i navijača - rekao je Milan Rastavac .

Primetio je trener Vojvodine određene slabosti u igri Crvene zvezde koje želi da iskoristi na Karađorđu u četvrtak. 

- Slabost Zvezde može da bude brza transformacija koje oni u nekim trenucima teže brane. Jednostavno, Zvezdu morate nečim iznenaditi ako želite da je pobedite. Do toga možemo doći kroz čvrstu i agresivnu odbranu. Ekipa Vojvodine ima svoje uspone i padove, ali verujemo u to da u napadačkom delu tima imamo igrače koje možemo više da koristimo, baš kao i u fazi odbrane. Naš cilj je da dođemo na taj nivo da možemo da odgovorimo svakom rivalu, sa pobedničkim stavom i željom da osvojimo bodove. Ti bodovi nose istu težinu i protiv Zvezde i protiv nekog drugog rivala. Treba igrati dobar fudbal i doći u priliku da se osvoje ti bodovi na svakom meču - istakao je trener Vojvodine. 

Foto: Starsportphoto©

Nema Milan Rastavac problema sa činjenicom da Vojvodina dugo čeka pobedu protiv Crvene zvezde te da tradicija nije na strani njegovog tima uoči meča sa srpskim šampionom. 

- Sa dobrim rezultatima od početka sezone, na neki način smo preboleli te poglede u prošlost i verujem da možemo da se okrenemo sami sebi. Ujedno je ovo i za nas dobar test da vidimo da li smo prevazišli neke stvari. Ja verujem da jesmo, ali to treba da pokažemo i na terenu - dodao je Rastavac, a potom otkrio da očekuje promene u sastavu crveno-belih budući da je iza, ali i ispred njih gust raspored. 

- Očekujem da će Zvezda rotirati tim, ali ne znam u kom smeru, zato i ne želim da se opterećujemo time. Kada se mi postavimo na taj način da se suprotstavimo jednom značajnom i visokom nivou, onda nam je svejedno protiv koga ćemo igrati. Biće rotacija i u našoj ekipi pred svaku utakmicu, jer to zahteva raspored. S druge strane, koliko god se pripremamo za svaki meč, imamo zadatak da što veći broj igrača osposobimo za tu generalnu ideju u igri Vojvodine i na nekom dugoročnom planu - podvukao je strateg Lala. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija